Suomen suurin matkablogiyhteisö

Syysloman toteuma eli tulevien blogipostauksien aiheet

Syysloma loppui päivälleen kolme viikkoa sitten. Jo kolme viikkoa sitten! Hullua kuinka aika rientää. Syysloman jälkeen en ole jaksanut ja ehtinyt istahtaa koneen äärelle niin pitkäksi aikaa töiden jälkeen, että olisin raapustanut minkäänlaista postausta syysloman onnistumisesta. Osansa koneen välttelyyn on tehnyt varmasti jo se, että koko työpäivä täytyy viettää tietokoneen ääressä, joten kotona sitä ei enää jaksa tehdä. Olen myös alkanut jättämään työläppärin töihin työnrajaamismielessä, ja oma kotiläppärini on jo niin vanha, että sen käyttäminen ei houkuttele. Olenkin harkinnut uuden pikkuläppärin ostamista kotiin niin ehkä tulisi taas tätä blogiakin kirjoitettua enemmän.

Kuva tämän päivän aamukävelyltä Espoossa

Mutta takaisin aiheeseen! Edellisessä postauksessani kirjoitin syyslomasuunnitelmistani, jotka eivät toteutuneet ihan sellaisenaan. Voisi kliseisesti kirjoittaa ”lumi yllätti syyslomailijan”. Olin kyllä varustautunut syyslomareissulle omien vaatteiden puolesta hyvin, mutta uudesta autosta puuttui kokonaan jääskrapa sekä lumiharja, jolloin autolla ajamista halusi välttää.

Mitä sitten syyslomalla tein eli mistä tulen kirjoittamaan seuraavat blogipostaukset?

Syyslomaviikkoni (viikko 42) vietin Iso-Syötteellä mökkeillessä ja maanantai ja tiistai oli vielä Syötteen kansallispuistossa sekä Oulangan kansallispuistossa lumetonta aikaa. Kävin maanantaina kiertämässä pienen karhunkierroksen ja lumouduin jylhissä maisemissa. Tiistaina minulla oli vuokralla sähköavusteinen fatbike, jolla poljin 40 km ristiin rastiin Syötteellä.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä oli satanut lumi maahan, ja heräsin yöunilta aivan uuteen maailmaan. Naureskelin instagramissa, että piti hetki jo miettiä, olenko nukkunut yhden yön sijaan yhden kuukauden. Niin erilaiselta maisemat näyttivät edelliseen päivään verrattuna. Kiitinkin onneani, että olin vuokrannut pyörän alkuviikolle enkä loppuviikoksi.


Näiden kuvien välillä on vain kaksi vuorokautta! Ei uskoisi, eihän?!

Keskiviikkona kävin kiertämässä kaksi luontopolkua: Vattukurun luontopolun sekä Pikku-Syötteen huippupolun. Harmi vain, että lunta tuprutti niin paljon, että huippupolulla ei nähnyt kyllä yhtään mitään. Torstaina sain tehdä valtavat lumityöt ja ajattelinkin hetken, että käyn vain pienellä kävelyllä. Tämä pieni kävely venyi kuitenkin taas 9 km lumivaellukseksi, kun kävin Riihituvalla syömässä suklaata.

Syysloman Syöte-osuuden viimeisenä päivänä perjantaina kävelin laskettelukeskuksen ala-aseman lähellä sijaitsevalta mökiltämme Iso-Syötteen huipulle ja huipulla kiersin vielä Iso-Syötteen huippupolun. Viimeisenä kävin ihastelemassa uudelleenrakennetun hotellin tiloja ja juomassa kupin kaakaota. Valitettavasti hotellin skywalk oli suljettu liukkauden vuoksi, joten en päässyt tällä reissulla kävelemään sinne.

Kuva tämän päivän aamukävelyltä Espoossa

Tässäpä oli lyhyesti lähes kuukauden takaiset kuulumiset syyslomaltani. Seuraavaksi alankin kirjoitella omia postauksia ainakin pieneltä karhunkierrokselta, fatbike-ajelupäivältä ja vattukurulta. Pikku-Syötteen ja Iso-Syötteen huippupoluista voisin kirjoittaa yhden postauksen, sillä näiltä lyhyiltä poluilta ei ole yksinään paljoa sanottavaa. Jos Syötteen alueen reitit kiinnostavat, niin jääkäähän odottelemaan noita kirjoituksia. Mukavaa sunnuntaita kaikille!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 14 marraskuun, 2021 at 16:26

    Reitit kyllä kiinnostavat, vaikka sinällään tuttuja itselleni ovatkin. Myös kokemukset pyöräilystä kiinnostavat, sillä maastopyöräilystä ei juurikaan itseäni ole kokemusta.

    Ja tosiaan, on iso ero maisemassa kahden vuorokauden välillä!

  • Leave a Reply