Suomen suurin matkablogiyhteisö

29.4. sunnuntai Ho’okipa Beach ja Haleakala

Vaikka olen hirmuisen aamu-uninen, niin heräsin seitsemältä aivan virkeänä. Tällaista ei Suomessa tapahdu. Muut olivat heräilleet jo kuuden jälkeen. Natalia ryhtyi minun ja Heidin viralliseksi aamupalan laittajaksi. Ensimmäisestä aamusta lähtien lautasellemme ilmestyi tomaattimunakasta ja paahtoleipää.

Meidän Pai'an "koti".

Meidän Pai’an ”koti”.

Naapurin kissa

Naapurin kissa

Aamupäivän aikana tutustuin Natan ja Heidin kanssa Pai’aan. ”Kotikatuamme” reunustivat plumeriapuut. Meiltä Pai’an pieneen keskustaan oli alle puoli kilometriä. Surffi- ja beachputiikit ja Hawaii-galleriat houkuttelivat meitä kovasti. Kävimme kuitenkin ensin fiilistelemässä Pai’an Ho’okipa Beachillä. Koska olimme Mauin pohjoispuolella (eli windward side), aallot olivat välillä aika isoja. Meidän pitkällä rannalla oli ehkä kymmenen muuta ihmistä ja keppiä merestä hakeva koira. Ihana rauha. Tähän ei voinut muuta kuin tottua… Hawaiilla melkein kaikki rannat (hyvät uimarannatkin) ovat hiljaisia, lähes autioita ihmisistä.

Ho'okipa Beachillä

Ho’okipa Beachillä

Ho'okipa Beachillä

Ho’okipa Beachillä

Hawaiian art galleryssa olisin viettänyt vaikka koko päivän. Maisematauluja, kuvia vedenalaisesta Hawaiista, puuesineitä, Hawaiian style –kangasluomuksia ja –koruja. Paikallinen tonnikala on nimeltään ahi ja nautimmekin ahiburgerit ravintolassa Pai’an pääkadulla.

Ahiburgerilla

Ahiburgerilla

Ahi burger

Ahi burger

Plumeriat

Plumeriat

Iltapäivällä lähdimme katsomaan Haleakalan, Mauin korkeimman tulivuoren (ei aktiivinen), auringonlaskua. Kimmo ja Nuppu jäivät kämpille. Sopiva juomataukopaikka oli Makawao, jossa kävimme taas yhdessä Hawaiian art –galleriassa, aiheina mm. Hawaiin kukat ja vesiputoukset. Matkamme jatkui vuorta ylös onneksi vain loivasti kieputellen. Pitkät housut ja takki piti pukea noin puolivälissä matkaa. Tumput olisivat olleet myös tarpeen. Huipulla (3055 m) oli huoneen kokoinen lasikoppi, jossa pystyi lämmittelemään auringonlaskua odotellessa. Pilvet olivat meidän alapuolella. Niiden väleistä näimme Mauin rantaviivaa.

Matkalla huipulle

Matkalla huipulle

Haleakalan rinteellä

Haleakalan rinteellä

Haleakalan rinteellä

Haleakalan rinteellä

Keskellä Mauia

Keskellä Mauia

Haleakala Sunset

Haleakala Sunset

Haleakala Sunset

Haleakala Sunset

Kun aurinko oli laskenut, lämpimään autoon palaaminen oli ihanaa. Paluumatkamme pimeässä sujui hyvin kun tie oli valaistu. Mietin, että Haleakala Sunset on ”näytettävä” myös Antille kun myöhemmin vietämme viikon Mauilla. Eli kullalta tilaukseen Suomesta tuotavaksi tumput, mahalo.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply