Suomen suurin matkablogiyhteisö

2.5. keskiviikko Mauilta Moloka’ille

Viimeinen aamu Pai'assa

Viimeinen aamu Pai’assa

520  Paia SunriseKirsi ja Kimmo kävivät joka aamu Nupun kanssa viettämässä aamua rannalla kun vielä nukuimme. Meidän aamupäivä meni pakkaillessa. Valmiit laukut jäivät odottamaan kun lähdimme vielä hengaamaan Ho’okipa Beachille. Pelkkä veden rajassa kävely, kun jalat uppoavat märkään hiekkaan ja aallot lyövät nilkkoihin, on niin ihanan rentouttavaa. Paikallinen mies tuli juttelemaan meille. Hän oli innoissaan kun kerroimme käyvämme Hawaiin eri saarilla.557  Ho' okipa BeachKävimme shoppailemassa muutamat souvenirit muistoksi niin ihanan sympaattisesta Pai’asta. Honolua Surf myy surffivaatteiden lisäksi rantavaatteita ja t-paitoja. Mm. sinisillä hibiscus-kukilla varustettu tummansininen t-paita tarttui minun mukaan. Maui Hands –galleriasta ostin kolme honutaulua, joita olin kaivannut siitä lähtien kun ne ensimmäisen kerran näin sunnuntaina.

Honutaulut

Honutaulut

Jääkaapin tyhjennystalkoiden jälkeen lähdimme ajamaan Lahainaan, Mauin toiselle puolelle, jonne ajoi noin tunnin. Lahaina vaikutti alohashoppailijan paratiisilta. Kaikenlaista Hawaii-kamaa eri muodoissa, pareoita, leitä, kukkahiuskoristeita, aloha-valokuvakehyksiä ja –puuesineitä, eri tuoksuisia kosteusvoiteita, hibiscusmekkoja. Pienessä keskuspuistossa sataman vieressä kasvoi monirunkoinen puu, joiden oksat kasvoivat toisissaan kiinni (oliko se sitten yksi vai useampi puu?)

Lahainan lipeillä

Lahainan lipeillä

Lahainan "keskuspuisto"

Lahainan ”keskuspuisto”

577 Lahaina

 

Kun miehet lähtivät palauttamaan vuokra-autojamme, me muut jäimme matkalaukkuinemme satamaan istumaan (ja syömään banaania). Se vaikutti jonkinlaiselta eläkeläisparkilta, kun vaihtelevan kuntoiset mummo- ja pappaturistit kokoontuivat sinne odottamaan retkensä alkamista. Kalastajaravintolassa oli jutteleva papukaija. Siellä söimme lounaaksi mahimahi-tacot.582 Lahaina585 LahainaLaivamme Moloka’ille lähti klo 18. Alkumatkan vietin Natan ja Heidin kanssa kannella auringonlaskua katsellen. Laiva oli aika pieni. Kaiteista oli pidettävä kaksin käsin kiinni, jos halusi pysyä mukana kaatumatta. Matka kesti yhteensä kaksi tuntia. Jälkimmäinen tunti meni merisairautta potiessa (kaikki pysyi kuitenkin sisällä).609 Kohti MolokaitaMoloka’in satamassa meitä oli vastassa nainen, jonka talon saimme käyttöömme viideksi yöksi. Mahduimme kaikki tavaroinemme hänen isoon autoon. Hän esitteli meille Kaunakakain keskustan, noin 200 metrin kadun pätkän… ja se oli siinä. Ruokakaupassa Nata ja Kimmo tekivät pikaiset ostokset, joilla pärjäämme aamuun. Seuraava kotimme sijiaitsi noin 10 minuutin ajomatkan päästä keskustasta. Pihalla meitä oli vastassa mustavalkoinen ja punatabby kissat. Saimme käyttöömme 1,5 kerroksisen talon, jossa oli kuusi huonetta. Nainen esitteli meille keittiövempainten toiminnat ym. tärkeät asiat ennen kuin jätti meidät asettumaan kodiksi. Minä, Nata ja Heidi majoituimme ylempään kerrokseen ja muut alakertaan. Heidi sai oman huoneen. Minä ja Nata jaoimme yhteisen parisängyn. Päädyimme tähän ratkaisuun, koska Heidi oli herkkäunisena hieman häiriintynyt Mauilla yöllisistä päiväkirjan kirjoituksistani.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply