Suomen suurin matkablogiyhteisö

5.5. lauantai Papohaku Beach ja Ka Hula Piko

Kimmo jäi kämpille kun me muut lähdimme Moloka’in länsirannalle (Mauna Loan ohi), joka on pituudeltaan lähes koko matkalta hiekkarantaa. Ensimmäinen rantamme oli Dixie Maru Beach, jossa Nuppu sai kokeilla ensimmäistä kertaa elämässään merta. Ranta oli pieni, suojaisa poukama. Me muutkin pulahdimme uimaan.

248 Dixie Maru Beach

Lähellä oli Papohaku beach, pitkä vaalea hiekkaranta. Hiekka oli kuumaa, auringolta suojaavat puut olivat usean kymmenen metrin päässä vesirajasta. Turkoosi meri ja autio ranta olivat kuin paratiisista. Istuimme veden rajaan ja otimme vastaan isoja aaltoja.

Papohaku

Papohaku

Papohaku

Papohaku

Paluumatkalla kävimme Mauna Loassa. Ainoa souvenir shop oli täynnä matkamuistoa. Löysin isille Moloka’i-kortteja. Vastapäisestä ruokakaupasta ostin lounaaksi banaania ja jätskiä.

Mauna Loa

Mauna Loa

Palasimme Kaunakakaihin Ka Hula Piko –festarien päätapahtumaa katsomaan, pari tuntia tanssikoulujen esityksiä. Tanssiryhmiä oli kaikenikäisiä, keikeistä (lapsista) harmaantuneisiin wahineihin (naisiin). Ensin oli kahikoa ja sitten monta auanaa pinkeissä, vihreissä ja oransseissa holokuissa (pitkä tanssimekko). Ohjelmaan kuului myös kolme tanssia Hawaiin ulkopuolelta; tahitilainen ’Ote’a (rumputanssi), maoritanssi (Uudesta-Seelannista) poi-pallojen kanssa ja tanssi Pääsiäissaarelta, johon ihastuimme välittömästi. Olin aivan fiiliksissä. Tämä tanssi, O Rapa Nui E, on pakko opetella tanssimaan.(Puolen vuoden päästä opettelimme sitä jo Suomessa.) Siinä välillä soiva aussin didgeridoo on ihan paras.

Kahikoa

Kahikoa

Kahikoa

Kahikoa

Auanaa

Auanaa

Rapa Nui!

Rapa Nui!

Minä, Heidi ja Nata menimme syömään Moloka’i burgeriin. Teri hampurilaiset olivat hyviä. Ruokakaupan kautta kotiin. Ilta sujui leppoisasti nachoja, dippiä ja viiniä maistellen.

Moloka'i Burger

Moloka’i Burger

Kaunakakai

Kaunakakai

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply