Suomen suurin matkablogiyhteisö

6.5. sunnuntai Halawa Valley

Aamupala syötiin terassilla. Mustavalkoinen kisumme viihtyi tänä aamuna meidän seurassa. Kimmo jäi Nupun kanssa kotiin kun me muuta lähdimme tutkimaan Moloka’in itäpäätä. Se on vehreämpi kuin länsipuoli, jossa eilen olimme. Ajoimme rannan meren rantaa pitkin. Vasemmalle puolellemme kohosivat vehreät vuoren rinteet ja niiden väliin laaksoja. Oikealla puolellamme oli fish pondeja, kiviseinällä merestä erotettuja kalastusaltaita. Aikoinaan fish pondit tuottivat paljon kalaa. Moloka’i oli silloin Hawaiin saarista rikkain.

Meidän kissa

Meidän kissa

Tie muuttui yksikaistaiseksi ja mutkittelevaksi, kun vuoren rinne kohosi melkein suoraan merestä ja tien oli kavennuttava. Välillä piti aloha spiritin vastaisesti töötätä, että kulman takaa mahdollisesti tuleva autoilija tietää meidän tulosta. Ohitukset sujuivat hyvin. Toinen auto peruutti kapealle tienpientareelle kun toinen ajoi varovasti ohi.

Laskeuduimme Halawan laaksoon, jonka perällä on pitkä kapea Halawan vesiputous (wailele). Historiansa mukaan Halawa Valley on Moloka’in ensimmäiseksi asutettu paikka. Rantakaistale erotti pari merivetistä allasta, joissa lapset harjoittelivat surffilaudoilla. Aallot tyrskysivät rannan kivikkoon. Eväänä meillä oli pieniä banaaneja, jotka maistuivat aivan makealle herneelle.

Halawa Valley

Halawa Valley

408 Halawa Valley413 Halawa ValleyKämpille palattuamme, kävimme vielä muulifarmin lähellä Kalaupapa Lookoutilla. Nata teki meille sillä aikaa kanasalaattia parmesaanilla ja keitetyillä munilla, jonka nautimme päivälliseksi terassilla. Illalla suunnittelimme ensi viikkoa O’ahulla. Edessä olivat tanssitunnit, jotka vähän jännittivät. Juttelin myös Kirsin kanssa minkälaista on matkustaa pienen lapsen kanssa. Matkustaminen Nupun kanssa oli tähän asti sujunut hyvin. Toki vanhempien pitää vähän joustaa ja joskus vuorotella tekemisissä. Siihen en taida olla ihan vielä valmis.440 Molokain kämpillä

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply