MENE METSÄÄN

Yllä olevassa Youtube-videossa vähän ilta-aurinkoa ja pitkospuutunnelmaa….

Tänä outona keväänä nekin, jotka eivät ole luontoihmisiä, saattavat haikailla metsään menemistä. Mutta voiko sinne mennä noin vaan pyörimään? Eksyykö sinne? Pilkataanko heti puunhalaajaksi?
Pilkataan! Se on varma! Ja siihen on syynsä! NO EI 😂😂😂.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Metsässä voit vaan vaellella, juosta trendikkäästi polkuja, oppia tunnistamaan lintuja ja kasveja,järjestää piknikin, geokätköillä, kerätä marjoja ja sieniä -tai ihan vaan halailla niitä puita. Aivan timanttinen idea on ottaa mukaan pussi ja kerätä roskia luonnosta. Samalla tulee tehtyä kyykkyjä ja kunto nousee.
Muistetaan aina kunnioittaa luontoa ja silloin tällöin on hyvä myös kerrata jokamiehen oikeudet.

Tässä 360-videossa houkutellaan hippiäisiä paikalle hieman kyseenalaisin keinoin

Tässä 360-videossa sekä vieraillaan lintutornilla että geokätköillään tehokkaasti samalla reissulla.

Tämä 360-video vie Teijon kansallispuistoon käppäilemään.

-Geokätköilijäksi pääset rekisteröitymään joko kansainväliselle tai suomalaiselle sivustolle. Minut itseni geokätköily on vienyt lukuisiin paikkoihin, joihin en olisi muuten eksynyt. Olen sukeltanut kätkön, olen tutkinut Helsingin yliopistolla vanhoja Hesareita mikrofilmeiltä selvittääkseni koordinaatteja, olen kiivennyt Jätkäsaaren valotolppaan (ja itkenyt päästyäni alas, kun pelotti niin paljon). Olen kuitannut sata kätköä Turussa saman vuorokauden aikana, löytänyt vasta piilotetun kätkön ensimmäisenä Rio se Janeirossa, hankkinut Intiassa hotellin luksusauton ja oman kuskin päästäkseni kätkölle (ja vetänyt vesiperän, kun kätkö olikin kadonnut). On tarvittu välillä venettä, välillä sotkettu fillarilla umpeenkasvaneilla poluilla ja käytetty jos jonkinlaisia apuvälinettä pitkistä kepeistä magneetteihin. Olen ryöminyt paskavesitunnelissa, viemärissä ja siltojen alla sekä kahlannut lähes vyötäröön ylettyvässä lumessa vain saadakseni kirjoittaa nimeni pienelle lappuselle purkin sisällä. Mutta mikä tärkeintä: olen nähnyt ympäristöni eri silmin ja kokenut monta onnistumisen hetkeä.
-Lintuharrastukseen pääset tutustumaan esim Birdlifen sivulla
-Kivoja retkikohteita löydät mm Martan matkassa -blogista
-Ideoinnissa voit käyttää myös retkikarttaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

P.s. Jos haluat vähän haastaa itseäsi, niin voit kokeilla vanhaa kunnon lennokin lennättämistä metsätiellä. Kuinka taitava olet? Tässä oma taidonnäytteeni.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Nunnu 4.4.2020 at 15:11

  Ihana 🥰🥰🥰

  • Reply Hannele/ Hipaisuja maapallolla 5.4.2020 at 07:06

   Kiitos💚

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 12.4.2020 at 08:19

  Kyllä tosiaan näitä uusia harrastuksia riittää. Geokätköilyä on tullut seurattua kavereiden toimesta. En siis itse kätköile 🙂 Itse olen hurahtanut virtuaalipeleihin ja metsästän noitia ja pokemoneja ympäri puistoja.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 12.4.2020 at 09:38

  Pitkospuut on ihania! Ja metsä samoin! Geokätköily vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. En vain tiedä riittäisikö minun hermoni niiden kätköjen etsimiseen mitä oudoimmista paikoista. 😀

  • Reply Hannele/ Hipaisuja maapallolla 12.5.2020 at 11:24

   Geokätköjä on myös ihan tavallisissa paikoissa ja mm keskellä kaupunkeja. Siellä on varaa mistä valita päiväkävelyn ja extreamin välillä. Voi mennä yksin tai raahata omat tai lainatut lapset seikkailuun mukaan. Tai pitää kavereiden kanssa pikku kisa, kuka löytää ekana. Mukaan vaan!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.