Suomen suurin matkablogiyhteisö

20.8. Torstai Hanaleissä

Ajoimme pohjoiseen ja sademetsän läpi lähelle Princevilleä. Siellä oli lookout alas viljelymaille ja niiden takana kohoaville vuorille. Princeville näytti olevan vain yksi pieni shopping plaza ainoan pohjoiseen johtavan tien varrella. Hanalei sen sijaan näytti levittäytyneen laajemmalle. Hippimäisessä sympaattisessa kylässä oli pieniä puoteja tien varrella, mutta myös muutama kauppakeskittymä ja yksi vanha koulu oli muutettu myös sellaiseksi. Kiertelimme kauppoja. Hawai’i-krääsään olimme jo kyllästyneet, tosin emme sitä oikeastaan olleet missään vaiheessa tällä reissulla edes ostaneet.

Kaumuali'i Hwy Hanaleihin

Kaumuali’i Hwy Hanaleihin

Silta Hanaleihin

Silta Hanaleihin

Lookout Kaua'in pohjoisosassa

Lookout Kaua’in pohjoisosassa

Yksikaistainen silta

Yksikaistainen silta

Hanalei

Hanalei

Minulla oli klo 13 ripsihuolto Kaua’in ainoan kunnon ripsien tekijän, Robin Kellyn, luona. Sininen omakotitalo ihan Hanalein keskustassa. Antti lähti siksi aikaa tsekkaamaan Hanalei baytä. Sinisessä talossa oli ovet auki. Päädyin ensin kokeilemaan onneani etuovesta, josta pääsin olohuoneeseen ja yläkerrassa oli lasten huone ja makuuhuone. Ketään ei ollut sisällä. Outoa kävellä vain jonkun taloon sisään. Robinin työhuone olikin toisen ulko-oven takana. Siellä näkyi olevan edellinen asiakas. Odottelin hetken pihassa. Robin oli todella mukavan tuntuinen ihminen. Hän sanoi olevansa kiireinen. En yhtään ihmettele jos hän on ainoa, joka tekee Kaua’illa ripsiä ja ripsipidennysten suosio kasvaa koko ajan. Pieni työhuone oli ihanan viileäksi ilmastoitu. Siinä sain rentoutua ja ottaa päiväunta puolentoistatunnin ajan. Ripsihuolto kustansi 95 $, mikä oli minusta aika edullinen. Suomessa monet pyytävät enemmän. Kannattaa siis käydä Kaua’illa huollattamassa ripset. 😉

Meillä oli treffit klo 14.30 ja olin juuri silloin valmis. Menimme lounastamaan pikaruokakioskin terassille. Olimme päättäneet syödä halvasti loppuviikon, koska ruokaan meni niin paljon rahaa. Mutta ei tämä lounas huono ollut. Kalaa, friteerattua katkarapua, kanaa, riisiä ja makaroonisalaattia reilu annos 10 dollarilla. Suoraan sanoen vähän liian reilu annos, mutta onneksi Anttiin mahtui minunkin jämät.DSC_0927

DSC_0933DSC_0935Tein joitakin vaateshoppailuja. Hanaleistä löytyi tutut ketjuputiikit Quiksilver ja Rip Curl, mutta myös pieniä omalaatuisempia puoteja. Polynesian & Tribal Art -kaupassa oli esillä paikallista puusta ja luusta tehtyä käsityötä. Kova rankkasade alkoi ja tuntui jatkuvan pitkään. Tämä todella on sateisempi kuin eteläpuoli. Kävimme vielä Princevillen shopping centerissä. Tapasimme eräässä taidekaupassa naisen, joka jäi suustaan kiinni niin myyjän kuin meidänkin kanssa. Hän oli kierrellyt paljon maailmaa miehensä kanssa ja asunutkin ulkomailla. Hän oli haltioissaan kun kuuli meidän olevan häämatkalla ja toivotti meille puolen tunnin keskustelutuokion aikana varmaan viisi kertaa onnellista avioliittoa. Erittäin sydämellinen ihminen.

Sade vain jatkui. Yksikaistaiselle sillalle oli reilun mailin pituinen autojono. Kalalau trailin kävelijät olivat varmaan lähteneet nopeasti sadetta karkuun ja nyt kaikki halusivat pohjoisesta pois. Yksi syy saattoi olla myös se, että usein kun sataa paljon, silta joudutaan tulvan takia sulkemaan. Poistumisessa ei kuitenkaan tällä kertaa tullut ongelmaa, vaan pääsimme ihan sujuvasti Kapa’ahan. Kävimme pikaisesti Safewayssä ruokaostoksilla. Ostimme mansikoita, leipää ja painavan kasan edullisia tuoreita brownieita. Taco Bellistä haimme päivälliseksi chipotleburritoja.

Illalla minulla oli Mele kovasti mielessä (tai oli toki koko päivän ollut). Tiesin, että hän on äitini kanssa näihin aikoihin eläinlääkärissä. Minua huoletti ihan kamalasti ja nyt piti vielä yrittää nukkua kun huomenna on hirmu aikainen herätys.

Paikka: Kaua’i, Hawai’i

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply