MIAMI, USA: RANTAELÄMÄÄ JA ART DECOA

Aamulenkit rannalla tai rantakadulla on se, minkä mukaan useimmiten valitsen hotellin sijainnin.

Aamuisin tapaa uteliaita ihmisiä ja koska monella on kova halu näyttää, että he kyllä tietävät missä Suomi on ja millaisia olemme, tulee eteen hauskoja kysymyksiä. Pyrin vastaamaan samalla mitalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantaelämä oli vilkasta Miami Beachillä, vaikka onkin heidän talvensa. Sää tosin vaihteli kahden viikon reissuni aikana niin, että vaikka melkein joka aamu aloitettiin 23 asteen kieppeillä, muutamana joutui vähän hyristelemään asteiden kivutessa hädin tuskin kymmenen yläpuolelle. Siis silloin kun on mun aamuni eli kun aurinko nousee. Se on parasta aikaa, sillä tuolloin on ihan erilaista rantaelämää kuin päivisin tai iltaisin.

Muscle Beach:


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivällä hengenpelastajat puhaltavat pilleihinsä herkästi, jos kukaan yrittää uida vähänkään syvemmälle tai vaarallisemmassa kohdassa. Hengenpelastajille ei saa jutella heidän ollessaan työssään eikä ihan koppien läheisyydessä saa oleskella. He eivät ole täällä lomalla eli mitään monkey businesstä ei sovi täällä suorittaa😂

Beachillä hommissa hänkin:

Näistä paluuvirtauksista tulee usein varoitus myös puhelimen sääsovellukseen.
Varoitukset kannattaa ottaa tosissaan, eikä ajatella, ettei niitä oikeasti olisi tai että minun ei kannattaisi niihin varautua saati että itse selviäisin niistä kyllä paremmin kuin kanssapolskuttelija. Muutenhan hengenpelastajat tekisivät aivan turhaan työtään tähyillen taukoamatta meren aaltojen tilannetta ja viheltäen pilleihinsä ja viittoillen aina sen hetken mukaan pulikoijia siirtymään turvallisempaan kohtaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miami Beachillä on myös mistä valita. Jos haluaa rauhallista oleilua, sille on omat alueensa ja jos haluaa kuunnella hauskoja juttuja ja draamaa, kannattaa levittää pyyhkeensä sateenkaarirannalle. Mutta silloin ei sitten pysty keskittymään kirjaan.

Rannalle ei saa mennä yöaikaan ja sinne pienten (olisko mangrovea?) pusikoiden läpi vievien polkujen aukoilla on lukittavat portit.
Nyt on merikilpikonnien munimisaika, mutta mulle ei ole selvinnyt, onko ranta suljettu öisin kilppareiden vai ihmisten rauhoittamiseksi. Tästä muistutus ja ohje. Jos ikinä tulee mahdollisuus lähteä asiantuntijoiden kanssa yöllä seuraamaan merikilpikonnien nousua munimaan ja poikasten kompuroimista merelle, kannattaa lähteä. Itse olen päässyt Costa Ricassa tällaiselle yöretkelle ja se on yksi elämäni mieleenpainuvimmista öistä. Sori vaan kaikki exät.
Jos ei pidä rantaelämästä eikä hotellillasi ole kunnollista uima-allasta, on mahdollista ostaa Daycation johonkin kunnon hotellin uima-allasalueelle. Tähän on oma puhelinsovellus, jonka kautta homma hoituu näppärästi. Itse en halunnut maksaa turhasta ja ottaa kalliimpaa hotellia, jotta saisin hienon uima-altaan, koska tiesin, etten siellä kuitenkaan tule makoilemaan. Niinpä käytin tuota Daycation- mahdollisuutta. Näin pääsee myös halutessaan erilaisiin hotelleihin ja erilaisille altaille loikoilemaan.

Vähän sama juttu noiden aamiaisten kanssa. Jos se kuuluu hotellin hintaan ja on kauan samassa hotellissa, minä ainakin kyllästyn ja menen joka tapauksessa muualle aamiaiselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Asuin Art Deco -alueella ja siellä riitti todella ihmeteltävää kauniissa rakennuksissa.

Arkkitehdit Kiehnel ja Elliot suunnittelivat Carlyle-hotellin 1941. Se edustaa Streamline Art Deco -tyyliä ja on tunnettu elokuvan Birdcage (1955, Robin Wlliams, Nathan Lane)filmauspaikkana.

Big Pink! Täällä tapasivat elokuvan Sekaisin Marista pariskunta. Siis se poika, joka sekoili vetoketjun kanssa ja tyttö, joka käytti hiusgeeliä. Muuta en elokuvasta muistakaan.

Tämän on varmasti nähnyt jokainen jossain elokuvassa tai postikortissa. The Colony Hotel

Sunnuntaisin Ocean Drive suljetaan autoilta ja ”kaikki” on liikkeellä. Oli aivan mahtavaa hulinaa ja tämä Palacen hotelli näytti aivan muulta kuin tässä aamuisessa kuvassa. Siellä nimittäin järjestetään joka sunnuntai terassilla The Palace’s drag brunch ja meno on aivan hulvatonta. Ihmisiä on myös hotellin ulkopuolella sankoin joukoin seuraamassa meininkiä.

Oma suosikkini. Leslie. Arkkitehtina Albert Anis.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 4.2.2022 at 23:24

  Kuulostaa siltä, että rantoja löytyy Miamista ihan jokaiseen makuun. Tuollainen kilpikonnaretki olisi mahtavaa joskus päästä tekemään. Toistaiseksi en ole osunut oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Nytkään, kun lähden Meksikoon, ei aika ole oikea. Meressä niitä on onnistuttu kuitenkin useampia kertoja näkemään, hienoja kokemuksia nekin.

 • Reply Kaukokaipuun Monni 6.2.2022 at 15:24

  Yksi unelmistani olisi kohdata kilppari sukellusretkellä. Ehkä Miamissa sitten joskus? Ihanan pirteitä kuvia!

 • Reply Maapalloilija 6.2.2022 at 15:51

  Tuo kuoriutuvien pikkuisten kilpikonnien matka hiekkakuopasta merelle on kyllä itselle sellainen, mitä todellakin haluaisin päästä todistamaan. Niiden elämä tuntuu niin käsittämättömältä, että jotkut niistä elävät meressä pitkään ja osaavat sitten palata samalle biitsille munimaan.

 • Reply Sini matkakuumeessa 8.2.2022 at 11:57

  Daycationia on tullut Dubaissa testattua Zero Gravity -allasalueella. Turhaan tosiaan ois maksanut luksushotellista, jos on enimmäkseen liikkeessä ympäri kaupunkia.

 • Reply Maarit+-+niceMatkaaja 9.2.2022 at 17:51

  Miami! Kahdesti oon käynyt ja rakastin joka hetkeä. South Beach on vähän niin kuin kaupunki kaupungin sisällä, ihan oma lukunsa Art deco -taloineen ja bilehileineen. Ja ne rannat – kymmenen pojoa! Ravintolatarjonnasta puhumattakaan, slurps. Tahtoisin kovasti takas.

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 12.2.2022 at 11:07

   Totta! Kaupunki kaupungin sisällä. Tuntui muutenkin, että kävin monessa eri kaupungissa, koska alueet erosivat niin paljon toisistaan. Kahdessa viikossa näin pintaraapaisun Miamista, mutta jonkinlaisen käsityksen ehti saada kuitenkin.

 • Reply Sanna I Seven Seas 10.2.2022 at 12:19

  Miami ja SoBe on ihania! Erityisesti rakastan juuri noita Art Deco -rakennuksia. Tulipa näitä kuvia katsellessa ikävä Miamiin. Olen käynyt useamman kerran, mutta viime kerrasta alkaa olemaan jo useampi vuosi. Jännä muuten, että lämpötila voi laskea noinkin koleaksi, mutta näin olen ymmärtänyt että toisinaan näin voi olla.

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 12.2.2022 at 11:11

   Aamulla oikein pelästyim kuin hotellin väellä oli (myös sisällä) paksut toppatakit ja niin paksut pipot, että itse säästän niiden käytön -20 asteen pakkasille. Onneksi kuitenkin totuus oli se, että aamulenkille topin sijaan pitkähihainen paita riitti oikein mainiosti;) Pikkuisen oli siis draamaa henkilökunnan vaatetuksessa:):) Toivoivatkohan, että tulee ilmoitus poikkeuksellisista oloista ja saa vapaapäivän?

 • Reply Pirkko / Meriharakka 11.2.2022 at 09:36

  Rantaelämä ei ole oleellinen osa omia reissujamme, mutta toki Miamissa rannalla on hetki käyskennelty – pakkohan se oli!
  Vahvemmin mieleeni jäi kuitenkin Biltmore-hotellin mahtavan kokoinen uima-allas. Kävimme hotellissa vaan päiväseltään eikä silloin ollut mahdollisuus uimiseen, mutta jos Miamiin palaan, niin pitänee kyllä varata ainakin yksi yö Biltmoresta vaan tuon uima-altaan takia 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.