MIAMI, USA: WYNWOODIN GRAFFITIT JA KATUTAIDE

Onko katutaide vain töhryjä ja rikollisten sotkuisia tuherruksia? Jos näin luulit, olet tervetullut kurkkimaan mitä katutaide ja graffitit voivat parhaimmillaan olla.Töitä tulee koko ajan lisää alueen seiniin, jalkakäytäviin ja muureihin.

Wynwood Walls, josta blogin lopussa on kymmenen noin minuutin mittaista 360-videota, on maksullinen kortteli keskellä Wynwoodia, mutta töitä näkisi jonkin verran porttienkin läpi. Täällä on maailmankuulujen muralistien kuten Shepard Faireyn töitä. Hän on tehnyt Barak Obaman ”Hope”-muotokuvan. Peter Tunneyn töille on myös galleria Wynwood Wallsissa.

Jos haluat tietää enemmän graffititaiteesta, suosittelen Museum of graffitia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huomasitko muuten museon edessä olevan hienon työn jalkakäytävällä? En minäkään ennen kuin tästä ottamastani kuvasta, vaikka kävelin sen päältä yhteensä neljä kertaa. Alueella on niin paljon nähtävää, että suurin osa menee ohi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

360-videoita:
(Kesto keskimäärin 1min/ video)

G-video

R-video

A-video

F-video

F-video

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

I-video

T-video

I-video

A-video

R-video

T (tähän ei riittänyt videota, mutta piti saada pystyrivin sana täyteen, hehe)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Wynwood Walls oli yksi eniten intoilemistani kohteista Miamin reissulla.
Siltikin se onnistui ylittämään odotukset. Lopulta en jaksanut kuitenkaan kiertää läheskään kaikkia kortteleita. Porottava aurinko vei fyysisiä voimia ja graffitien ja street artin ilotulitus sai lopulta päänkin pyörryksiin.
Aivan liian iso kakkupala haukattavaksi kerralla. Kakkupalasta tulikin mieleen, että Wynwoodissa on myös lukuisia kivoja kahviloita ja ravintoloita.

Tällaisen päivän päätteeksi ei voinut kuin mennä istumaan rannalle tuijottamaan merta, kunnes aurinko laski, hakea noutopizzan ja painua pehkuihin. Olihan taidetta kerrakseen!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 23.1.2022 at 14:30

  Katutaide ja graffitit ovat tosiaan parhaimmillaan todella upeita. Chilen Valparaisossa muistan kun koko kaupunki oli lähes täynnä katutaidetta. Niitä oli upeaa katsella ja kuvailla!

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 3.2.2022 at 19:36

   Haa! Chile on käymättä mulla. Hyvä tietää, että Valparaisossa katseltavaa ja kierrettävää:) Piditkö muuten kaupungista tai Chilestä ylipäätään?

 • Reply Teija / Lähdetään taas 24.1.2022 at 11:21

  On kyllä hienoja! Juuri tällaista katunäkymää katutaide koristaa erityisen hyvin. On tosi paikkasidonnaista, millainen taide mihinkin sopii, ja tuolla on onnistuttu luomaan ihana tunnelma taiteella.

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 25.1.2022 at 01:03

   Kyllä. Ajelin uudelleen sieltä tänään ohi ja taas löytyi uusia hienoja töitä.

 • Reply Suvi / Suvin matkassa 29.1.2022 at 08:25

  Wynwood on kyllä kiva alue viettää päivää ja tutkia muraaleja. Itse kävin siellä (& Miamissa) viimeksi 2017 joten pian olisi kiva päästä takaisin!

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 3.2.2022 at 19:36

   Sit vaan reissuun, heti kun mahis!

 • Reply Martta / Martan matkassa 29.1.2022 at 20:54

  Graffitit ja muraalit ovat aina listallani kun menen kaupunkilomalle, yritän aina etukäteen ottaa selville missä niitä on tai viimeistään paikan päällä. Katutaide kertoo paljon kulttuurista. Upeita töitä olet ikuistanut!

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 3.2.2022 at 19:38

   Upeita oli ja olisi ollut vaikka kuinka paljon lisää. Hauskaa kun joissain paikoissa sitä kulkee pitkiä matkoja nähdäkseen aina yhden siellä ja toisen taas jossain kaukana. Täällä tuli melkein ähky😂

 • Reply Kaukokaipuun Monni 30.1.2022 at 10:26

  Oi että! Tuli ihan mieleen oma muutaman vuoden takainen Nykin reissu, kun pääsin vielä katsomaan 5Pointzia, graffitien mekkaa, joka sittemmin koki surullisen valkopesun. Tääläl pitäisi päästä joskus käymään! 🙂

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 3.2.2022 at 19:45

   5Pointz on jäänyt multa väliin Nykin reissulla. ”Pakko” varmaan lähteä uudelleen😇

 • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 3.2.2022 at 19:39
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.