SRI LANKA: RUOKAHOMMELEITA JA PÖLJÄNPOLKUA COCONUT TREE HILLILLE

Minäpä aloitan jälkiruoista.

Vasemmalla ylhäällä oleva valkoinen palleroinen on aggala. Voimakkaasti lohkeava ja miedosti kookokselle maistuva paahdetusta riisistä väkerretty pyörykkä.

Oikealla hyllyvä tumma neliö on Kalu dodol . Tämä sokerista, riisijauhoista ja kookosmaidosta vaikeasti ja aikaavievästi kyhätty löllyrä oli näistä kolmesta jälkiruoasta kevyin & kivoin.

Sit kuvan alareunassa sojottava tötterö. Se jäi lautaselle puoliksi nyrsittynä, koska oli jo aivan liikaa ja aikamoisen tylsä tekele. Tämä parhaillaan vietettävän uudenvuoden juhlajälkkäri kevum on riisijauhoista ja jonkinlaisesta palmusiirapista tehty epäkuohkea leivonnainen.

Egghopperit

Aivan ihana aamiaisruokalaji. Sekä hyvä että nätti.Näitä on pakko koittaa kotona. Tosta resepti!
Tuossa omassani oli vasemmalla jotain sipulisötkötystä (hyvää) ja oikealla chilisötkötystä (pääsi nauttimaan tulisuudesta kahteen kertaan😂).

Nelum ala eli curried lotus root
Kiva ja nätti ruoka tämäkin

Papadum-leivät ympäröivät
luffasta (suomeksi pesusienikurkku…hmmm)tehtyä ruokaa.
Alinna Sri Lankan dahl, jota voisi syödä joka päivä

Tämä tässä on pittu. Yllätysyllätys, se on valmustettu riisijauhoista ja kookoksesta. Siihen lisätään jotain valkoista lientä ja heitetään kylkeen kookosta ja chiliä.

Kuinka tuonne Coconut Tree Hillille pääsee?
Esimerkiksi pöljänpolkua.
Tiedätkö, mikä on pöljänpolku?
Kohta tiedät!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 22.4.2022 at 17:52

  On ollut hauska maistella sri lanka laisia ruokia. Meidän suosikki on paikallisten ruokapaikoissa tarjottava rice and curry, siihen ei kyllästy ja tulisuutta on kivasti. Turisteille tarkoitetuissa ravintoloissa on selvästi vähäisempi tulisuusaste ruoissa.

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 23.4.2022 at 19:23

   Rice and curry kyllä toimii. Eilen testasin tempered bitter gourd (karvaskurkku tms.), mutta se jäi kyllä syömättä. Oli makuuni liian karvas.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 26.4.2022 at 10:06

  RIce & currya söimme kyllä mekin useimpina iltoina – kun jonain iltana ajattelimme vaihteluksi jotain muuta, niin saamamme ”länsimaisempi” kana-annos ei ollut yhtään niin hyvää, eli kannattaa pysyä paikallisissa 🙂 Jälkiruokien osalta pitäydyin enimmäkseen mangossa, sillä sitähän ei, kelvollista, Suomessa tapaa saada!
  Coconut Hillille emme lähteneet Mirissassa kävelemään, mutta Parrot Rockille sentään kiipesimme 🙂

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 26.4.2022 at 10:49

   Nuo mangot!!!! Kyllä ne Suomessa on aika säälittäviä:) Itse kasasin mangoja -ja muitakin hedelmiä- aamiaisella jättimäisen lautasen täyteen. Todellista luksusta!

 • Reply Mari / Kodinvaihtaja 26.4.2022 at 22:03

  Melkein aina ulkomailla petyn kakkuihin yms, niissä aina jotain erikoisia makuja. Jäätelöt eivät koskaan petä😅😍

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa 26.4.2022 at 22:09

  Sri Lankalaiset hedelmät vie kyllä niin kielen mennessään! Siis aivan suli suussa. Kotona tehtiin myös Sri Lankalaista ruokaa ja muistaakseni siihen tuli riisiä, maitoa ja kanamunaa ja olisko ollu vielä jotain muuta. Harmi kun se resepti on osittain jo unohtunut.

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 27.4.2022 at 10:04

   Just tänä aamuna tein ennen töihin lähtöä hedelmälautasen ja yritin päästä Sri Lankan fiiliksiin. Ne hedelmät ei kyllä minua sinne vieneet, täytyi vähän ottaa matkakuvia avuksi:)

 • Reply Anna | Muuttolintu 29.4.2022 at 02:19

  Alkoi melkein kuola valua tätä lukiessa. Rakastan srilankalaista ruokaa! Jostain syystä ekalla matkalla 2011 se jätti vähän kylmäksi, tuntui että joka paikassa meille tarjoiltiin vain jotain länsimaalaiseen makuun laimennettua versiota. Mutta viimeisimmällä matkalla oli ihan toinen kokemus, melkein joka ateria oli taivaallinen. Rakastan erityisesti niitä curryja ja tietysti hopperseja. Nuo jälkiruoat on vielä maistamatta! Tuttu paikka myös tuo Coconut Hill 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 30.4.2022 at 14:30

  Täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että värimaailma näissä annoksissa ei ole sieltä houkuttelevimmasta päästä, mutta makuhan sen aina lopulta ratkaisee. Sri Lanka olisi kyllä kiehtova makumatkakohde kaikin puolin.

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 1.5.2022 at 19:50

   Totta muuten! Jostain syystä en huomannut noiden ruokien varsin murrettuja ja tylsiä värejä, sillä ne todella olivat voittopuolisesti herkullisia. Kotona kiinnitän paljonkin huomiota sekä väreihin että esille panoon, mutta maassa maan ruokatavoilla vai miten se meni:)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.