Suomen suurin matkablogiyhteisö

28.7. Tiistai Korkeampaa Perspektiiviä

Heräsimme viimeiseen päiväämme Sydneyssä jo klo 10. Tänään oli tarkoitus käydä niissä kaupoissa, jotka olivat aina ennen olleet kiinni. Utopia-metallimusakauppa oli melkein hotellimme alakerrassa. Van Halen-paita tarttui sieltä mukaan. Ihmeellisen vähän siellä oli mitään suomalaista musaa tai paitaa, ottaen huomioon suomalaisten ansiot metallimusiikin saralla. Rip Curlista löysimme molemmat ostettavaa.

Koska emme olleet käyneet vielä 309 metriä korkeassa Sydney Towerissa, oli sinne mentävä tänään. Sinne mentiin Westfield-ostoskeskuksesta ja opasteet olivat aika surkeat. Päädyimme pyörimään Foodcourtiin bisneslounailijoiden seuraan, kunnes vihdoin löysimme pienen opasteen ylös. Pakollisen viiden minuutin Sydneyn 4D-mainoselokuvan jälkeen pääsimme hissillä ylös katselemaan maisemia. Antti bongasi pakastealtaasta Golden Gaytime –jätskiä.

Sydney Tower Eye

Sydney Tower Eye

DSC_0278DSC_0283Kävimme parin korttelin päässä Hyde Parkissa, jossa oli hieno leveä kävelytie, jota reunustivat jykevät puut molemmin puolin. Hyde Park -visiitin jälkeen nälkä alkoi olla molemmilla. Kävelimme Elisabeth Streetiä Circular Quaylle, jonka intialaiseen The Spice Roomiin Antti halusi syömään. Pieni ravintola oli hyvin intialaisesti sisutettu katosta lattiaan. Söimme yhteisesti kaksi erilaista kana-annosta tosi hyvässä soosissa riisin ja naan-leivän kanssa.

Hyde Park

Hyde Park

DSC_0288DSC_0289DSC_0295

Circular Quay

Circular Quay

Lähdimme käymään Harbour Bridgen tornissa, jonne sai itse kiivetä. Sisäänpääsy oli 8,5 AUD opiskelijalta ( eli noin 6 €). Vuonna 1932 valmistunut silta on maailman massiivisin teräksinen kaarirakennelma. Silta rakennettiin hyvin alkeellisissa oloissa, jolloin työntekijöillä ei ollut minkäänlaisia turvavarusteita. 16 työntekijää kuoli rakennusprojektissa, vain kolme heistä putosi mereen.

Aurinko oli laskemassa ja Oopperatalo näyttäytyi kauniin lämpimässä valossa. Tornissa saimme katsella kaupunkia kaikista suunnista noin 90 metrin korkeudessa. Sillan korkein kohta oli noin 140 metriä merenpinnasta.DSC_0299

Harbour Bridgen tornista Sydneyn keskustaan

Harbour Bridgen tornista Sydneyn keskustaan

DSC_0320Kävelimme hiljaksiin hotelliin päin. Kaksikerroksinen Dymocks-kirjakauppa imi meidät sisäänsä reiluksi puoleksi tunniksi. Valtavien valikoimien keskeltä minä löysin ostettavaksi Leigh Ann Henionin Phenomenal. Se kertoo naisesta ja perheen äidistä, joka matkustaa ja tutkii maailmaa, siinä samallla myös itseään. Antti osti kirjan Total Recall Arnold Schwarzeneggerin omaelämäkerta.

kebab-rullaa

kebab-rullaa

Kävimme kebabmestassa pikaisesti syömässä, minä kanarullan ja Antti kanakebab-aterian riisillä. Sen jälkeen teki mieli Boostin smoothieta, mutta se oli juuri menossa kiinni. Niinpä kokeilimme Yogurberryä. Siellä sai itse ottaa haluamansa kokoiseen kippoon pehmiskoneen näköisestä laitteesta pehmiksen näköistä frozen jugurttia. Valikoimassa oli mm. suklaata, kookosta, pähkinää, mansikkaa, mangoa ja naturemakua. Päälle sai laittaa hedelmän paloja, suklaaströsseliä, nallekarkkeja ym. Ei se mitään halpaa lystiä ollut. Saimme kaksi purkkia maksamaan noin 20 AUD. Kipaisimme nopeasti korttelin toiselle puolelle hotellihuoneeseen syömään jälkkärin. Hyvää oli, varsinkin suklaa ja mango.

Frozen Yoghurt

Frozen Yoghurt

Paikka: Sydney, New South Wales, Australia

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply