Suomen suurin matkablogiyhteisö

1.5. tiistai Road to Hana

Lähdimme tänään jo kahdeksalta. Ohjelmassa oli Road to Hana, 109 km, lähes koko ajan kiemuraista rantatietä Mauin itäpäähän, Hanaan. Ensimmäisenä pysähdyimme Pai’an lähelle seuraamaan surffareiden aamutreenejä. Toinen pysähdyksemme oli eukalyptyspuumetsässä, josta hyvin kiharainen tie alkoi. Oikealla puolellamme sademetsä kohosi korkealle, vasemmalla puolellamme se laskeutui jylhästi meren rantaan. 9. mailimerkin jälkeen pysähdyimme kävelemään Waikamoi Trailille. ”Liaanipuut” kohosivat korkealle. Puiden juuret kohosivat jopa yli metrin korkeudelle maan pinnasta. Maisemapaikalta näimme pyöreälehvästöisten bambupuiden levittäytyvän mattona alapuolellamme. Löysimme muutaman kukui-pähkinän. Olimme innoissamme, koska kaupasta ostettuja kukuita käytämme esiintymisasuissa.

Eukalyptusmetsä

Eukalyptusmetsä

Waikamoi Trail

Waikamoi Trail

406 Waikamoi TrailOLYMPUS DIGITAL CAMERA424 Waikamoi TrailOLYMPUS DIGITAL CAMERA459 Waikamoi TrailNoin puolen tunnin trailin jälkeen jatkoimme matkaa. Ylitimme kymmeniä pieniä yksikaistaisia puu- ja kivisiltoja, joiden ali pienistä putouksista muodostuvat purot ja kapeat joet lirisivät. Vielä reilun tunnin kieputtelun jälkeen saavuimme Hanaan, pieneen kylään, joka todella oli muulta maailmalta suojassa sademetsän takana. Pienellä Hana Bayn mustalla hiekkarannalla kävimme uittamassa jalkoja. Lounastimme thaimaalaisessa ulkoilmaravintolassa. 463 Waikamoi Trail466 Road To Hana

Hana

Hana

Hana Bay

Hana Bay

487  Hana489  HanaPaluumatka sujui nopeammin kuin tulo. Kimmo ja Japi ajoivat nyt tuttua tietä vähän kovempaa. Siinä vauhdissa ja niissä kiemuroissa meinasi matkapahoinvointi yllättää. Maisemat olivat niin huikean kauniita, että olisi ollut sääli oksentaa… onneksi vältyin siltä juuri.506 Back To PaiaIlta sujui rennosti kämpillä Kirsin ja Kimmon ollessa katsomassa gospel hulaa. Me nautimme kookos-suklaakeksijätskit pihalla.509 Paian kämpillä

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply