Suomen suurin matkablogiyhteisö

1.8. Lauantai Back To The City

Meillä oli tunnin verran aikaa Yularassa kun olimme tsekanneet itsemme hotellista. Laukut säilöön ja mättämään muhkeaa aamiaista taas nassuun. Sitten viimeiset shoppailut ja lentokentälle vievä bussi tuli hakemaan meitä klo 11.30. Uluru ja Kata Tjuta piti hyvästellä. Niihin oli ehtinyt kehittää jo jonkinmoisen suhteen (sellaisen kun kiveen voi muodostaa).

Lentomme Sydneyyn oli myöhässä melkein tunnin ja niinpä emme olisi ehtineet seuraavalle lennolle Brisbaneen (, tai ainakaan matkalaukkumme eivät olisi ehtineet vaihtaa konetta). Mutta se oli jo hoidettu meidän puolesta ja meidät oli buukattu tuntia myöhemmin lähtevälle lennolle. Lentokoneessa meitä odotti hassu yllätys. Meidän paikalla ei ollut ollenkaan ikkunaa, pelkkä seinä. Siinä olisi minun järjen mukaan pitänyt olla sellainen. Ikkuna olisi sopinut siihen täydellisesti, mutta eipä ollut. Ainutlaatuinen kokemus tämäkin. Meidän takana oli tyhjää, joten menimme sinne istumaan. Kolmen tunnin lento takaisin itärannikolle sujui mukavasti blogeillen ja Antti opiskeli Arnoldin elämäkertaa.

Puuttuva ikkuna.

Puuttuva ikkuna.

Laskeutuessa luulin jo, että koneemme on kaapattu tai jotain. Näytti siltä, että laskeudumme suoraan veteen, mutta kenttä olikin ihan veden vieressä (laskeuduimme eri suunnasta kuin viimeksi Sydneyyn tullessa). Sydneyn kentällä söimme välipalaksi kinkkiaterian. Lento Brisbaneen Queenslandiin kesti reilun tunnin eli siinä ei paljoa ehtinyt blogia pyöritellä. Brisbanen lentokentältä pääsimme kätevästi junalla keskustaan noin 20 minuutissa. Menopaluulippu maksoi noin 30 AUD/henkilö (noin 22 €).

Airtrain pysäkki lentokentän vieressä.

Airtrain pysäkki lentokentän vieressä.

Lentokentältä napattu kartta oli hyödyksi kun suunnistimme hotelliimme Oaks Festival Towersiin ihan keskustaan Albert Streetin ja Charlotte Streetin kulmaan. Albert Streetillä on kivan tuntuinen kävelykatu, ravintoloineen ja kauppoineen. Huoneistomme oli 26. kerroksessa. Erittäin siisti kaksio, kokonainen keittiö, kylppärissä pesukone (jee!) ja lattiasta kattoon lasitettu parveke. Tämä kaikki melko edullisen hotellihuoneen hinnalla. Täältä voi olla vaikea lähteä pois… tai ei kai sittenkään, mehän menemme Hawaiille!

Brisbane City Hall

Brisbane City Hall

Oaks Festival Towers -kämpässä

Oaks Festival Towers -kämpässä

Oaks Festival Towers -kämpässä

Oaks Festival Towers -kämpässä

Iltapala löytyi vastapäisestä 7elevenistä (ainakin Jenkeissä tuttu pieni elintarvikekauppa). Suihku oli matkan paras. Hyvä voimakkuus ja oikean lämpötilan sai heti (tuttu hana, ei kahden nupin pyörittelyä). Jumituimme sohvalle katsomaan TV:tä ja Mission Impossible 4:ää. Minulla oli blogilaiskuus, mutta ehkä se oli annettava tänään anteeksi. Ei ihan joka ilta jaksa kirjoittaa.

Paikka: Yulara, Northern Territory -> Brisbane, Queensland, Australia

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply