Suomen suurin matkablogiyhteisö

25.7. Lauantai Darling Harbour

Aloitimme päivän taas nukkumalla myöhään. Paahtisaamiaisen jälkeen kävelimme Darling Harbouriin. Kävimme tsekkaamassa Sydneyn uuden Madame Tussauds –museon, koska Antti ei ikinä ole vahakabinetissa käynyt. Saimme kuulla esittelyn siitä kuinka vahanuket tehdään. Ensin aidosta ihmisestä otetaan satoja kuvia ja tarkkoja mittoja. Vahana käytetään mehiläisvahaa, jonka sulamispiste on korkea. Yksityiskohdat ja mm. jokainen hius kiinnitetään yksitellen. Yhden vahanuken tekemiseen menee noin kolme kuukautta. Aulassa otetut me muka surffaamassa ja punaisella matolla –kuvat oli helppo skipata, ihan yksinkertaisesti koska ne on täyttä feikkiä.

Madame Tussaud’s

Madame Tussaud’s

Madame Tussaud’s

Madame Tussaud’s

Darling Harbour

 

Kävelimme Darling Harbourin toiselle puolelle Harbour Side –ostoskeskukseen. Siellä oli tarkoitus ihan vain shoppailla. Anttia ei ihan kovin lykästänyt vaatteiden kanssa tänäänkään. Minä shoppailin alesta turkoosin ja mustan hameen ja pari löysää aussitoppia. Valkoinen neule ja pitsihame tarttuivat kyytiin Temt-kaupasta. Hard Rock Cafe Sydney sijaitsi myös ostoskeskuksessa. Menimme sinne lounastamaan. Tangoburgereissa oli kaksi paksua pihviä (yhteensä 12 oz). Minkäänlaista salaatin tynkää ei ollut. Todella hyvät burgerit ja ranskalaiset, mutta omatunto sisällä huusi, että lopeta ja seuraavaksi jotain vihannesta koneeseen. Ei tarjottu vihannesta eikä hedelmää kun otimme perinteeksi tulleen brownie-jätski –jälkkärin (onneksi yhteisen). Tällaisen setin jälkeen osaa taas arvostaa omaa kehoa, joka mukisematta sulattaa kaiken, minkä sinne tunkee. Tämän Hard Rockin seinältä löytyi mm. Slashin kitara ja nahkavaatteet, Steven Tylerin paita 70-luvulta, Bonon takki, Stingin basso, Eddie Van Halenin kitara ja kahden sivun dokumentti vuodelta -79, jossa Van Halen antoi kenkää managerille.

Hard Rock Cafe Sydneyssä

Perinteinen Hard Rock -jälkkäri

Billabongista Antti löysi valkoisen palmupaidan. Jatkoimme matkaa keskustaan kun Harbour side oli nähty. Kaupat menevät täällä inhottavan aikaisin kiinni niin kuin muistelin. Klo 18 jälkeen ei pääse enää mihinkään järkevään vaatekauppaan, vain souvenirshopit ovat auki ja tietysti ravintolat ja kahvilat. Mielenkiintoisia ravintoloita italialaista,  indonesialaista, sushia, meksikolaista, espanjalaista ym. ja välipalamestoja, mm. frozen youghurt –baari ja smoothie-baari, tulee pääkaduilla vastaan. Smoothiebaarista ostimme mango-passion –smoothiet. Keho kiitti, ja oli kyllä todella hyvää. Tuore hedelmä ja frozen youghurt ovat oivallisia yhdessä.

Boost Smoothie

Tänään oli kuntosali-ilta. Kädet, reidet ja masu saivat kyytiä hotellin kohtalaisen hyvin varustellulla salilla. Illaksi Antti metsästi kebab-luukulta meille kanakebabit.

Hotellin gymillä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply