Suomen suurin matkablogiyhteisö

20.8. Keskiviikko Playa del Carmen

Heräsin puoli tuntia ennen Anttia kirjoittamaan. Jugut napaan vedettyämme lähdimme r1 bussilla (kulkevat yhtä usein kuin r2 ja pysähtyvät zona hotelerassa samoilla pysäkeillä), kun pääsimme ns. mantereelle Cancuniin, linja-autoasemalle oli vain muutama kortteli ja bussi jätti viereen. Ei mikään selkeä asema, jossa olisi ollut selvät kyltit, mutta ihmettelevän näköisiltä turisteilta nopeasti kysytään. Adon luukulta saimme kätevästi meno-paluuliput Playa del Carmeniin, hinta 116 pesoa/henkilö eli noin 7 €. Adon bussi oli siisti ja hyvin ilmastoitu, samme mukavasti matkustaa reilun tunnin verran ilman hikoilua. Tv:stä näytettiin matkustajille lasten leffaa. Antti nukkui melkein koko matkan. Minäkin torkahdin.

Ado-bussilla

Saavuimme Playa del Carmeniin ihan sataman lähelle 5. Avenuen varrelle. Se oli kaupungin ostoskatu, jonka toisesta päästä löysimme jonkinmoisen ulkoilmaostoskeskuksen. Pyörimme siellä shoppailemassa ilmastoiduissa kaupoissa, mm. Bershassa, Oakleyssä, Beach housessa ja Stradivariuksessa. Jatkoimme 5th:lle shoppailua. Souvenirshoppeja löytyi täältäkin paljon, mutta välillä vastaan tuli ihan mielenkiintoisia vaatekauppojakin. Myyjiä oli täälläkin huutelemassa. Muutaman kerran sain kuulla ”hei kitty kitty!”, (tai ”do you like cats” – teki mieli vastata että enhän toki, siksi mulla on kisu olkapäässä) kisutatuni takia.

Playa del Carmen

Karen’s oli meksikolainen ravintola, jossa soi livenä ihanaa panhuilumusaa. Se tuo aina mieleen Etelä-Amerikan ja varsinkin Titicacan. (Antille tosin tulee mieleen vapputori, kun intiaanit ovat panhuilun kanssa joka vuosi Tampereen vapputorilla.) Siellä söimme tosi hyvät kanafajitat, lisukkeena vihreätä paprikaa, sipulia, tomaattia, riisiä ja guacamolea. Shoppailukierroksemme jatkui vielä hetken. Kävimme uimarannassa, jota on pitkälti. Se ei kuitenkaan kutsunut niin uimaan kuin Cancunin biitsimme, vesi ei ollut niin ihanan kirkkaan turkoosia. Hiekka tosin oli samanlaista hienoa valkoista.

 

Viiden bussilla lähdimme takaisin Cancuniin. Ehdimme hyvin vielä altaaseen iltauinnille. Tradewindsissä söin kala sandwichin ja Antti perushamppariaterian. Jälkkäriksi söimme suklaajätskiä omalla parkellamme ja kirjoitin blogia. Iltaa vietimme taas rennosti king size petillämme löhöten ja ensi vuoden matkaa fiilistellen.

Iltamaisema meidän hotellista

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply