Suomen suurin matkablogiyhteisö

11.6. maanantai Diamond Head and SUP

Nautimme reilun aamiaisen jälleen subissa, jossa osasimme tilata patonkia nyt sujuvammin. Bussi vei meidät parissa minuutissa Diamond head State Parkiin. Diamond Head rajaa Waikikin toista reunaa kun toista rajaa Ala Wai kanaali. Pientä ylämäkeä saimme nousta jo muinaiselle kraaterille noustessa. Portilla perittiin 1 $ maksu. Diamond Head on merenpinnasta 1,3 km korkea. Trailia ylös ja alas on yhteensä 2,2 km. Kraateri ja sen rinne on kuivaa maata. Puita ja pensaita kasvaa siellä harvakseltaan.076 Diamond Head

Diamond Head Krater

Diamond Head Krater

079 Diamond Head Hike085 Diamond Head HikePuolessa välissä matkaa kuumuuteen ja hikisyyteen alkoi tottua. Kiemurtelevan kävelytien lisäksi reittiin kuului jyrkät korkeat portaat ja pimeä tunneli. Huipulle nousuun meni meiltä noin puoli tuntia. Maisemat olivat hienot: etelään merelle, itään Koko Headin suuntaan, pohjoiseen vuorille ja länteen Waikikille ja kauempana Waianae-rannikolle. Huipun tuuli helpotti paahteista oloa.

Diamond Headin huipulla

Diamond Headin huipulla

Waikiki

Waikiki

Alas laskeutuminen tapahtui osittain samaa reittiä. Turisteja kulki tasaisena virtana molempiin suuntiin, mutta ruuhkaa ei ollut missään vaiheessa. Kolme litraa vettä yhteensä oli juuri oikein arvioitu veden tarve.105 Diamond Head

Hibiscus

Hibiscus

Iltapäivällä vuokrasimme Waikiki Beachiltä Stand Up Boardin. Saimme ison, johon mahtuu kaksi. Repun sai jättää vuokrausmajan säiliöön. Muistelimme pari päivää sitten katsomaamme opetusvideota. Meitä kuitenkin jännitti vedessä uivat ihmiset, laudan hallinta voi olla haasteellista. Antti ohjasi laudan syvemmälle ja minä kömmin sitten laudalle. Kohta vastaan tuli pari aaltoa ja sitten vähän isompi, joka heitti minut mereen. Kun Antti alkoi nousta laudalla seisomaan, hän pudotti minut kolmannen kerran. Tämä tuntui liian vaikealta kahdestaan. Uin rantaan kun Antti harjoitteli yksin laudan päällä seisomista ja melomista. SUP olisi kyllä helpompaa joessa tai järvessä, mutta me aloitimme tällä kertaa vaikeasta eli surffibiitsillä, jossa todella on aaltoja.

Sitten oli minun vuoro kokeilla. Polvilleen pysyin laudalla hyvin. Ohjailin melkein mieluummin käsillä kuin melalla, jolloin lauta tuntui menevän oman mielensä mukaan. Kahden hengen lautaa oli toki vaikeampi ohjata yksin. Ensi kerralla siis oma lauta molemmille. Laudan piti olla aaltoa vasten kohtisuorassa, muuten aalto heitti laudan kumoon. Kun tuli tyyntä, kokeilin nousta seisomaan. Vähän aikaa pysyin, sitten piti taas käydä polvillaan. Kun pyrin rantaa kohti, takaani tulevat aallot antoivat vauhtia, se oli hauskaa. Laudalla oli vaikea rantautua. Aallot heittivät laudan melkein väkisin.

SUP

SUP

128  Stand Up Paddle at Waikiki

138  Stand Up Paddle at Waikiki148  Stand Up Paddle at WaikikiPäivälliseksi söimme kanapastaa hyväksi havaitussa Red Lionissa. Food Pantrystä ostamassa ruokaa minijääkaappiin.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply