Suomen suurin matkablogiyhteisö

13.8. Torstai Pesän Putsaus

Olimme puoli viideltä Kawililipoassa. Pesän ympärille oli kerääntynyt paljon porukkaa, osa sellaisia, joille kilppariprojekti oli ihan uusi juttu. Jostain kilpparisuojeluvirastosta oli tullut kaksi työntekijää suorittamaan pesän kaivamisen, sen mitä me teimme viime vuonna Mexicossa. Perjantaista lähtien honuvauvoja oli syntynyt ja päässyt mereen 69. Munia on yhdessä pesässä reilusti yli 100. Ensimmäiset virkeät poikaset ilmestyivät kun pesää oli kaivettu noin 15 cm:n syvyyteen. Jokainen elävä pääsi hiekalla pohjustettuun vatiin. Kuolleita poikasia tuli välillä, niille oli oma ämpärinsä.

Rikkinäiset ja kokonaiset munat, joissa oli kehittymätön sikiö, laitettiin tyhjiin kananmunarasioihin odottamaan tarkempaa tutkintaa. Olisi ollut niin mielenkiintoista päästä tutkimaan honujen sikiöitä…. Pari oli vielä osittain rikkoutuneen munan sisällä. Ne laitettiin erilliseen astiaan ”kuoriutumaan loppuun”.  Rantakasvillisuus oli selvästi estänyt joitakin poikasia etenemästä pintaan asti. Pesä oli kaivettu pohjia myöten tunnissa ja eläviä poikasia oli noin 30.DSC_0661

Pikkuisia kaivautuu ylös

Pikkuisia kaivautuu ylös

Pikkuiset odottavat mereen pääsyä.

Pikkuiset odottavat mereen pääsyä.

Jokainen mitattiin

Jokainen mitattiin

Asetuimme rannalle kahteen jonoon, joiden välistä poikaset päästettiin kipittämään mereen. Poikaset törmäsivät samaan haasteeseen kuin yölläkin kun aallot heittivät heitä takaisin rantaan päin. Meidän piti olla hyvin varovaisia mihin astumme, koska pieniä heittäytyi meidän jalkojen väliin ja kuka minnekin. Nyt päivänvalossa vasta näimme kuinka erivärisiä nämä olivat green turtleihin verrattuna. Kilvet olivat ruskeat ja raajat hyvin tumman ruskeat. Greenien poikaset ovat kauttaaltaan hyvin tummia. Oli tosi ihana seurata poikasten elämän ensiaskeleita mereen. Hieno päätös meidän tämän kertaiselle honuprojektille. Toivottavasti joku heistä selviää aikuiseksi asti. DSC_0721DSC_0726DSC_0734DSC_0741DSC_0744

Kilvelleen kiepahtaneet vauvat käännettiin.

Kilvelleen kiepahtaneet vauvat käännettiin.

DSC_0765Jäimme hetkeksi juttelemaan Taiwan-tyyppien kanssa ja ottaman kuvia toisistamme nyt kun oikeasti näimme toisemme. Meri oli kaunis pikkuhiljaa laskevan auringon valossa. Tämä biitsi jää varmasti meidän mieleemme.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Honuvauva-biitsimme Kawililipoa

Honuvauva-biitsimme Kawililipoa

Ajoimme lähellä olevaan Taco Belliin kanaburritoille ja nachoille. Kävimme Lahainassa vielä viime shoppailuilla mm. Guessissä.

Taco Bell -lounas

Taco Bell -lounas

Paikka: Maui, Hawai’i

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply