Suomen suurin matkablogiyhteisö

18.6. maanantai Bishop Museum and Honolulu Centrum

Bussilla nro 2 pääsimme Honolulun keskustaan päin King Streetille, jossa oli Aloha Hula Supply. Sieltä olemme Suomesta käsin tilanneet paljon tarvikkeita esiintymisasuihin. Se on Mike Kopin omistama, sama mies, joka piti Hula conferenssissa Ipu heke – workshoppia. Hulatarvikekauppa oli kovin pieni, mutta täynnä kaikkea mielenkiintoista. Mike muisti minut conferenssista. Hänellä ei ollut nyt myydä minulle uli ulin sulkapäällystä, mutta oli juuri tekemässä niitä. Ystävällisesti hän lupasi toimittaa minulle huomenna hotelliin kaksi valmista ulia. Nyt sain valita mitkä ulit halusin itselleni, joihin sitten saisin päällyset. Aivan mahtavaa palvelua.

Jatkoimme samalla bussilla. Pysäkkejä oli tiheään keskustan tuntumassa. Bishop Museumin pysäkki ilmoitettiin bussissa, joten osasimme jäädä oikeassa paikassa pois. Ja museolle oli hyvät opasteet. Sisäänpääsystä sai 3 $ alennuksen kansainvälisellä opiskelijakortilla. Museo koostuu useasta rakennuksesta laajan nurmikkoalueen ympärillä. Menimme ensin Planetaarioon. Siellä alkoi ”Explorers of Polynesia” show. Meille kerrottiin kuinka polynesialaiset aikoinaan matkustivat Tahitilta Hawaiille tähtiä apuna käyttäen. He käyttivät apunaan mm. länsimaissa tunnettua skorpionia, joka on täällä kalakoukku, etelänristiä Hokule’a-tähteä. Tähtien ja tähtikuvioiden sijainti taivaalla kertoi matkustajien sijainnin kohteeseen nähden.

Bishop Museum

Bishop Museum

Iso kartanomainen rakennus on nimeltään Hawaiian Hall. Alakerrassa esitellään Polynesian saariryhmät ja mm. hain hampaista tehtyjä koruja, pieniä tikipatsaita ja tatuoinnin historiaa. Ison hallin keskelle oli rakennettu polynesialainen kylä kaislakattoisine majoineen. Toisesta kerroksesta (Wao Kanaka – The Realm of Man) löytyy polynesialaisten käyttämiä tarve-esineitä ja hulaimplementtejä. Kolmannessa kerroksessa (Wao Lani – The Heavenly Realm) esitellään Hawaiin kuninkaalliset. Katosta roikkuvat mallit isosta spermavalaasta, haista ja parista honusta.541 Bishop Museum545 Bishop Museum550 Bishop Museum

Paki Hall – talo esittelee Hawaiin maailmalla menestyneet urheilijat. Heurekamainen tiedekeskus oli kolmannessa talossa. Siellä demonstroidaan sulan laavan käyttäytymistä ja vedenalaisen maanjäristyksen aiheuttamia aaltoja. Souvenirshopista löytyi kirja, joka kertoo Hawaiin saarten synnystä.556 Bishop Museum560 Bishop Museum

Pikaisen nugettivälipalan jälkeen palasimme bussilla Honolulun keskustaan. Kävimme Aloha Towerissa, jossa olimme ainoat turistit. Siltikin jonkin sortin vartija halusi tonkia reppumme ennen pieneen torniin nousua.

Aloha Tower

Aloha Tower

Honolulu Down Town

Honolulu Down Town

565Honolulu

Ross-myymälästä löysin monet halvat sandaalit, alle 10 $ pari. Kävimme Iolani Palatsin luona, jossa kuvasimme kuningatar Liliuokalanin ja kuningas Kamehamehan patsaan.

King Kamehameha

King Kamehameha

Kun palasimme Waikikiin bussilla (Honolulun keskustasta on liian pitkä matka kävellä), jäimme hotellimme viereen fiftarityyliseen Teddy’s Bigger Burger – ravintolaan syömään. Cool Cat Cafen jälkeen matkan parhaat burgerit.

ABC Store - turistin selvitymiskauppa

ABC Store – turistin selvitymiskauppa

Illalla kävimme International Market Placessa Waikikilla. Siellä on aivan järjettömän paljon kojuja, jotka myyvät toinen toistaan samanlaisempaa turistikrääsää. Joten siellä emme kauaa viihtyneet. Cheesecake Factoryssä oli äärettömän vaikea valita omaa juustokakkupalaa, kaikki olivat niin hyvän näköisiä. Lopulta valitsin kakkupalan, jossa joka toinen kerros on suklaakakkua ja joka toinen juustokakkua. Hotellihuoneessa nautiskelin ja ihmeellistä, että Antille jäi ¼ kakusta.

Cheesefactory Cheesecake

Cheesefactory Cheesecake

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply