Suomen suurin matkablogiyhteisö

KEY WEST, USA: RENTOA MEININKIÄ

Alkuun vähän fiilistelyjä Key Westistä pääset katsomaan, kun tökkäät noita palmuja ➡️ 🌴🌴🌴

Odotin innolla jo pelkkää bussimatkaa Miamista Key Westiin, sillä luvassahan olisi merimaisemaa yllinkyllin. Aamukuudelta kaksikerroksisen bussin yläkertaan, penkki makuuasentoon, tyyny (kyllä, mulla on tyyny aina bussimatkalle) pään alle, villasukat jalkaan, iso villahuivi tomumajan päälle ja kylkiasennossa nauttimaan näkymistä. Ei voi enää linjurikyydissä mukavampaa olla.

Uusi ja vanha Seven Mile Bridge.

Vanha silta oli kokonaan poikki, mutta se näytti olevan ainakin illalla kävelijöiden suosiossa ja osittain varmaan tämän vuoksi valaistukin.

Vedettiin piipulliset.
Kun on reissussa yksin, pitää tyytyä siihen seuraan, mitä on tarjolla -tai mikä ei pääse juoksemaan karkuun.

Liikkuminen Key Westissä on helppoa jalan. Vaihtoehtona mukavuudenhaluisille on Conch Tour Train, joka on sellainen avonainen ”possujuna”, jossa opas hauskuttaa tarinoillaan. Minä valitsin köpöttämisen, sillä tykkään pysähdellä, kurkistella pihoille ja puikkelehtia muillakin kuin pääkaduilla.
<img.Pari kesää sitten en päässyt ottamaan kuvaa Suomen (mantereen) eteläisimmässä kohdassa Hangossa, joten kostoksi lähdin tänne ottamaan kuvan Amerikan Yhdysvaltojen eteläisimmässä kohdassa eli ” Southernmost point USA continental”. En tietenkään mennyt jonottamaan vuoroani, vaan menin MELKEIN tohon tolpalle, johon KUULUU mennä, kiipesin pienelle aidalle, nostin kamerani yläilmoihin, räpsäsin kuvan, kokosin teleskooppikeppini takaisin reppuuni ja jatkoin matkaani tyytyväisenä. Jonon tyypit näyttivät miettivän, että eikö tuo hupakko TAJUA, että se kuva kuuluu ottaa tossa tolpalla. Valintoja, valintoja…

Kyyyyyllähän mä täältäkin näitä seinäpiirtelyitä löysin.

Key Westissä on kaksi kuuluisaa baaria: Sloppy Joe’s Bar ja Captain Tony’s Saloon. Jälkimmäinen kolisi itselleni runsaskätisen dekoraation takia.


Pitkäkoipinen on Great Blue Heron eli amerikanharmaahaikara ja tuo pieni kumara hahmo on Green Heron eli amerikankyyryhaikara

Brown Pelican eli ruskopelikaani. Näitä oli pilvin pimein.

Floribbean (Florida- Caribia, you know) Conch Fritters oli yksi annoksista, joka täällä kuuluu syödä. Kylkeen Key Lime Mustard -kastiketta. Oli hyvää. En tiedä, onko tuolle conchille suomenkielestä nimeä. Olen käsityksessä, että tämä annos tehtäisiin queen concheista ja se olisi suomeksi jättiläissiipikotilo. Mene ja tiedä. Eli mene Key Westiin ja ota selvää. Et tule katumaan.

Sellaistakin kuulin, että natiivit täällä —ja bahamalaiset myös— kutsuvat itseään mielellään concheiksi ja kuulemma muinoin on laitettu näkinkenkä jonkun tikun nokkaan talon edustalle kertomaan, että talossa on vastasyntynyt vauva. Mene ja tiedä. Nythän sulla onkin jo kaksi syytä lähteä reissuun.

Vähän vaan kattelin…..

Mikä jäi näkemättä?

Hautausmaa! Se olisi ollut huumorintajulleni sopiva kohde, sillä luin myöhemmin, että hautakivissä on vitsikkäitä tekstejä, kuten ”I told you I was sick” (kuuluisan luulosairaan B.P. Robertsin hautakivessä) ja “At Least I Know Where He’s Sleeping Tonight”.

Toinen, jonka missasin oli Hemingwayn kotimuseo. Sinne oli sen verran jonoa (ja mulla nälkä), että jatkoin sen ohi menoani. Eniten olisi paikassa kiinnostanut kuusivarpaiset kissat, jotka ovat polveutuneet Hemingwayn aikoinaan lahjaksi saaneesta Lumikki-kissasta. Kuvaakaan en talosta löydä, joten en tainnut sitä sitten ottaa. Laadukasta bloggausta😂

Ethän muuten vaan luullut, että täältä pääsee lähtemään syömättä Key Lime Pieta? Oli herkku!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 7.3.2022 at 08:58

  Ohhoh, tuo mainitsemasi hautausmaa täytyy nähdä. Onkohan useassakin hautakivessä erikoisia lisäyksiä? Ulkomailla tulee joskus käytyä hautausmailla, ne saattavat olla hyvinkin koristeellisia tai hyvin värikkäitä, ihan toista kuin Suomessa ollaan totuttu.

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 7.3.2022 at 09:25

   Sama. En ihan perushautausmailla tykkää kierrellä, mutta aina jos on tiedossani jotain erikoista nähtävää, menen kyllä katsomaan. Nyt vaan ei käynyt edes mielessä. Upein näkemäni on Buenos Airesin hautausmaa. Se toki onkin siellä yksi suurimmista nähtävyyksistä.

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa 7.3.2022 at 20:25

  Onpa hauskaa, että hautasmaille on vedetty huumoria! 😀 Pitääpä laittaa korvantaakse kun joskus tuonne lähdetään. On ollu kovasti haaveissa, näyttää kyllä niin ihanalta, värikkäältä, lämpimältä paikalta! <3 Hauskan näköinen myös tuo baari!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 8.3.2022 at 11:40

  Pikaisesti risteilyn yhteydessä kävimme joitakin vuosia sitten Miamissa, mutta siitä jäi kyllä ajatus, että sinne pitäisi vielä palata. Sittemmin ajatukseen on liittynyt ajatus käynnistä myös Key Westissä. Selvästikin kannattaa pitää tästä ajatuksesta kiinni!

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 13.3.2022 at 20:18

   Kannattaa pitää kyllä mielessä. Itse valitsisin Key Westin, jos vaihtoehtoina olisi Miami tai Key West. Onneksi ei tarvinnut valita😊

 • Reply Mari / Kodinvaihtaja 8.3.2022 at 22:08

  Mieheni on just Key Westissä. Täytyy laittaa vinkkiä, että haluan hautausmaalta kuvia – mä olen hautausmaafriikki😀

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 9.3.2022 at 20:20

  Jollain tavoin kivan näköistä. Melkoiset koristeet baarissa. Rintaliivejäkin🤣

 • Reply Sanna I Seven Seas 12.3.2022 at 21:07

  Ah, Key West on ihana! Mulla on sieltä parin nopean visiitin jäljiltä hyviä muistoja. Mutta erityisesti kyllä tykkään Miamista ja matkasta tuonne Key Westiin.
  Kiva tunnelma näissä kuvissa!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 15.3.2022 at 13:23

  Key West vaikuttaa sellaiselta kohteelta, että siellä olisi kiva käydä! Viimeksi Miamissa ei sille aikaa riittänyt, jäi hieman harmittamaan. Ehkäpä kuitenkin tulevaisuudessa, haavena on.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.