Suomen suurin matkablogiyhteisö

28.4. lauantai Tampere – Helsinki – London – Los Angeles – Kahului – Pai’a

Kahdeksan viikon Hawaiin matka oli vihdoin käsillä. Vuosi oli ahkeroitu töissä ja opiskellessa, palkinto oli nyt edessä. Tein viimeisiä pakkauksia yöllä, pesuaineita minigrip-pusseihin ym. Oli hyvästeltävä kisut ja 2 kuukauden ikäiset pennut, joista osa lähtisi uuteen kotiin matkamme aikana. Jasu täyttää tänään 10 vuotta. Antti lupasi juhlia häntä. Antti tulee vasta kolmen viikon päästä Hawaiille. Tuntui käsittämättömältä, että tapaisimme seuraavan kerran Big Islandilla, ensimmäisen yhteisen matkamme alussa.

Linja-auto Tampereelta Helsinki-Vantaalle lähti klo 3.10. Matka sujui pääosin unessa. Perille saavuimme klo 5.30. Helsinkiläiset matkakumppanit saapuivat pian, tanssiystäväni Natalia, Heidi ja Kirsi sekä Kirsin perhettä Kimmo, alle 2-vuotias Nuppu, Leena ja Japi. Ensimmäiset kolme viikkoa vietämme tässä kahdeksan hengen porukassa. Ensimmäinen lentomme oli Lontoon Heathrowhun ja kesti kolme tuntia. Samaan koneeseen ilmestyivät tätini ja setäni, Tuovi ja Seppo, jotka olivat matkalla Costa Ricaan.

Heathrowssa ei ylimääräistä aikaa jäänyt kun siirryimme tarkastuksesta toiseen ja Los Angelsin koneeseen. Minä, Nata ja Heidi emme saaneet vierekkäisiä paikkoja, mutta meitä lykästi kun Natan viereen ilmestyi vapaa paikka, eikä koko lentoa tarvinnut istua ”yksin”. 11 tunnin lento meni päiväkirjaa kirjoitellessa, rupatellessa, Lonely Planetia lukiessa ja ”Rillit huurussa”-sarjaa katsellessa. Kelloja siirsimme 10 tuntia Suomen ajasta taaksepäin. Los Angelesiin laskeuduimme klo 14.15. Passintarkastusjonossa meni tovi ja erilaisiin viranomaisen esittämiin kysymyksiin saimme vastata. Minulta kysyttiin mitä teen työkseni.
Matkalaukut piti tässä vaiheessa ottaa hihnalta ja kuljettaa seuraavaan lähtöselvitykseen. Näin yleensä aina kun yhteyslento tapahtuu saman maan sisällä.

Olimme tässä vaiheessa jo melko väsyneitä matkalaisia, mutta hirmuisen tyytyväisiä, että yksi lento on enää jäljellä. Nuppukin jaksoi matkustaa vähistä unista huolimatta todella hienosti. Viimeisellä lennollamme Mauin Kahuluihin, meillä oli ruhtinaallisesti tilaa. Saimme jokainen käyttöömme useita istumapaikkoja, joissa pääsimme nauttimaan kunnon unista. Tällä lennolla ei ollutkaan ruokatarjoilua, vain maksullisia sipsejä olisi ollut kaupan. Viiden tunnin lento meni lähinnä nukkuessa. Laskeuduimme auringon laskiessa klo 19.15 taian omaiselta näyttävälle Mauille. Kello oli nyt 13 tuntia Suomen aikaa jäljessä, joten päivämme oli ollut melkoisen pitkä.

Aloha Breeze, lämmin trooppinen tuulahdus tavoitti meidät heti lentokoneesta ulos astuessa. Tarkastuksia ei enää tarvinnut suorittaa. Alamon autovuokraamosta saimme käyttöömme isomman vanin ja normiauton. Pieneen Pai’aan oli Kahuluista noin 15 minuutin ajomatka. Matkalla kävimme marketissa ostamassa ruokatarvikkeita. Kimo’s Vacation Rentals vuokrasi meille sinisen neljähuoneisen talon. Ihan heti emme malttaneet mennä nukkumaan. Olimme niin innoissamme ”omasta” talosta ja TV:ssä pyörivästä Mauin esittelykanavasta. Minä viimeistelin Antille matkustusohjeita, joita olin pitkin matkaa kirjoittanut, matkan jokaisessa vaiheessa. Hän on lentänyt viimeksi 12-vuotiaana, joten ohjeet ”kuinka päästä Tampereelta Hawaiille”, voivat tulla tarpeeseen.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply