Suomen suurin matkablogiyhteisö

20.5. sunnuntai Snorklausta ja biitseilyä, Kahalu’usta Mauna Keaan

Aamulla saimme respasta uuden avainkoodin kämppäämme, mutta emme minkäänlaista pahoittelua tapahtuneesta. Emme kehdanneet valittaa asiasta, olimmehan saaneet kaksi ilmaista lisäyötä. Päivä lähti käyntiin hitaan puoleisesti. Nata tuli hakemaan meitä yhdentoista aikaan. Heidi jäi Konan keskustaan shoppailemaan kun me muut lähdimme autolla noin 10 minuutin päähän Kahalu’un biitsille. Rantana se ei ole mikään kaunis, osin kivinen. Mutta siellä on tarkoitus snorklata. Antti vuokrasi snorkkelit ja sai kaupanpäällisiksi laminoidun kalakartan. Siitä voimme sitten katsoa mitä kaloja tuli nähtyä. Nata jäi rannalle ottamaan aurinkoa ja lukemaan kirjaa kun minä ja Antti menimme snorklaamaan.

Kahalu'un lintu

Kahalu’un lintu

Vesi syveni uintisyvyyteen nopeasti mikä helpotti snorklaamista. Ei tarvinnut pelätä, että räpylillä potkii herkkiä koralleja. Tapasimme monenmoisia kaloja. Vatsaan tuli mm. Humuhumu-Nukunuku-Apua’a, Hawaiin kansalliskala, musta Humuhumu Eleele, mustavalkoraitainen Pennant ja kirkkaan keltainen Lau-Ipala. Paikka veti vertoja melkein Tiomanin saaren snorklausretkeen Malesiassa. Muualla en ollut niin paljon kaloja nähnyt. Kuvien ottaminen vesipussukkaan tungetulla pokkarilla oli jälleen vähän haasteellista kun kuvattavaa kohdetta ei kamerasta näkynyt.

490 Snorklaus Kahalu'ussa497 Snorklaus Kahalu'ussaSyvemmällä korallit olivat hienompia, keltaista ja lilaa ”aivokorallia”. Ja kappas kohta iso honu (merikilppari) uiskenteli minun vierestä. Vau, mikä näky! Siinä hän vain leijaili rauhassa. Onneksi Antti oli lähellä ja tapasi myös honun. Seurasimme hetken aikaa tuon maailman sympaattisimmalta vaikuttavan meriotuksen liitelyä. Kun tulimme rantaan, olimme äärimmäisen onnellisia tästä ensimmäisestä yhteisestä honukokemuksesta.

Honu

Honu

Kävimme pikaisesti kämpillä suihkussa ja menimme Heidin ja Natan kanssa rantakadun ravintolaan lounaalle. Sieltä löytyi hyvät ruuat; kanapizzaa, kanaburritoa, kalawrappiä ja teryakikanaa.

Lounaalla

Lounaalla

Kona

Kona

Heidi ja Nata jäivät Konaan shoppailemaan kun minä ja Antti lähdimme autolla Kathyn suosittelemalle Mauna Kea – biitsille, noin 30 minuutin ajomatka pohjoiseen. Ranta on hotellialueella, mutta sinne pääsi ilmaiseksi vartioidun portin kautta vaikka ei hotellissa asunutkaan. Mauna Kea on vaaleata hienoa hiekkaa. Isolla rannalla oli meidän lisäksi ehkä 10 muuta ihmistä. Oman rauhaisan paikan löytäminen oli helppoa.

Mauna Kea

Mauna Kea

Aurinko alkoi laskea. Olimme ainoat vedessä. Paikka oli kaikessa rauhallisuudessaan ja kauneudessaan mitä romanttisin. Olin unelmoinut tästä kauan. Minä ja rakkaani kahdestaan Tyynenmeren syleilyssä.

544 Mauna Kea BeachKävelimme rannalla vielä kun aurinko laskehti alas. Meillä oli ollut jo kaksi upeata päivää. Ja olimme kolme hienoa kokemusta rikkaampia. Tämä päivä oli ehkä elämäni onnellisin (tähän asti).

Hiekasta tehdyt tulivuoret, Mauna Kea ja Mauna Loa.

Hiekasta tehdyt tulivuoret, Mauna Kea ja Mauna Loa.

570 Mauna Kea Beach574 Mauna Kea BeachPimeän tultua palasimme hotelliin.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply