Suomen suurin matkablogiyhteisö

MIAMI, USA: VIHDOIN REISSUUN!

Kaksi vuotta sitten Kolumbiassa kuulin uutisia jostain uudesta leviävästä taudista . Enpä silloin tiennyt, että on meneillään viimeinen kunnon matkani hetkeen. Nyt sen aika kuitenkin taas on.
Säätöä oli pikkuisen enemmän, kuin normaalisti, mutta muuten sama tuttu ihana kipristys oli taas mahassa.


Kun lentokone nousi, tuli kyyneleet silmiin. Ihan kohta mä olen taas siinä tilassa, jossa parhaat puoleni korostuu. Vapaana, lampsien ympäriinsä tutkien paikkoja, ihmisiä, ruokia, taidetta, bussiaikatauluja, karttoja. Uteliaana, rentona ja iloisena.

Miamin lentokentällä oli aikaa ihmetellä:

Passijonossa stereotyyppinen floridalainen harmaapäinen pantteripariskunta oli jo muutaman kerran tullut mua niin lähelle, että mulkaisin sillä silmällä. En niinkään edes turvavälin, vaan sen kauhean löyhkän takia, joka tuli rouvan parfyymista.
Itsehän pidin edessäni oleviin vähän rakoa.En löyhkäni takia.
Kommentointi panttereiden kesken pääsikin yllättämään:
”Missä on se kahden metrin turvaväli?”, kysyi pappa mammalta ja loi kaihistelematta katseensa kiemurtelevaan jonoon.
Pidättelin itseäni sivaltamasta, ettei ainakaan mun takanani. Onnistuin. Pidin suuni kiinni. Mutta pää kääntyi kuin pöllöllä ja katsoin. Ja katsoin. Ja katsoin.
Hajurako lähtikin muodostumaan ikään kuin sanattomasta sopimuksesta.

Koska aikaa vieläkin oli, pohdinta ja ihmettely jatkui:

Sitäkin ihmettelin, kun passintarkastusjonoissa on ne rajaustolpat ja -liinat ja sitten on ne kurvit, jotka on tehty suhteettoman leveiksi jättämällä sisäkurvin rajaus vajaaksi. Kyllä, teki mieli siirtää niitä. Ei, en siirtänyt. Niihin on ikäänkuin jätetty varaa, jos jollain menee vähän pitkäksi. Ihmiset myös kiertää ihan sieltä ulkorataa. Etanavauhdilla? Miksi? Viisas pääsee vähemmällä ja odottaa sisäkurvissa, kun hurvittelijat palaavat ja astuu sitten taas omalle paikalleen.

Koska aikaa TODELLAKIN oli, piirsin oikein havainnekuvan, olkaa hyvät:

Yhtään kunnon kuvaa ei vielä ole, sillä painun hetkeksi pehkuihin ja katsotaan sitten huomenna, mitä Miamilla on mulle tarjoilla.Pääasia, että kun avaan silmäni, olen maailman äärissä ja edessä on pelkkää tuntematonta. Tommosen lähtövideon kuitenkin pyöräytin fiilistellessäni tulevaa lomaa.

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 16.1.2022 at 13:54

  Vuonna 2020 meitä peruuntui kuuden viikon Pohjois-Amerikan reissu. Olen hieman pohtinut, jos tuota yrittäisi toteuttaa ensi kesänä. ilmeisesti Floridassa ainakin maahantulo sujui varsin helposti?

  • Reply Hannele/ Hipaisuja maapallolla 16.1.2022 at 21:54

   Kyllä sujui helposti, kun oli liput ja laput täytetty ohjeiden mukaan ja testit tehty ym. Lähinnä Suomen päässä oli joillain vähän hakua siinä, että mitä piti ollakaan täytettynä:)

 • Reply Mari / Kodinvaihtaja 16.1.2022 at 14:16

  Ihanaa reissua. Mielestäni nyt tänä aikana reissussa on vanhojen tavanomaisten reissukokemusten lisäksi parasta se, että en itse seuraa Suomen/maailman koronalukuja – olen matkustuskuplassa.

  • Reply Hannele/ Hipaisuja maapallolla 16.1.2022 at 21:56

   Kiitos. Juu, ei kiinnosta luvut yhtään:) Kiinnostaa lähinnä se, että mitäköhän seuraavan kulman takana on ja mitä tänään söisi😂

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 25.1.2022 at 01:20

   Hei ihan sama!!! Ei kiinnosta yhtään luvut. Reissussa sitä paitsi itselläkin on vähemmän kontakteja kuin työssäni asiakaspalvelijana:)

 • Reply FinInTirol 16.1.2022 at 14:45

  Hienoa! Upeaa matkaa Floridan auringon alle!

 • Reply Maapalloilija 16.1.2022 at 16:03

  Olet todellakin ymmärtänyt saman kuin formulakuskit. Ei niin tärkeätä ole se, kuinka nopeasti mutkaan menee, vaan se, kuinka nopeasti sieltä pääsee pois 🙂 Täytyy ensi kerralla tarkkailla ulkoradalle hiipijöitä ja laittaa ohitusvaihde silmään!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 17.1.2022 at 20:27

  Olin jo varaamassa Miamista – vai oliko Fort Lauderdalesta – lähtevää risteilyä kun USA aukesi, vaikkakin testillä, mutta sitten kyseisen risteilyn reitti alkoi hetimmiten varauksen tehtyämme muuttamaan muotoaan siinä määrin, että peruutimme koko jutun ja lähdimme mm. Kolumbiaan! En vieläkään suostunut risteilemään vaan risteilyn vuoksi ja ilmeisesti ne nykyisin ovat aikamoista arpapeliä, että mihin päädyt ja pääsetkö maihin lainkaan. Mutta kiva kuulla, että ainakin USA:aan pääsee kohtuullisella säätämisellä.

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 25.1.2022 at 01:18

   Kyllä mun mielestäni oli hyvin kohtuullista säätämistä. Ihanaa kun pääsi taas reissuun. En ole vielä koskaan ollut tuollaisella ”isolla risteilyllä”. Juurikin eilen huristelin bussilla isojen risteiljöiden sataman ohi. On ne valtavia laitoksia. Mahtavaa, että valitsit Kolumbian! Olin siellä pari vuotta sitten ja oli ihana reissu!!!

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa 18.1.2022 at 22:14

  Hauska tuo luonnos noista jonoista! 😀 Ihanaa reissua! Koskahan itse saa hypätä seuraavan kerran lentokoneeseen, sitä odotellessa!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 20.1.2022 at 20:23

  Omasta Floridan matkasta on yli 20 vuotta. Se oli ensimmäinen kerta Jenkeissä ja ylipäänsä noin kaukana. Oli upea reissu, toivottavasti myös sinullakin! Minkälaiset maahantulovaatimukset sinne nykyisin on? Tarvitaanko siis myös testejä koronapassin lisäksi?

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 25.1.2022 at 01:13

   Kiitos! Rokotuksien lisäksi negatiivinen testi max 24 tuntia ennen lentoa. Kaikki paperit kun on kunnossa ohjeiden mukaan ei ole mitään ongelmaa tai paniikkia.Itsekin olen aiemmin vaan tehnyt välilaskun Miamissa, mutta pidän kyllä amerikkalaisten tavasta lentokentillä olla aina hereillä ja ohjata ihmiset oikeaan jonoon jo ennen kuin kerkeää kysymyksiä edes esittää.

 • Reply Sandra / The Present is Perfect 22.1.2022 at 13:44

  Hyvää reissua! En olekaan vielä Yhdysvaltoihin päässyt, joten jään kiinnostuksella seuraamaan, miten matka onnistuu näin korona-aikana. Aina sitä kieltämättä tulee ihmeteltyä muiden käytöstä varsinkin matkaillessaa 😀

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun Alla 25.1.2022 at 02:22

  Ihanaa Floridan reissua sinne ja innolla lueskelen jatkotarinoita reissun päältä! 🙂 Miami kiinnostaa myös kovasti itseäni ja suunnitelmissa olisi sinne reissu tehdä myös lähivuosina, toivottavasti pikimmiten. Koneessa taisi olla hyvin tilaa, ainakin kuvasta päätellen? Ihan kateudesta vihreänä fiilistelen, kun omaan San Franciscon matkaan vertailen, jolloin kone oli tupaten täynnä istuallaan nukkuminen ei kuulu ainakaan omiin lempiasioihin, heh 😀

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 3.2.2022 at 20:10

   Kiitos! Mulla kävi kyllä säkä, kun sekö mennessä, että tullessa sain yksin koko kolmen istuimen ”sohvan”. Pötkötin pitkälläni ja keskimmäisen istuimen turvavyö ympärilläni, etten pyöri pitkin lattioita, jos jotain käy. Kunnon lentokoneen tärinätkin tuntuu vaan mukavilta makuuasennossa😂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.