Suomen suurin matkablogiyhteisö

26.7. Sunnuntai Pyrstön Perässä

Tuli taas nukuttua pitkään. Kävelimme Circular Quaylle noin 20 minuuttia. Pääsimme kävelemään suoraan laiturille 6, koska meillä oli liput whale watching-retkelle valmiina. Muutama kymmenen muuta turistia nousi meidän kanssa samaan Captain Cook –laivaan klo 13.15. Meidän ei tarvinnut kauaa seilata Sydneystä pois päin kun meille kerrottiin, että ryhävalas oli löydetty. Nuori, noin 2-vuotias, valas hengasi pian laivamme läheisyydessä. Kohta hän näyttäytyi meille ja heilautti vähän pyrstöänsäkin. Hän pysyi pitkään veden alla ja muutaman minuutin odottelun jälkeen hyppäsi ilmaan laivan toisella puolella. Sitten hän alkoi pitämään oikein kunnon showta kauniilla pyrstöllään. Hän läiski sitä veden pintaan kymmeniä kertoja, ihan kuin se olisi ollut hänestä hauskaa. Välillä hän sukelsi muutamaksi minuutiksi ja tuli pintaan. Laivamme eteni suunnilleen samaa vauhtia kuin valas. Kun valas tuli lähelle pintaa, hänen uimista pystyi seuraamaan, koska valkoinen vatsapuoli näytti turkoosilta valolta veden pinnan alla. Se oli hienon näköistä. Seurasimme valasta melkein kaksi tuntia. Hän tuli pintaan hengittämään ja esittelemään pyrstöään muutaman kerran ja painui sitten syvemmälle muutamaksi minuutiksi ja sitten sama uudestaan.

Humpback Whale Watching

Humpback Whale Watching

Humpback Whale Watching

 

Sydney Harbour

Palasimme Sydneyyn hienon valas-shown jälkeen. Ostimme satamasta fish & chips -setit, jotka söimme ulkona melko kylmässä tuulessa. Ajattelimme, että ehtisimme vielä shoppailla kun syömme nopean lounaan. Väärin arvioimme, kaupat olivat menossa tänään sunnuntaina vielä aikaisemmin kiinni, jo viideltä. Eli päädyimme kävelemään takaisin hotellin luo ja katselemaan ulkoa mihin kauppoihin vielä haluaisimme mennä. Starbuckista ostimme jälkkäriksi NY cheesecaken ja caramel cheese caken ison chai latten kanssa, jotka veimme hotellihuoneeseemme peiton alla nautiskeltavaksi.

Queen Victoria Building

Cheesecakes from Starbuck

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply