Viimeinen Camino-keskiviikko, Buen Camino!

Tämä on viimeinen Camino-Keskiviikko, sillä arvatkaa mitä: täällä ollaan! Vaelluksen lähtöpisteessä, Ranskan Saint Jean Pied de Portissa. Saavuin tänne eilen illalla ja vaellukseni alkaa huomenna aamulla.

Eilen matkustin koko pitkän päivän. Ensimmäisenä minulla oli lento Helsingistä Pariisiin. Lentokentän turvatarkastuksessa oli pientä ruuhkaa, joten onneksi menin kentälle hyvissä ajoin. Pariisissa edessä oli lentokentän vaihtaminen junalla. Tätä vaihtoa jännitin etukäteen, mutta kaikki sujui hyvin eikä tullut yhtään kiire, vaikka tälläkin kentällä oli pitkän näköiset jonot turvatarkastukseen. Seuraava lento oli Pariisista Biarritziin. Tämä lento oli vähän myöhässä, mikä sai jännitystä reissuun, sillä tässä välissä minulla oli melko lyhyt vaihtoaika junaan. Sen lisäksi, että lento oli myöhässä, lentokentällä ei näkynyt taksin taksia. Kun taksi tuli, kuski sanoi, että kaupungissa on ruuhkaa ja hän arvioi ajomatkaksi juna-asemalle n. 15-20 min. Valitettavasti illan viimeisen junan lähtöön oli tuossa vaiheessa enää 17 min, joten pakko myöntää, että pieni kauhu meinasi iskeä. Onneksi kuski sanoi, että seuraavalle juna-asemalle on ajallisesti lähes sama matka, joten pyysin taksia viemään minut sinne, tuolla asemalla olisi muutenkin ollut junan vaihto.
Ehdin hyvin seuraavaan junaan, josta piti vaihtaa vielä bussiin. Perillä olin illalla kahdeksan jälkeen, joten matkustuspäivän pituudeksi tuli yli 13 tuntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Otin tähän väliin vapaapäivän ihan sen takia, etten ollut varma, että kaikki sujuu matkustuksen kanssa suunnitelmien mukaan. Lisäksi olin vasta illalla perillä, joten halusin rauhassa ehtiä etsiä tänään ”pyhiinvaellustoimiston”, jossa ilmoitan lähteväni huomenna kävelemään sekä halusin myös käydä katsomassa huomiselle valmiiksi, mihin päin minun pitää lähteä kävelemään.

Voi pojat kuinka innoissani olen siitä, että matkani viimein alkaa. Tai oikeastaan, minusta tuntuu siltä, että olen tämän postaussarjan ansiosta tehnyt matkaani jo pidempään, joten sanottakoon niin, että onneksi fyysinen matkani pitkin caminoa viimein alkaa huomenna.

Tänään olen kierrellyt ympäri kylää, sillä majataloni sääntöjen mukaan kaikkien pitää olla sieltä ulkona klo 8:30-15:00 välisen ajan. Pakko myöntää, että pienessä kylässä viimeiset tunnit aika meinasi käydä hyvin pitkäksi, sillä monet paikatkin olivat kiinni pari tuntia keskellä päivää. Kävelläkään ei jaksanut samoja katuja koko päivää ristiin rastiin, kylä kun oli melko nopeasti nähty.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt on katseltu ympäriinsä, käyty katsomassa, mistä huominen reitti lähtee ja ostettu evästä huomiseksi. Loppuillan taidan viettää majatalossa hengähtämässä, keräämässä voimia ja jutustelemassa muille pyhiinvaeltajille.

Luulen, että blogi hiljenee nyt pyhiinvaellukseni ajaksi, mutta instagramiini @hennanmaailma päivittelen reissusta kuvia ja tarinoita. Kirjoitan myös paperivihkoon muistiin päivien tapahtumia, sillä ajatuksena on kuitenkin vaelluksen jälkeen kirjoittaa blogiinkin matkakertomuksia.

Nyt, Buen Camino minulle, kuten täällä iloisesti kanssakulkijoille toivotetaan!
Ja hyvää kesää kaikille!

 

Mikä Camino-Keskiviikko? Voit käydä lukemassa täältä.
Blogistani löydät myös kaikki muut aiemmat postaussarjan postaukset.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin torstai, 9 kesäkuun, 2022 at 18:36

    Huisia! Tsemppiä vaellukseen! Täytyypä vilkuilla instagramia.

  • Leave a Reply