Suomen suurin matkablogiyhteisö

8.5. tiistai Honolulussa ja ympäristössä

Aloitin aamuni kirjoittamalla päiväkirjaa ja samalla kuuntelin Nightwishiä, josta sain energiaa tähän päivään. Aamupalan jälkeen lähdimme autolla Honolulusta itään, Diamond Headin taakse. Pienen ostarin beach-kaupasta ostin turkoosit Hawaianas-sandaalit. Olin niistä onnellinen. En ole omistanut minkäänlaisia sandaaleja moneen vuoteen. (Muutaman päivän päästä en halunnut muissa kengissä kulkeakaan.)014  Blow HolesJatkoimme matkaa ja jäimme hetkeksi ihastelemaan rantakivikosta suihkuavaa vettä, Blow Holes. Makapu’u Beachillä ihailimme matkan tähän asti suurimpia aaltoja. Osa tyrskysi mustiin rantakiviin, osa tuli hienolle hiekkarannalle. Makapu’un majakka sijaitsi rannan vieressä jyrkänteellä. Surffarit viihtyivät tällä rannalla. Natalia pulahti hetkeksi aaltoihin.

Makapu'u

Makapu’u

035 Makapu'u049 Makapu'uAjoimme Waimanalon pikkukaupunkiin asti, minkä jälkeen ehkä vahingossa ajauduimme Honoluluun vievälle moottoritielle.059  Oahu

Honolulun ympäristö –kierroksemme loppuikin sitten lentoasemalle Dollarin vuokraamoon, jonne palautimme auton. Hetkisen odottelun jälkeen pääsimme bussiin, joka vei meidät 45 minuutissa a la moanaan. Bussi oli hyvin ilmastoitu ja mereen itseään dipannut Nata oli suorastaan jäässä märissä biksuissa. Sillä aikaa Kimmo, supliikkimiehenä, kertoi taas jollekin kanssamatkustajalle meidän matkasta.

A la moanassa minä, Heidi ja Nata lähdimme keskenämme kiertelemään. Ensimmäiseksi tutustuimme Food Courtiin, koska nälkä oli vaivannut jo pari tuntia. Kymmenistä pikaruokapaikoista oli vaikea valita, vaikka nälkä oli suuri. Lopulta ostimme Sparrosta pizza sliceja.

Masut täysinä (ja Natan lämmettyä ja kuivuttua) lähdimme kiertelemään kauppoja. Hawaiian style –vaatekaupassa ihastelimme erilaisia pareoita, pa’u-hameita (hulassa käytettävä lähes kellohame) ja mekkoja. Sandaalikaupasta löysin päivän toiset sandaalit. Alimmassa kerroksessa aukiolla oli esiintymislava, jossa tanssiryhmät tanssivat. Voi, minäkin olisin halunnut olla siellä tanssimassa. Alimman kerroksen tutkimiseen meni monta tuntia, joten toinen ja kolmas kerros jäivät pikaisemmalle tsekkaukselle. Oli sitten kyse Hawaii-vaatteista tai muista niin melkoinen shoppailijan paratiisi tämä on. Onneksi tänne pääsee vielä myöhemminkin… Mukaan tarttui pari paitaa pitsiselkämyksellä. Nata osti ruskeat mokkasiinit. Lopuksi menimme vielä Loco Boutiqueen. Waikikin Locosta olin viime Hawaii-reissulla ostanut ensimmäiset locobiksuni. Sen jälkeen en ollut muiden kauppojen bikinejä enää katsellut. Pari vuotta sitten tilasin locosta Suomeen bikinit. Mutta nyt olin taas paikan päällä joten olihan sinne mentävä. Nata toimi orjallisesti makutuomarina ja toi minulle jatkuvasti uutta sovitettavaa. Lopulta päädyin tummansinisiin, joissa on turkooseja hibiscuksia…iiiiiihanat.

Ala Moana Mall

Ala Moana Mall

Lonely Planetin kartan avulla suunnistin meidät kämpille noin puolessa tunnissa. Iltapalan, suihkun ja pienen kirjoitustuokion jälkeen olin valmis unten maille.

Uudet biksut

Uudet biksut

Iltamaisema

Iltamaisema

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply