Suomen suurin matkablogiyhteisö

2.8. Sunnuntai Brisbane The River City

Keskustan kupeessa kiemurteleva Brisbane River oli parin korttelin päässä Albert Streetin kävelykadusta. Sitä pääsee ylittämään monesta kohtaa eri siltoja pitkin. Vastarannalla oli kaupungin ainoa biitsi, Southbank. Ison uima-altaan kokoinen hiekkapohjainen vesi, jota ympäröi hieno hiekkaranta. Siellä oli paljon porukkaa viettämässä lämmintä talvista vapaa päivää. Lähinnä vain lapsia oli uimassa. Vesi oli sen verran kylmää, ettemme viitsineet mennä uimaan, varsinkin kun pääsemme ensi viikolla lämpöisempiin vesiin. Sen sijaan kahlasimme pientä keinotekoista merta edestakaisin ja nautimme kun saimme työntää varpaat rannalla lämpimään hiekkaan. Istuimme hiekalle ottamaan vähän aurinkoa. Ihana nauttia päivästä ilman mitään tarkempaa suunnitelmaa siitä mitä olimme tekemässä. Neljä Life Guard –henkilöä biitsillä näytti vähän toimettomilta.

Brisbane River

Brisbane River

South Bank

South Bank

South Bank

South Bank

South Bank

South Bank

Joen ranta oli rakennettu hyvin viihtyisäksi. Hiekkaranta jatkui lasten uima-altaalla, jossa oli erilaisia suihkuja, korkealta vettä kippaavia lautasia ja vettä sylkevä manaattipatsas selällään. Ylitimme sillan joen yli takaisin ja päädyimme kävelemään Botanical Gardensiin rehevien puiden ja kukkaistutusten reunustamille kävelyteille. Ilmainen siisti vessa puutarhassa oli hieno asia.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Botanical Gardens

Botanical Gardens

Botanical Gardens

Botanical Gardens

Botanical Gardens

Botanical Gardens

Botanical Gardens

Botanical Gardens

Botanical Gardens

Botanical Gardens

Takaisin Albert Streetillä menimme tutustuman ostoskeskukseen, jossa kaupat näyttivät olevan sunnuntaina kiinni. Kaksikerroksisessa Food Courtissa oli vilinää. Me lounastimme edullisesti intialaista. Ihan kunnollinen iso ruokakauppa löytyi myös, josta olimme oikein tyytyväisiä, koska meillä oli nyt keittiö, jossa kokata. Pieni suklaakakku (, josta riittäisi molemmille kahdeksi kerraksi syötävää) maksoi vain 12 AUD, niin halpa, että olihan se ostettava. Antti teki meille illalla butter chicken –soosia ja makaroonia. Sitä oli kiva syödä TV:n ääressä sohvalla niin kuin kotona. Valmis suklaakakku oli aivan liian hyvää. Pääsin myös nauttimaan helposta pyykkäämisestä kun pesukone teki sen minun puolestani, sen jälkeen kun olimme arvailleet kuinka kone toimii.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply