Suomen suurin matkablogiyhteisö

15.5. tiistai Lauhala workshop

Kävin naapurissa, Natan ja Heidin luona aamiaisella. Kirsi ja Leena tulivat hakemaan meitä hotellimme edestä. Ajoimme lähes koko saaren kiertävää Kuakini Hwy:tä etelään noin 20 minuuttia. Saavuimme puutarhaan, jossa meille järjestettiin punonta workshop. Tutustuimme ensin Halapuuhun, lat. Pandanus, josta saimme materiaalin.

Halapuu eli Pandanus

Halapuu eli Pandanus

Iso puu pudotti maahan pitkiä reunoiltaan käyristyviä ja teräväpiikkisiä lehtiä. Piikit poistettiin bambuveitsellä. Halapuun rungon alaosa haaroittuu kuin juuret. Kirsi alkoi kerätä lehtiä kotiin viemiseksi. Me muut aloimme ohjeistuksen jälkeen punoa rannekorua.

Punontaa

Punontaa

032  Lauhala Workshop034  Lauhala WorkshopOlimme vähän heikkovointista porukkaa tänään. Natalla oli flunssainen olo ja minulla oli kova niskasärky. Lisäksi meillä kaikilla tytöillä oli reidet kipeänä eilisestä treenistä. Puolen päivän aikaan pääsimme hotelliin takaisin vähän lepäilemään. Olo alkoi olla todella surkea, mutta raahauduimme vastapäiseen Bubba Gump’s –ravintolaan. Minä ja Heidi valitsimme tänään pyydettyä kalaa muusilla ja hummerikastikkeella. Nata valitsi kalsandwichin. Kolmisin söimme jälkkärivalikoiman, joka sisälsi erilaisia cookeja, jätskiä, mansikoita ja bred puddingia.

Yksi hotellimme lemmikeistä.

Yksi hotellimme lemmikeistä.

Kirsi tuli hakemaan minut Bullan hulatunnille oppimaan ipu heken soittoa. Nata jäi lepäämään flunssaansa ja Heidi hänen seuraksi. Sain Kirsiltä lihasrelaksantteja, jotka toivottavasti auttaisivat. Olo oli aika kauhea, niskaan sattui jatkuvasti. Bulla opetti meille kolme rummutusta: kahela, pa ja kuku. Ipua pidettiin sen kaulaosasta ja rummutettiin alaosaan ja myös ipulla rummutettiin alustaa. Näiden kahden lyönnin määrät vaihtelivat eri rummutuksissa. Eri hula-askelissa käytettiin eri rummutussettejä, esim. kaholossa kahela + pa, ka’ossa 3 pa + kahela. Pääsimme säestämään keikien (lasten) hulatreenejä.

Kirsi jäi vielä toiselle keikitunnille soittamaan ja kolmannelle opttelemaan auanaa (tanssia). Minun oli pakko mennä autoon nukkumaan, jonkinmoinen flunssa varmaan minullakin. Kirsi vei minut hotelliin klo 20 jälkeen. Heidi ja Nata olivat aulassa netissä minun miniläppärillä. Natan olo oli illalla jo parempi. Minun oli vain kurjempi. Vietin hetken aikaa iltaa heidän kanssa heidän huoneessa. Niskakipu lähti pois siksi aikaa kun Nata kannatteli päätäni. Suihkussa lämmin vesi myös auttoi. Menin ajoissa nukkumaan.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply