Suomen suurin matkablogiyhteisö

30.4. maanantai Iao Valley ja snorkliretki

Pai'assa

Pai’assa

Aamiainen a la Natalia

Aamiainen a la Natalia

Aamupäivällä kävimme bikinikaupassa ostamassa Heidille lilat bikinit. Sitten lähdimme koko porukka kohti Mauin länsiosaa, Kahuluin läpi Iao Valleyyn.

KahuluihinSaaren sisäosaan ajettaessa vehreät vuoret kohosivat tien molemmin puolin. Iao Valleyn tunnetuin huippu on Iao Needle, 686 metriä korkea. Koskimainen puro laskeutui vuorilta Iao Valleyyn.

Iao Valleyssa

Iao Valleyssa

Meidän sekalainen sakki

Meidän sekalainen sakki

237  Iao ValleyOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iao Needle

Iao Needle

Matkan varrella takaisin Kahuluihin, pysähdyimme Tropical Gardensiin, jossa oli mm. monia erilaisia orkideoita. Kahuluista lähdimme ajamaan Mauin eteläpuolelle Maui Ocean Centeriin, melko lähelle Lahainaa. Tuuli kävi kovasti satamassa. Viimeiset aurinkovoideostokset pystyimme tekemään sataman kaupassa. Pieni katamaraanimme Pride of Maui lähti pian mukanaan noin 20 turistia eli mukavasti oli paatissa tilaa. Seilasimme jonkin matkan päässä Mauin etelärannikosta.

Tropical Gardens

Tropical Gardens

Tropical Gardens

Tropical Gardens

287  Snorkliretki293  SnorkliretkiMinä, Nata, Heidi ja Kimmo pulahdimme snorkkeleinemme veteen. Minä vedenpitävällä pussilla varustetun pokkarikamerani kanssa. Mustia valkoraitaisia kaloja näkyi ensin. Sitten bongasimme kaksi merikilpikonnaa, joka on honu hawaiin kielellä. Honuista puhun jatkossa. Se on syrjäyttänyt täysin merikilpikonna-sanan meidän perheessä. 305  Snorkliretki316 Nata

Honu

Honu

Honujen näkeminen on aina hieno kokemus. Tämä oli minun toinen kerta. Silloin ymmärtää mikä matkustamisessa on niin upeata. Puolen tunnin snorklauksen jälkeen kiipesimme takaisin paattiin, jossa hampurilaiset odottivat meitä. Toki nälkä oli tullut, uidessa tulee aina. Laivan keinuminen paikallaan aiheutti minulle vähän merisairautta, mikä onneksi helpottui kun tuijottelin merta ja lähdimme pian takaisin päin.

333 Snorkliretki336 Snorkliretki344 SnorkliretkiRantaan päästyämme ajoimme Kahuluin ruokamarketin kautta Pai’aan. Minä, Heidi ja Nata jäimme istuskelemaan Baldwin Beachille ja katselemaan laskevaa aurinkoa. Samalla tuuli kuljetti hiekkaa viinimukeihimme.

Baldwin Beach

Baldwin Beach

Matkaa Pai’an keskustaan ja meidän kämpille oli noin kilometri. Jatkoimme iltaa mansikoiden ja kuohuviinin kanssa.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply