Suomen suurin matkablogiyhteisö

CARTAGENA, COLOMBIA: KAAMEA TURISTIRYSÄ JA RAUHAN SATAMA

Tuosta ylhäältä heti kärkeen pieni Youtube- hassuttelu ja Cartagenan äänimaailmaa….

Cartagenan vanha kaupunki on se paikka, miksi tänne tullaan.Tänne tullaan myös suurin joukoin. Olihan minua varoitettu. Se on turistirysä. Siltikin järkytyin, kun bussista laskeutuessani hyökkäsi kimppuuni puolen tusinaa herrasmiestä työntäen vesipulloja melkein naamaani. Pyöräytin silmiäni normaaliakin näyttävämmin ja lähdin eteenpäin. Saatoin myös vääntää silmäni iltalypsy-ilmeeseen.

Seuraavaksi tuli vastaan rouvat, jotka olivat pukeutuneet jonkinlaiseen kansallisasuun. ”Foto, fotoooo”, he kaakattivat. Mietin,että en kyllä mitenkään näe itseäni Hämeenlinnan torilla Hämeen kansallispuku punaisine verkahameineen ja kamlottiruutuliiveineen päälläni karjumassa, että fotofotoo japanilaisturisteille.Toisaalta, onko kukaan vielä kokeillut. Jospa musta tuleekin yhtä kuuluisa kuin siitä havannalaisesta sikarintupruttelijamummosta, joka on aina Havannan torilla. Hänen kanssaan muuten änkesin kuvaan aikanaan. Ensi kesäksi alkaakin muodostua pieni bisnesidea…..
Puikkelehdin kuitenkin tämänkin houkutuksen ohi.Se hyöty muuten on tanssiharrastuksista, että kaikenlainen puikkelehtiminen, nopeat väistöliikket ja ohittelu sujuu helposti.

Kun aikani sinnikkäästi kävelin ja lähdin historiallista keskustaa kiertävien muurien laitamille, tulin ihan eri maailmaan. Hiljaisia katuja, kauniita värikkäitä taloja ja bonuksena lukuisia taidegallerioita (360-video). Viihdyinkin yhtäkkkiä paremmin kuin olisin arvannutkaan ja loppupäivän suunnitelmilleni vedin mielessäni yliviivauksen. Tänne oli jäätävä vaeltelemaan. Mikään ei vedä vertoja päämäärättömälle lorvimiselle ympäriinsä, kun aina päätäsi kääntäessäsi eteesi pamahtaa jotain uutta kaunista.

Löysin myös monia kauniita patioita ja sisäpihoja, joista osasta ajettiin pois ja osaan annettiin mennä.

360-videonpätkä Cartagenan kansallispukutädeistä, nämä jo onneksi iltapäivän puolella rauhoittuneina sivukadulle.

360-video cartagenalaisesta kahvilasta ja ilmeisesti käytetyimmästä kysymyksestäni ”¿No puedo ir?” eli ”Enkö mä voi (muka) mennä????”

360-video Cartagenan metallitaideteoksista

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla 22.3.2020 at 13:46

  On kyllä todella kauniita rakennuksia ja ihastuttavan hyviä kuvia! 🙂 En ihmettele yhtään, että päätit jäädä kiertelemään seutua ja taidegallerioita, hauskan näköisiä teoksia. Tuonne odotan itsekin vielä pääseväni, mutta sitä odotellessa täytyy katsella kuvia ja videoita täältä! 😉

 • Reply Paratiisireportteri 23.3.2020 at 08:21

  Hienon näköisiä töitä gallerioissa! Ja kyllä mä lupaan tulla kesällä Hämeenlinnan torille ihmettelemään, jos päätät sittenkin ryhtyä bisnesideassa tuumasta toimeen.

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 25.3.2020 at 10:31

  Videot tuo kivan lisän matkakertomuksiin 🙂 Pääsee ihan eri lailla mukaan tunnelmaan.

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 26.3.2020 at 21:07

   Kiitos, Cilla Maria. Itsekin on kiva katsella videoita jälkikäteen, sillä silloin pääsee ”ihan oikeasti” takaisin reissuun.

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta 25.3.2020 at 20:05

  Mainioita nuo videot☺ Kolumbia kiinnostaa ja nyt tänä aikana mukava tehdä nojatuolimatkoja maailman eri kolkkiin😊

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 26.3.2020 at 21:09

   Kiitos, tykkään kovasti videoiden teosta. Nojatuolimatkoja tosiaan tehdään varmaan nyt enemmän kuin koskaan (ja samalla vähän keräillään taas to-go-listaan paikkoja).

 • Reply katri/Kotona ja kaupungilla 28.3.2020 at 16:08

  Aivan ihanan näköisiä ja niin kauniin värisiä taloja! <3
  Tuo jo piristystä päivään pelkät värit 🙂
  Nuo näyttää kyllä kiinnostavilta taidegallerioilta.

  https://www.kotonajakaupungilla.fi/

  • Reply Hannele / Hipaisuja maapallolla 2.4.2020 at 17:44

   Kyllä Katri oli niin ihania karkkivärejä ja oikealla tavalla rosoa……ja taidegallerioita olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.