Suomen suurin matkablogiyhteisö

Saas nähdä, koska ja minne seuraavaksi. Sillä välin vanhojen muistelua ja haaveilua......

Päivät
0
-180
-1
Tunnit
-1
-5
Minuutit
-3
-4
Sekunnit
-5
-4

CARTAGENA, COLOMBIA: LENKKIÄ, UIMISTA, JOOGAA JA HIERONTAA

Laita taustalle tuosta ylhäältä soimaan legendaarinen On the beach!

Peruutin aamulle aikomani vulkaanisen mutakylpyreissun. Ei aavistustakaan miksi. Tuli vaan sellainen tunne. Tämä oli ehdottomasti se minne halusin. Kunnes yhtäkkiä en vaan halunnut. Joten peruin. En myöskään lähde saarihyppelyille. Ei vaan huvita. Olen nähnyt ja kokenut tällä reissulla niin paljon, että nyt huvittaa ainoastaan seuraavat asiat:
Aamulenkki rannalla, uiminen, jooga, hieronnat ja auringonotto nenä kiinni kirjassa. Väleihin ripoteltuna ihania ruokia. Kuulostaa lomalta, eikö?

Ihan parasta on aamulenkit rannalla. Siellä on auringon noustessa kalastajat, linnut ja lenkkeilijät sekä valokuvien ottajat. Minä kuulun noista ryhmistä kahteen viimeiseen. (Youtube-pätkä rannalta) Esimerkiksi tämän aamun saaliina oli mahtava sateenkaari ( ei täällä ei ole satanut pisaraakaan), lehmä- ja olisko-ollut-jalohaikaroita aivan vierestä kuvattuna, pelikaaneja, muita mitättömämpiä lintuja, koiruleita ja Rosalinda, joka ei millään meinannut lakata vatvomasta niskaani, kun halusi antaa näytteen taiturimaisesta hierontatyöstään. Jouduin lopulta ihan sanomaan Rosalindalle, että jos teit vaikutuksen, palaan luoksesi hierottavaksi ja mummoni sanoin ”Nyt tämä tyttö lähtee”.

Löysin hyvän joogasalin: Soma yoga, jossa olen käynyt jo muutamilla tunneilla. Oikein hyvät tunnit, kiva vetäjä ja mukavia naisia joogaamassa. Sali on Bogagranden alueella erään kahvilan sisäpihalla. Olin opettajaan yhteydessä jo Bogotásta ja hän lähetti oikein kuvat, että osaan oikeista rappusista ja ovista, kun tulen kiireellä heti suoraan lennolta tunnille. Hyvä palvelu siis.

Olen ollut jo muutaman kerran myös Day Spassa nimeltä Isabel K. Suosittelen, jos haluat oikean hieronnan siisteissä ja laadukkaissa tiloissa. En itse tykkää mennä rosalindojen rantapedeille hierottavaksi, sillä se lentävä hiekka ja kuumuus ja yleensä kauhea kalkatus ei ole minun käsitykseni rentoutumisesta.

Muita päivän suuria tapahtumia oli pyrstötön tukaani joka hyppelee eteenpäin ja laiskiainen. Laiskiaiset on kyllä ihania. Miten niin ruma voi olla niin söpö?

Youtube-videonpätkä pyrstöttömästä tukaanista hyppelehtimässä

P.s. Se, että mainitsen jonkun paikan nimeltä, ei tarkoita, että olisi kysymyksessä minkäänlaista kaupallista yhteistyötä. Minä kehun hyviä paikkoja selän takana ja täysin ilman lupaa!

MENE METSÄÄN

Yllä olevassa Youtube-videossa vähän ilta-aurinkoa ja pitkospuutunnelmaa….

Tänä outona keväänä nekin, jotka eivät ole luontoihmisiä, saattavat haikailla metsään menemistä. Mutta voiko sinne mennä noin vaan pyörimään? Eksyykö sinne? Pilkataanko heti puunhalaajaksi?
Pilkataan! Se on varma! Ja siihen on syynsä! NO EI 😂😂😂.

Metsässä voit vaan vaellella, juosta trendikkäästi polkuja, oppia tunnistamaan lintuja ja kasveja,järjestää piknikin, geokätköillä, kerätä marjoja ja sieniä -tai ihan vaan halailla niitä puita. Aivan timanttinen idea on ottaa mukaan pussi ja kerätä roskia luonnosta. Samalla tulee tehtyä kyykkyjä ja kunto nousee.
Muistetaan aina kunnioittaa luontoa ja silloin tällöin on hyvä myös kerrata jokamiehen oikeudet.

Tässä 360-videossa houkutellaan hippiäisiä paikalle hieman kyseenalaisin keinoin

Tässä 360-videossa sekä vieraillaan lintutornilla että geokätköillään tehokkaasti samalla reissulla.

Tämä 360-video vie Teijon kansallispuistoon käppäilemään.

-Geokätköilijäksi pääset rekisteröitymään joko kansainväliselle tai suomalaiselle sivustolle. Minut itseni geokätköily on vienyt lukuisiin paikkoihin, joihin en olisi muuten eksynyt. Olen sukeltanut kätkön, olen tutkinut Helsingin yliopistolla vanhoja Hesareita mikrofilmeiltä selvittääkseni koordinaatteja, olen kiivennyt Jätkäsaaren valotolppaan (ja itkenyt päästyäni alas, kun pelotti niin paljon). Olen kuitannut sata kätköä Turussa saman vuorokauden aikana, löytänyt vasta piilotetun kätkön ensimmäisenä Rio se Janeirossa, hankkinut Intiassa hotellin luksusauton ja oman kuskin päästäkseni kätkölle (ja vetänyt vesiperän, kun kätkö olikin kadonnut). On tarvittu välillä venettä, välillä sotkettu fillarilla umpeenkasvaneilla poluilla ja käytetty jos jonkinlaisia apuvälinettä pitkistä kepeistä magneetteihin. Olen ryöminyt paskavesitunnelissa, viemärissä ja siltojen alla sekä kahlannut lähes vyötäröön ylettyvässä lumessa vain saadakseni kirjoittaa nimeni pienelle lappuselle purkin sisällä. Mutta mikä tärkeintä: olen nähnyt ympäristöni eri silmin ja kokenut monta onnistumisen hetkeä.
-Lintuharrastukseen pääset tutustumaan esim Birdlifen sivulla
-Kivoja retkikohteita löydät mm Martan matkassa -blogista
-Ideoinnissa voit käyttää myös retkikarttaa

P.s. Jos haluat vähän haastaa itseäsi, niin voit kokeilla vanhaa kunnon lennokin lennättämistä metsätiellä. Kuinka taitava olet? Tässä oma taidonnäytteeni.

CARTAGENA, COLOMBIA: KYYKISTELYÄ KESKELLÄ AUKIOTA JA PISSANHAJUA

Ennen kuin kyykistellään missään, ostetaan vähän mehua kärrystä ja mietitään, että tangerina vai mandarina vai mikä se nyt oli😂😂😂. 360-video

Sit hommiin ja tuosta ylhäältä kepeää taustamusaa soimaan……

Geokätköhän pitää joka reissussa yrittää ”hoitaa”. On ollut sellainenkin aika, että olen harrastanut geokätkätköilyä reissuissa erittäin aktiivisesti, mutta nykyään riittää, että yksi kätkö olisi löydetty joka maassa, missä olen käynyt. Nyt on Kolumbian vuoro. Olin kotona jo tutkinut, mikä olisi hauska ja itse tykkään eniten niin sanotuista ”jästikätköistä” eli kätköistä,jotka on piilotettu erittäin ruuhkaisille paikoille ja sen takia vaikeasti otettavissa esiin salaa ja huomaamatta. Valintani osui Cartagenan keskusaukiolle.

Cartagenan keskusaukio on paikka, joka on täynnä paitsi turisteja, myös oppaita, poliiseja, kaupustelijoita, onnenonkijoita ja hevosia kärryineen.
Tähän soppaan lyödään sekaan blondi. Hän on yksin ja pikkuisen muita pidempi, vaikkei kotimaassaan pitkä olekaan.
Hän kiinnittää huomiota. Mutta koska hän vaan nojailee tolppaan, eikä tee mitään, kiinnostus pikkuhiljaa lakkaa. Blondi on tehnyt kotiläksyt ja osaa helposti juuri oikeaan paikkaan. Hän tietää, että kätkö on piilotettu erään leveän punaisen pilarin alaosassa olevan reiän kautta otettavaksi. Yleensä käytetään ”kengännauhansolmimiskikkaa”. Nyt ei ole nauhoja, joten muiden mielestä ehkä täysin älyvapaat ja turhan runsaslukuiset nilkkakorut muuttuvatkin hämäysvälineiksi. Blondi kyykistyy mukakorjaamaan nilkkakorujen kiinnitystä, tekee sitä hetken aikaa, jotta mahdollinen katselija kyllästyy ja sitten käsi reiästä sisään ja ranne pyörimään, jotta mahdollinen purkki löytyisi. Se löytyi heti! Magneetilla kiinni ja melkein kämmenen kokoinen. Kusi haisee, mutta blondi ”päättää”, että sitä ei ole purkissa, vaan ainoastaan tolpassa ja maassa. Kuinkakohan moni koira tässäkin on jalkaansa nostanut……

No, sitä ei nyt mietitä. Purkin kanssa pystyyn ja tässä kohtaa on tärkää olla vilkuilematta ympärilleen. Se nimittäin kiinnittää aina huomion, mutta on myös erittäin vaikeaa toteuttaa. Vähän matkan päässä on muutama poliisi, ollaan Kolumbiassa, joku turisti kaivelee piilotettua pakkausta puistossa……..

Purkki auki, sieltä löytyy lokikirja, johon blondi raapustaa päivämäärän ja kätköilijänimensä Tulitukka. Valokuva pitää tästä myös ottaa muistoksi, sillä ei blondin kätköilykavereista kellään ole Kolumbian kätköä ansioluettelossaan. Vielä purkin palautus.Taas on nilkkakoruissa jotain korjattavaa jne…..Lopulta rauhallinen poistuminen kadun toiselle puolelle katselemaan tilannetta. Kukaan ei huomannut mitään erikoista ja vielä napataan valokuva paikasta, jossa äsken kyykiskeltiin. Tässä vaiheessa on tietenkin unohtunut, että pitäisi mennä pesemään kädet, kun hymyilyttää niin paljon ja tekisi mieli heittää yläläpsyt jonkun kanssa onnistuneesta suorituksesta.

Kolumbian kätkö hoitui leppoisasti, kuten ihana veljeni asian luonnehtisi.

Loppuun pohdintaa Rommi-bussista 360-videolla
Ja tässä kuva siitä oikeasta rommibussista:

DOHA, QATAR: ILMAJOOGAA, KURKISTELUA NIQAPIN ALLE JA TAIDETTA

Olin tänään Yama Yoga Studios-salilla ilmajoogassa paikallisten kanssa. Eivät halunneet ymmärrettävästi kuvaan, mutta nyt MÄ tiedän, mitä on niqabin alla (mutten kerro). Sen kuitenkin kerron, että kuten itsellänikin liikuntatunnille mennessä, myös ulkotakki on urheilutakki. Sama oli joogatunnille tullessa heillä: mustassa niqabissa luki isolla yläselässä Puma. Teksti kiiltävällä mustalla. Coolia!

Museum of Islamic Art oli upea paikka, iso suositus taiteen ystäville ja loistokkuuden ihailijoille.

Täälläkin pelataan Monopolya. onkohan hintataso kuitenkin vähän eri kuin meillä??

Ranta-kassini teksti kertoo kaiken oleellisen….oispa kaljaa……

Illalla pyörähtelin pilvenpiirtäjäalueella. Se on semmonen Dubai potenssiin jotain. Järjetön valoshow menossa joka nurkalla.

Tein oikean valinnan hotellin sijainnin suhteen, kun asun Souq Waqifin kyljessä. Se on mun juttu. Vähän rosoo pitää olla. Kuten jokapaikassa, suosittelen tekemään aamukävelyn Souqissa heti auringonnoustessa. On hienoa kuljeskella lähes autioilla kujilla kun elämä alkaa vasta pikkuhiljaa virrata kaduille. Aivan eri tunnelma kuin päivällä tai illalla.

Nooooo…… hotelli ja hotellihuone saa olla kuitenkin kuinka hienoja vaan ja nyt on ihan parasta bestiä….. ”hedonisti”, kuten eräs ystäväni minua kuvailee -ja syystä.

Videonpätkä jäätelöhassuttelijasta Souqissa.