Suomen suurin matkablogiyhteisö

5.6. tiistai Molokini and Honu Town

Klo 6.30 piti olla jo auton kyydissä. Ma’alean satamaan, joka sijaitsi saaren tällä puolella. Maui Ocean Center oli viime kerrasta jo tuttu. Satamasta bongasimme nopeasti Quiksilverin paatin, johon meidän lisäksi tuli useamman kymmentä muuta turistia. Meille tarjoiltiin aamupalaksi suklaa- ja mustikkamuffinssia, rypäliä, melonia ja ananasta. Matkanteko meressä olevalle Molokini kraaterille oli tasaisempaa kuin Na Palin reissulla, tosin olimme nyt molemmat ottaneet pahoinvoinnin ehkäisy – pillerit. Puolessa tunnissa saavuimme perille. Molokini on vulkaaninen kraateri Mauin ja asumattoman pienen Kaho’olawen välissä. Veden pinnan yläpuolella kraaterista on jäljellä kuun sirppiä muistuttava kohouma. Vesi on Molokinin kohdalla hyvin kirkasta.

Molokini Crater

Molokini Crater

Veteen laskeuduttuamme näimme heti koralleja ja parven lähes mustia Humuhumu-Eleelejä (kaloja). Ihan Molokinin vieressä koralleja oli enemmän, lilan ja keltaisen värisiä. Korallien väleissä oli mustia Wana-Long Spined – merisiilejä ja punaisia paksupiikkisiä Punohu Slate Pencil – merisiilejä. Näimme pari Hawaiin kansalliskalaa, keltaisia Lau-Ipala – kaloja, Pennant Butterfly – kaloja, Uhu Bullethead – papukaijakaloja, haalean sinisiä Enuenue Lowfin Chub – kaloja ja monta parvea vaaleansinililaraitaisia.165 Molokini Crater

Tunnin snorklailun jälkeen nousimme ylös laivaan. Kurkkuja, minitomaatteja ja paprikaa tarjoiltiin välipalaksi. 15 minuutin päästä Molokinista olimme lähellä Mauin rantaa (itse asiassa Maluaka biitsiä), Turtle (eli Honu) Townissa. Sitten taas snorklaamaan ja tällä kertaa honuja etsimään vaikka olin vielä vähän kylmissäni edellisestä snorklisessiosta. Olimme syvemmässä ja sameammassa vedessä (vaikka lähempänä Mauin rantaa). Uimme porukan mukana parisen kymmentä metriä riutalle. Yksi henkilökunnasta istui kelluvalla lautalla ja neuvoi oikeaan suuntaan. Kohta näimmekin ensimmäisen honun ja se oli isoin mitä olen ikinä nähnyt. Siellä se liiteli rauhassa vähän meidän alapuolella. Koralliseinämä ylettyi metrin päähän veden pinnasta. Sen takaa löytyi pienempi honu. Hän oli kilpensä puhdistuksessa. Riutalla elää honuja symbionttisesti kalojen kanssa, jotka puhdistavat kilpiä. Kohta vastaan tuli kaksi honua, jotka tulivat hyvin lähelle meitä. Aallot meinasivat viedä meidät kosketuksiin niiden kanssa. Luonnonvaraisia eläimiä ei kuitenkaan saisi meressä mennä koskemaan. Yritin päästä sopivalle katseluetäisyydelle. Honujen silmät olivat läheltä katsoen niin viisaan näköiset ja niiden koko olemus on niin arvokkaan ja pelottoman näköistä hiljaista menoa. Koko muu maailma unohtuu kun näkee niin upean luontokappaleen sen omassa elinympäristössä.

Honu Town

Honu Town

217  Honu Town220  Honu TownPaluu-uinti laivalle oli melko työläs vasta-aallokon vuoksi. Siinä sai ihan kunnolla räpylöidä. Olimme nähneet yhteensä viisi honua, mikä on hyvä saldo. Laivassa pystyimme suihkuttelemaan meren suolan pois. Sitten hirmuisen nälkäisenä burgerjonoon. Hampparin väliin saimme kanapihvit, juustoa, salaattia, tomaattia ja BBQ-kastiketta. Kyllä maistui taivaalliselle nälkäisiä snorklailijoita kun oli laiva täynnä.222 Snorkliretken lounas

Satamasta lähdimme ajamaan Mauin sisäosaan Kahuluin kautta Iao Valleyyn. Parkkeerasimme sumuisten vuorten väliin laaksossa. Olimme todella väsyneitä. Nukahdimme tunnin napsuille autoon, minkä jälkeen jaksoimme kierrellä minulle jo tutussa Iao Valleyssä.224 Iao Valley226  Iao Valley

231  Iao NeedleAjoimme takaisin meidän puolelle Mauia, Lahainan keskustaan. Kävimme puistossa, jossa oli iso Banyan-puu. Pienessä ostoskeskuksessa oli Mexicolainen pikaruokaravintola, jossa söimme jaulihatacot. Kiertelimme rantakadun kaupoissa. Eräässä kaupassa ihailin valokuvista tehtyjä tauluja. Päätin tulla myöhemmin ostamaan kun olen virkeämmällä mielellä. Jätskin himon taltutimme rantakahvilassa. parilla jätskipallerolla, suklaata ja kookosta.233 Lahaina237  Lahaina

Olimme hotellissa klo 18.30 ja nukahdimme saman tien. Vasta klo 20.30. heräsimme iltapuuhasteluihin, rantapyyhkeiden pesuun ym. Vedessä oleminen ja täydet matkapäivät olivat varmaan aiheuttaneet tämän järjettömän väsymyksen.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply