Olen kirjoittanut jo oman postauksen valmistautumisesta pyhiinvaellukselle, mutta tässä vielä postaus täysin henkilökohtaisesta näkökulmasta. Tässä voi tulla kertausta tuosta aiemmasta postauksesta, mutta koska se sisälsi enemmän yleistäkin asiaa pyhiinvaelluksen suunnittelusta, päätin tehdä vielä oman postauksen, jossa keskityn täysin omaan pyhiinvaellukseeni.
Jos et ole eksynyt lukemaan postauksiani aiemmin, niin tässä lyhyesti perustietoa. Olen 27-vuotias lukion lehtori, joka lähtee yksin kesäkuun alkupuolella kulkemaan kävellen Camino de Santiago -pyhiinvaellusreitistön Ranskalaisen reitin (aiemmat postaukset reitistöstä ja Ranskalaisesta reitistä). Aloitan vaellukseni Ranskan Saint Jean Pied de Port -nimisestä kylästä ja päätän vaelluksen vajaat 800 km myöhemmin luoteis-Espanjassa sijaitsevaan Santiago de Compostelaan. Perillä olen heinäkuun loppupuolella eli minulla matkaan kuluu reilut viisi viikkoa.
Koska tänä vuonna juhlitaan pyhää vuotta, olen tehnyt melko epäcaminomaisen ratkaisun ja varannut kaikki majapaikkani etukäteen. Tämä kuitenkin vähentää omaa stressiäni huomattavasti, minkä lisäksi tekee etukäteen budjetoimisen helpommaksi. Toki tämä majapaikkojen varaaminen on hyvin sitova seikka, enkä pysty menemään flown mukaisesti, vaan päivämatkat on etukäteen lukittu. Päivämatkoista puheenollen, päivämatkojeni keskiarvoinen pituus on noin 23 km, mikä on mielestäni aika mukava matka. Tämän keskiarvon laskemisessa en ottanut huomioon kahta erityisen lyhyttä kävelypäivää (9 km ja 8 km), sillä ne poikkesivat pituudeltaan huomattavasti muista päivämatkoista. Pisin päivämatka taas tulee olemaan noin 31 km. Välipäiviä matkalleni olen varannut 3 kpl: Pamplonassa, Burgosissa ja Leonissa. Olen varannut myös omaksi syntymäpäiväkseni tuollaisen lyhyemmän 8 km kävelymatkan pienenä ”hemmotteluna” itselleni. Toinen lyhyempi kävely on heti ensimmäisenä vaelluspäivänä, sillä haluan aloittaa rauhallisesti. Perillä Santiago de Compostelassa olen saapumispäiväni lisäksi kaksi kokonaista päivää, joista toinen menee kyllä varattuun ekskursioon kokonaan, joten itse kaupungin kiertelyyn on varattu yksi kokonainen päivä.
Katselen matkan varrelta, miten blogin päivittäminen onnistuu: onko siihen aikaa tai jaksanko ja haluanko näpytellä mitään puhelimellani (tai nettikahviloissa), mutta se on varmaa, että mukaani lähtee perinteinen muistikirja, johon aion kirjoitella joka päivä fiiliksiäni muistiin. Jos siis blogi ei päivity ollenkaan matkan varrelta, niin matkan jälkeen kirjoitan varmasti ainakin pari postausta reissusta. Se, minkä voin luvata aivan varmasti on, että instagramini tulee päivittymään joka ikinen päivä, jos mitään katastrofaalista (kuten vaikka puhelimen katoaminen tai rikkoutuminen) ei tapahdu. Reissuani pääsetkin seuraamaan parhaiten ja oikea-aikaisimmin instagramissani @hennanmaailma.
Aiemmassa valmistautumiseen liittyvässä postauksessa maaliskuun lopussa kirjoitin treenaamisesta niin, että en aio ottaa stressiä siitä, mutta pyrin kuitenkin lisäämään kävelemistäni päivittäiseksi aktiviteetiksi. Noh, en tiedä menevätkö suunnitelmat koskaan täysin niin kuin ne on ajatellut, ja niin on kävelyidenikin laita. Kevät on ollut minulla rikkonainen sairastelujen vuoksi, olen ollut hyvin monta kertaa kovassa kuumetaudissa, joten kävelyillä käyminen on ollut kevään aikana vielä vähäisempää kuin yleensä. Myös vaelluskenkieni käyttö on jäänyt melko vähälle käytölle, vaikka olenkin ne onneksi sisäänajanut jo hyvissä ajoin. Täytyy kuitenkin nyt ottaa loppuspurtti myös kenkien käytössä, jotta välttyisin suurimmilta rakoilta reissussa.
Kun luin aiempaa postaustani, minua rupesi melkein hävettämään, sillä olin unohtanut listata yhden suurimman asian, miten olen valmistautunut pyhiinvaellukselleni: pelaamalla Duolingoa. Olen tässä vaiheessa harjoitellut Duolingo-sovelluksella espanjaa 500 päivää putkeen, ja tästä olenkin todella ylpeä. Sen lisäksi, että olen ylpeä tästä ”saavutuksesta”, on tämä harjoittelu ollut myös hyvin tarpeellista, sillä kuulemani ja lukemani mukaan espanjalaiset ovat melko ylpeitä kielestään ja tästä, sekä ihan oikeasti osaamisen puutteesta johtuen, Espanjassa pärjää melko huonosti englannilla. Kielitaitoni on edelleen aloittelijan tasolla, mutta uskoisin kuitenkin pärjääväni alkeellisella sanastollani sekä huitomisella tarpeeksi hyvin. Tärkeintä varmasti on, että näytän ja kuulostan siltä, että edes yritän. Uskon, että sitä osataan arvostaa.
Caminon kutsu voimistuu päivä päivältä enkä tiedä olenko oikeasti koskaan odottanut mitään näin paljoa. Tämä onkin itselleni hyvin tärkeä ja merkityksellinen juttu. Jokin sellainen asia, minkä merkitystä en osaa kunnolla sanoittaa, mutta jonka tiedän olevan oikein. Tiedän, että minun kuuluu mennä.
Toivonkin, että nyt tästä eteenpäin kaikki menisi suunnitelmieni mukaan ja pääsisin viettämään ikimuistoisen kesän caminolla!
Mikä Camino-Keskiviikko? Voit käydä lukemassa täältä.
2 Comments
Nythän tuo toden totta alkaa olemaan lähellä!
Tuo keskiarvoinen pituus kuulostaa sellaiselta, että itsellenikin ottaisin jota kuinkin samanlaisen pituuden. Lapissa olen parin viikon pätkiä muutamaan kertaan patikoinut, jolloin päivämatkat olivat tuollaisia. Rankka rupeamahan tuo on kuitenkin.
Onneksi ensimmäiset pari päivää ovat tuolla reissussa lyhyempiä päiviä, niin ei tule aloitettua ainakaan liian rankasti. Ensimmäinen välipäiväkin on jo melko pian aloituksen jälkeen, joten toivotaan, että kroppa kestää shokin.