Suomen suurin matkablogiyhteisö

14.6. torstai Snorkliretki

Pikaisesti bussilla Ala Moanaan ja sieltä City Express-bussilla 1 ½ tuntia Wai’anae Harboriin. Kuljettajan ohjeistamana jäimme oikealla pysäkillä pois. Wai’anaen satama oli pieni ja hiljainen, ison puistoalueen takana. Sinisessä puutalossa ilmoittauduimme retkelle. Olimme ensimmäisiä paikalla. Puolen tunnin odottelun jälkeen pääsimme keltaiseen kumipaattiin. Meitä oli yhteensä 20 ja 3 henkilökunnan jäsentä, joista yksi oli meribiologi Jim Ward. Hän tuli meidän kanssa veteen ottamaan kuvia.

Keltainen paattimme

Keltainen paattimme

10 minuutin reippaan kyydin jälkeen laskeuduimme Makaha Bayssa snorklaamaan. Pohjaan oli muutama metri matkaa. Kohta vastaani kölli ensimmäinen honu. Minun piti melkein väistää, kun hän tuli niin lähelle. Hän kävi hengittelemässä pinnan yläpuolella ja leijaili jonkin aikaa meidän seurassa. Pian vastaan tuli kaksi, hiukan syvemmällä korallien luona leijuvaa honua. Suurten korallien luona oli kolme honua, joista isoimmalla oli kalojen puhdistusoperaatio kesken. He pysyttelivät samassa paikassa noin kolme metriä alapuolellamme. Jim sukelteli syvälle suojakotelossa olevan järkkärikameran kanssa ja otti kuvia. Tunnin honuihastelun jälkeen nousimme takaisin paattiin ja jatkoimme matkaa.

Honus by Jim Ward

Honus by Jim Ward

Honus and Fish by Jim Ward

Honus and Fish by Jim Ward

Honus by Jim Ward

Honus by Jim Ward

Honu ja me by Jim Ward

Honu ja me by Jim Ward

Jim kertoi mistä Hawaii Shaka-käsimerkki on tullut. Aikoinaan eli Shaka-niminen kalastajamies, joka heilutti kädellä aina rannalla oleville. Sitten hän joutui tappeluun hain kanssa, joka söi häneltä kolme keskimmäistä sormea. Niinpä mies heilutti siitä lähtien shakaa.

Wai'anae-rannikko

Wai’anae-rannikko

Fish by Jim Ward

Fish by Jim Ward

330 SnorkliretkiToisessa snorklauspaikassa olimme lyhyemmän aikaa. Siellä oli keltaisia pikkukaloja ja kaunista korallia. Veneessä saimme lounaaksi kalkkunapatonkia ja sipsipussin. Palasimme satamaan. Emme nähneet delfiinejä, mikä harmitti minua. Satamassa saimme 40 $ hinnalla ohjeet Jimin kuvien lataamiseen.

Kotimatka kylmässä bussissa ja märissä bikineissä (mekkokin oli paatissa kastunut huomaamattani) oli melkoisen jäätävä. Kääriydyin pyyhkeen alle.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply