Hyppää sisältöön

Helsingin hotellit – 25 majoitusvinkkiä pääkaupunkiin

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.01.2023
Helsingin kattava hotellitarjonta tuo vaihtoehtoja monenlaisille matkailijoille. Mikä näistä on sinun valintasi?

1. St. George, Kamppi

Keväällä 2018 Helsingin keskustaan avattu huipputyylikäs St. George hemmottelee vieraita 148 luksustason huoneella ja viidellä sviitillä. Seitsenkerroksisesta hotellista avautuu näkymät Helsingin Vanhaan Kirkkopuistoon ja huoneissa voi nauttia kauniista sisustuksesta ja laadukkaista kylpytuotteista.

Huoneiden varusteluun kuuluvat muun muassa hiilihapotuslaite, Hintsa Performance -hyvinvointikokemus sekä hotellin omat kuntosalielämykset. Kukin huone on sisustettu yksilöllisesti ja pilke silmäkulmassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellin erikoisuus on sen oma leipomo, mutta lisäksi St. Georgessa on oma ravintola, spa sekä huipputyylikäs afternoon tea -tarjoiluista tunnettu Wintergarden-baari. Hotellissa järjestetään lisäksi runsaasti yleisötapahtumia, muun muassa joogaa ja kirjakerho.

>> Varaa majoitus St. Georgesta!

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Hotel St. George (@stgeorgehelsinki) jakama julkaisu

St. George
Yrjönkatu 13 C

2. Original Sokos Hotel Presidentti, Kamppi

Aivan Helsingin sydämessä sijaitseva Original Sokos Hotel Presidentti yllättää: perinteiseen kotimaiseen ketjuhotelliin kuuluva majapaikka onkin persoonallinen valinta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellin viidessä majoituskerroksessa on kussakin oma teemansa, josta asiakkaat voivat valita mieleisensä. Kokonaisuudesta vastaa Ivana Helsingin suunnittelija Paola Suhonen, joka on suunnitellut hotellin suomalaisuuden eri puolia ilmentävät huoneet.

Kerrosten teemoja ovat muun muassa kesäinen juhannus, rauhallinen hiljaisuus ja värikäs satumetsä. Hotellin yhteydessä toimivat ravintola ja baari.

>> Varaa majoitus Hotelli Presidentistä!

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Sokos Hotel Presidentti 🇫🇮 (@sokoshotelpresidentti) jakama julkaisu

Original Sokos Hotel Presidentti
Eteläinen Rautatienkatu 4

3. Hilton Helsinki Strand, Siltasaari

Aivan Pitkänsillan vieressä sijaitseva Hilton Helsinki Strand takaa merelliset maisemat ja mainion palvelun. Hotellissa on 190 tyylikästä huonetta, joista noin puolesta avautuu merinäkymä.

Parasta hotellissa ovat yleiset tilat, sillä aulaa hallitseva atrium tuo risteilyaluksen henkeä hotelliin. Hotellin valoisa BRO-ravintola on erityisen tunnelmallinen, mihin vaikuttavat mukava sisustus ja ikkunoista avautuvat maisemat. Hilton Strandin aamiainen on monipuolinen, ja tarjoaa rutkasti vaihtoehtoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hilton Strandin palveluihin lukeutuvat myös saunat ja sisäuima-allas, minkä lisäksi hotellin ylimmässä kerroksessa on pieni kuntosali. Strandissa palvelee myös Executive lounge, joka on Executive-kerroksen vieraiden käytössä.

>> Varaa majoitus Hilton Strandista!

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Hilton Helsinki Strand (@hiltonhelsinkistrand) jakama julkaisu

Hilton Helsinki Strand
John Stenbergin ranta 4

4. Hotel Katajanokka, Katajanokka

Tunnelmallisen Hotel Katajanokan valttikortteja ovat mainio palvelu ja viihtyisä sisustus mutta erityisesti hotellin historia. Vanhan lääninvankilan tiloissa toimivan hotellin huoneet on rakennettu vanhoihin selleihin, ja vankilatunnelma on hotellissa edelleen vahvasti läsnä, ja tuo oman hauskan lisänsä vierailuun.

Hotelli avattiin vuonna 2007, vain viisi vuotta vankilan sulkemisen jälkeen. Huoneet on yhdistelty useammasta sellistä, ja tasokkaan hotellin mukavuuksista nauttiessa on vaikea kuvitella samojen tilojen olleen aiemmin huomattavasti karumpia. Aiemmasta käyttötarkoituksesta johtuen huoneissa on tavallista paksummat seinät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kävijät voivat edelleen vierailla hotellin ravintolan yhteydessä olevassa eristyssellissä, joka muistuttaa rakennuksen historiasta. Hotel Katajanokka on kuulunut vuodesta 2018 lähtien kansainväliseen Marriott-ketjuun.

>> Varaa majoitus Hotel Katajanokasta!

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Hotel Katajanokka (@hotelkatajanokka) jakama julkaisu

Hotel Katajanokka
Merikasarminkatu 1 A

5. Marski by Scandic, Kamppi

Mannerheimintiellä sijaitseva legendaarinen Marski-hotelli uudistui täysin vuonna 2019, ja on nyt huipputrendikäs majapaikka. Scandicin Signature-konseptin ensimmäinen Suomen-hotelli rakentuu finnfullness-teeman ympärille, ja suomalaisuus näkyykin hotellissa innovatiivisilla tavoilla esimerkiksi ilmaisen saunajoogan ja hotellin Kuusi palaa -ravintolan muodossa.

Huoneissa on käytetty rohkeasti värejä, ja ne poikkeavat selvästi perinteisistä Scandic-hotelliketjun huoneista. Hotellissa on kahdeksan huonetyyppiä, jotka vaihtelevat 20-neliöisestä yhden hengen huoneesta 48 neliön kahden hengen huoneeseen. Lisäksi hotellissa on neljälle hengelle suunnattuja sviittejä.

Marski by Scandic tarjoaa monenlaisia palveluja niin hotellivieraille kuin kaupunkilaisillekin, ja hotellin kaikki tapahtumat ovatkin avoimia kaikille. Ravintolan lisäksi hotellissa on kahvila, baari, kuntohuone ja saunatila.

>> Varaa majoitus Marski by Scandicista!

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Marski by Scandic (@marskibyscandic) jakama julkaisu

Marski by Scandic
Mannerheimintie 10

6. Hotel Kämp, Kluuvi

Helsingin ylellisimmän hotellin mainetta kantava Hotel Kämp sijaitsee Kluuvin kaupunginosassa aivan Esplanadin puiston reunalla. Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluva luksushotelli on perustettu vuonna 1887, ja on siitä saakka houkutellut niin arvovieraita kuin maailmantähtiäkin.

Kämpissä perushuoneetkin ovat kaukana tavallisesta, sillä huonekoot lähtevät 33 neliöstä ja huoneisiin sisältyvät muun muassa vapaa pääsy Kämp spahan, turndown-palvelu, kylpytakki ja -tossut sekä untuvapeitot ja -tyynyt. Sisustus on eleganttia ja rauhallista, minkä lisäksi yksityiskohdat ovat harkittuja, hauskoja kylpyankkoja myöten.

Hotelli Kämpin huonevalikoima kattaa viisi huonetyyppiä ja neljä erilaista sviittiä, mukaan lukien Suomen kalleimman hotellihuoneen, Mannerheim-sviitin. Hotellissa on useita juhla- ja kokoustiloja sekä kaksi ravintolaa ja baari.

>> Varaa majoitus Hotel Kämpistä!

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Hotel Kämp (@kamphotel) jakama julkaisu

Hotel Kämp
Pohjoisesplanadi 19

7. Radisson Blu Plaza, Kluuvi

Aivan Helsingin rautatieaseman vieressä sijaitseva Radisson Blu Plaza tasokas perushotelli. Hotellissa on 302 huonetta ja kolme eri huonetyyppiä sekä kolmenlaisia sviittejä. Huoneet on remontoitu vuonna 2012, ja sisustuksessa näkyy suomalainen design. Hotellissa on käytössä Magic Bed -vuoteet, joiden älypatjat mukautuvat kehon mukaan.

Hotelli tarjoaa viihtyisät yleiset tilat, joissa viihtyvät paitsi hotellin asukkaat myös helsinkiläiset. Keskeinen sijainti on tämän hotellin valtti, ja Radisson Blu Plazasta onkin lyhyt kävelymatka Helsingin tärkeimpiin kohteisiin.

Radisson Blu Plazan aamiainen on kaupungin monipuolisimpia, ja se tarjoillaan näyttävässä ravintolassa.

>> Varaa majoitus Radisson Blu Plaza -hotellista!

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Radisson Blu Plaza, Helsinki (@plazahotelhelsinki) jakama julkaisu

Radisson Blu Plaza
Mikonkatu 23

8. Clarion Hotel Helsinki, Jätkäsaari

Vuonna 2016 avattu, Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva moderni Clarion Hotel Helsinki on näyttävä hotelli. Kahdesta hotellitornista koostuva hotelli sisältää muun muassa 425 huonetta, ravintolan ja kattobaarin. Hotellin yhteydessä toimii myös tuhannen hengen kongressikeskus.

Clarionin hotellihuoneet sijaitsevat 16 kerroksessa, ja hotellin kuusi sviittiä on sijoiteltu ylimpiin kerroksiin. Kaksi hotellitornia yhdistyvät toisiinsa lasisella kävelysillalla, joka on yhdessä nököalahissien ja kattokerroksessa sijaitsevan uima-altaan kanssa oiva osoitus hotellin erikoisista arkkitehtonisista ratkaisuista.

Hotelli sijaitsee lähellä Länsisatamaa, mutta sieltä on myös kävelymatka Hietalahdentorille sekä hyvät raitiovaunuyhteydet muualle Helsinkiin.

>> Varaa majoitus Clarion Hotel Helsingistä!

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Clarion Hotel Helsinki (@clarionhelsinki) jakama julkaisu

Clarion Hotel Helsinki
Tyynenmerenkatu 2

9. Hotelli Helka, Etu-Töölö

Hotellirakennus on peräisin 1920-luvulta, jolloin se tarjosi turvallisen asuinpaikan naisille opiskelijakotina, virkanaisten kotina kuin hotellinakin. Sittemmin hotelli on vallannut koko rakennuksen. Nykyään Hotelli Helka on tyylikäs ja valoisa hotelli, jonka huoneet on varusteltu Alvar Aallon design-huonekaluilla.

Hotelli satsaa luomuaamiaiseen ja Hilding Andersin Joutsenmerkittyihin Avainlippu-vuoteisiin. Huonevalikoima kattaa perushuoneen, comfort-huoneen ja juniorisviitin.

Helkassa toimii katutason baari, jonne ovat tervetulleita myös paikalliset. Sijainti aivan Kampin kulmassa takaa lyhyen kävelymatkan keskeisiin kohteisiin.

>> Varaa majoitus Hotelli Helkasta!

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Amy Watton (@amylouisewatton) jakama julkaisu

Hotelli Helka
Pohjoinen rautatienkatu 23

10. Hotel Fabian, Kaartinkaupunki

Pieni ja tunnelmallinen, 58 huoneen putiikkihotelli Hotelli Fabian tunnetaan erityisesti henkilökohtaisesta palvelusta, josta se on saanut myös useita kansainvälisiä palkintoja. Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella lyhyen matkan päässä Kauppatorilta hyvien palveluiden äärellä.

Hotel Fabianissa on kolmea eri huonetyyppiä, joita yhdistävät tyylikkyys, valoisuus ja hauskat yksityiskohdat. Perinteisten hotellihuoneiden lisäksi saatavilla on myös huoneistotyylisiä huoneita, joiden varusteluun kuuluvat myös ruokapöytä ja pieni keittiö.

Hotellin aulabaari on tunnelmallinen ja aamiaistila kodinomainen.

>> Varaa majoitus Hotel Fabianista!

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Hotel Fabian (@hotelfabian) jakama julkaisu

Hotel Fabian
Fabianinkatu 7

11. Lapland Hotels Bulevardi, Punavuori

Helsingin ydinkeskustassa Bulevardilla sijaitseva Lapland Hotels Bulevardi tuo ripauksen Lappia pääkaupunkiin, sillä tyylikäs ja moderni hotelli vie Lappi-tunnelmiin heti rakennukseen sisäpuolella. Bulevardin hotellissa on 182 huonetta, ja huoneluokkia on kaikkiaan kahdeksan.

Tummasävyiset huoneet viestivät Lapin mystiikkaa, ja tutut Lapland Hotelsin elementit löytyvät myös Bulevardin toimipisteestä: poronsarvet seinällä ja tyylikkäät tekstiilit eivät jätä hotellin teemaa arvauksen varaan. Osassa huoneista on kylpyamme ja joissakin myös sauna, ja parhaimmillaan lasiseinäisessä kylpyhuoneessa voi nautiskella kylpyammeesta käsin lempisarjasta tai hotelliketjulle räätälöityjen kylpytuotteiden metsäisestä tuoksusta.

Bulevardin hotellin oma ravintola Kultá Kitchen & Bar tarjoaa tasokasta ruokaa ja lappilaisia makuja. Saatavana on bistromenu sekä joko kolmen tai viiden ruokalajin maistelumenut. Monipuolinen aamiainen sopii vaativaankin makuun, ja on avoinna myös muille kuin hotellivieraille.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Lapland Hotels Bulevardi (@laplandhotels_bulevardi) jakama julkaisu

Lapland Hotels Bulevardi
Bulevardi 28

12. Crowne Plaza Helsinki – Hesperia, Töölö

Vehreän Töölönlahden äärellä sijaitseva Crowne Plaza Helsinki – Hesperia tarjoaa 349 tyylikästä huonetta, jotka uudistettiin muun hotellin tavoin remontin yhteydessä vuonna 2020. Hotellilla on varsin pitkät perinteet Helsingissä, sillä se on avattu jo 1970-luvulla. Kivenheiton päässä ydinkeskustasta sijaitseva hotelli tarjoaa rauhallisen ympäristön ja erinomaiset kulkuyhteydet kaikkialle Helsinkiin.

Suuri hotelli palvelee niin bisnesmatkustajia kuin vapaa-ajan vieraitakin. Monipuolinen huonevalikoima takaa tarvittavat varusteet eri tyylisille matkoille. Esimerkiksi työpistettä kaipaavia varten on WorkLife-huoneita säädettävillä työpöydillä ja lukuisilla pistoke- ja USB-porttipaikoilla, kun taas vaikkapa luksuslomaa hakevat pääsevät nauttimaan tasokkaista sviiteistä upeilla näkymillä. Kaikkien huoneiden varusteluun kuuluvat kylpytakit.

Remontin yhteydessä hotellin aulaan tuotiin 70-lukua kunnioittavia elementtejä, ja esimerkiksi hotellin baarissa voi nautiskella 70-luvun cocktaileja. Hesperia Restaurant & Bar -ravintola tarjoilee yhdistelmän klassikkoannoksia ja ruokatrendejä. Monipuolinen aamiainen on tarjolla myös hotellin ulkopuolisille vieraille.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Crowne Plaza Helsinki – Hesperia (@crowneplazahelsinkihesperia) jakama julkaisu

Crowne Plaza Helsinki – Hesperia
Mannerheimintie 50

13. GLO Hotel Kluuvi, Kluuvi

Aivan Helsingin ydinkeskustassa, Aleksanterinkadun ja Kluuvikadun risteyksessä sijaitseva GLO Hotel Kluuvi tarjoaa majoitusta matkailijoille, joille sijainti on kaikki kaikessa. Tyylikäs sisustus ja siistit huoneet takaavat mukavan vierailun.

Hotellissa on yhdeksän eri huoneluokkaa, mukaan lukien Marimekko-teemaiset studiohuoneet sekä kuuden hengen executive-sviitin. Huoneiden koko vaihtelee kompaktista 13 neliöstä tilavaan 68 neliöön. Hotellissa ei ole omaa kuntosalia, mutta Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluvan GLO:n asiakkaat voivat käyttää samassa rakennuksessa sijaitsevan Kämp-hotellin kuntosalia lisämaksusta.

Hotellin ravintola The Tray yhdistää cross kitchenin ja street foodin parhaat puolet, ja ravintolan erikoisuus on – nimestäkin päätellen – kahden hengen jaettavat vatiannokset.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön GLO Hotels (@glo_hotels) jakama julkaisu

GLO Hotel Kluuvi
Kluuvikatu 4

14. Hotel Anna, Punavuori

Punavuoren kaupunginosassa sijaitseva edullinen Hotel Anna on palvellut matkailijoita vuodesta 1985 lähtien ja tarjoaa perustason majoituspalvelut Helsingin sydämessä. Rauhallinen sijainti lyhyen kävelymatkan päässä Iso-Roobertinkadulta tekee Hotel Annasta helpon tukikohdan Helsingin-lomalle.

Hotellissa on 64 huonetta ja kaikkiaan kuusi huoneluokkaa. Seitsenkerroksisen hotellin ylin kerros on valmistunut vuonna 2001 ja huoneet ovat alkuperäisessä kunnossa, mutta hotellin muut huoneet on uusittu vuonna 2010. Tarjolla on vaihtoehtoja yhden hengen huoneista perhehuoneisiin.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Hotel Anna Helsinki (@hotelannahelsinki) jakama julkaisu

Hotel Anna
Annankatu 1

15. Hotel Indigo Helsinki – Boulevard, Punavuori

Bulevardilla sijaitseva Indigo-hotelli on osa kansainvälistä IHG-hotelliperhettä. Se tarjoaa 120 leikkisää ja värikästä huonetta, jotka ovat sekoitus kansainvälistä ja suomalaista muotoilua.

Hotellissa on kaikkiaan kolme huoneluokkaa: 105 standard-huonetta, 14 premium-huonetta ja yhden juniorisviitin. Huoneissa on hotellia varten suunniteltu värikäs mural-seinä ja muita värikkäitä yksityiskohtia, jotka kertovat naapuruston tarinaa, joka on myös hotellin teema.

Indigo-hotellin ravintola Bröd Punavuori on viihtyisä paikka nautiskella niin aamiaista, lounasta kuin päivällistäkin.

Hotel Indigo Helsinki – Boulevard
Bulevardi 26

16. Bob W Helsinki City Centre, Kaisaniemi

Tyylikkäistä huoneistoista tunnettu Bob W tarjoaa Helsingissä kolme sijaintia, jotka tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden nautiskella mukavista puitteista ja keskeisistä sijainneista. City Centre -toimipiste sijaitsee aivan Helsingin rautatieaseman lähellä Vuorikadulla, ja tarjoaa majoitusta noin 20 huoneistossa.

City Centressä on viidenlaisia huoneistoja, joista kiinnostavin on ehdottomasti kulmatornissa sijaitseva kaksikerroksinen, kahden makuuhuoneen saunallinen huoneisto. Kattojen yli avautuvat maisemat ja nelimetrinen huonekorkeus ovat Helsinkiä parhaimmillaan, mutta eivät muutkaan huoneistot ainakaan tyylikkyydessä tornihuoneistolle kalpene. Kaikki huoneistot on sisustettu leikkisästi mutta maulla ja sopivalla ripauksella suomalaista suunnittelua.

Huoneistot majoittavat koosta riippuen 3–8 henkeä ja ne sopivat niin lyhyeen vierailuun kuin pidempään oleskeluunkin.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Bob W. (@bobwco) jakama julkaisu

Bob W Helsinki City Centre
Vuorikatu 18 B

17. Scandic Grand Central Helsinki, Kaisaniemi

Helsingin rautatieaseman yhteyteen vuonna 2021 valmistunut Scandic Grand Central Helsinki on helppo valinta niin junalla kaupunkiin saapuville kuin keskeistä sijaintia arvostaville. Hotelli remontoitiin VR:n entisiin hallinto- ja toimistotiloihin, ja nykyisin näyttävän rakennuksen julkisivun sisälle kätkeytyy 491 huonetta.

Hotellissa on käytössä niin vuonna 1909 rakennettu alkuperäisosa kuin vuoden 2020 uudistustöiden myötä valmistunut uudisosa. Grand Central -hotellissa on kahdeksan huoneluokkaa, jotka majoittavat kahdesta neljään henkilöä. Huoneet on sisustettu tyylikkäästi, eikä värejä tai rohkeita valintoja ole säästelty. Erityisesti vanhassa osassa olevat huoneet saattavat poiketa toisistaan runsaasti, vaikka huoneluokka olisikin sama, joten tähän hotelliin on vaikea kyllästyä.

Hyvät palvelut takaavat viihtyvyyden, ja kävijät voivat nautiskella niin hotellin ravintolassa, talvipuutarhassa, sisäpihalla kuin tunnelmallisessa aulassa ja co-working-tiloissakin. Hotellissa on myös hyvä valikoima lemmikkihuoneita ja esteettömiä huoneita.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Scandic Grand Central Helsinki (@scandicgrandcentralhelsinki) jakama julkaisu

Scandic Grand Central Helsinki
Vilhonkatu 13

18. Solo Sokos Hotel Torni, Kamppi

Helsingin tärkeimpiin maamerkkeihin lukeutuva, vuonna 1931 valmistunut Torni on kaupungin tunnetuimpia hotelleja, ja rakennuksen mittava uudistus valmistui keväällä 2022. Hotellissa on 154 huonetta, neljä ravintolaa ja rutkasti historian havinaa, sillä remontin yhteydessä varastoista kaivettiin esille monia historiallisia esineitä, minkä lisäksi kaksi hotellin ravintolaa palautettiin alkuperäiselle paikalleen.

Suomalainen taide on vahvasti läsnä hotellissa, ja teoksia onkin ympäri rakennusta, niin yleisissä tiloissa kuin huoneissakin. Yleisten tilojen sisustus on näyttävä, mutta mitä lähemmäs huoneita siirrytään, sitä rauhallisemmaksi muuttuu myös tunnelma: huoneet onkin tarkoitettu rauhoittumista varten.

Solo Sokos Hotel Torni tarjoaa hyvät palvelut niin majoittujille kuin kaupunkilaisille, ja rakennuksen valttikortti on ehdottomasti 12. ja 13. kerroksissa sijaitseva Ateljee bar. Sieltä avautuvat maisemat kuuluvat useimpien helsinkiläisten suosikeiksi, ja sijaitseepa baarissa myös kaupungin kuuluisin vessa.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Solo Sokos Hotel Torni (@hotellitorni) jakama julkaisu

Solo Sokos Hotel Torni
Yrjönkatu 26

19. Hotel Lilla Roberts, Kaartinkaupunki

Nimensä mukaisesti Helsingin ydinkeskustassa Pienellä Roobertinkadulla sijaitseva Lilla Roberts -hotelli on tyylikäs hotelli, jossa moderni sisustus yhdistyy historialliseen rakennukseen. Hotellirakennuksen historia on pitkä, sillä vuonna 1909 rakennetussa talossa on ennen hotellia toiminut sekä Helsingin energialaitos että poliisilaitos. Hotel Lilla Roberts avattiin vuonna 2015.

Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluvassa hotellissa on 130 huonetta ja viisi huoneluokkaa. Pienestä koosta huolimatta hotellissa on hyvä palvelutarjonta, sillä vieraat voivat nautiskella niin hotellin rauhaisalla sisäpihalla kuin terassillakin, minkä lisäksi hotellissa on kuntosali, baari ja yksi ravintola. Keskeisen sijainnin ansiosta Helsingin ravintolatarjonta avautuu aivan hotellin lähiympäristössä.

Hotelli on täynnä hauskoja ja tyylikkäitä yksityiskohtia kuten Roberto-aulahevonen, huoneiden näyttävät norsuvalaisimet sekä muut mustavalkoiset sisustusesineet. Lilla Robertsilla on kuukausittain vaihtelevia muotikumppaneita, joiden avulla hotelli tuo esille kotimaisia muotimerkkejä.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Hotel Lilla Roberts (@hotellillaroberts) jakama julkaisu

Hotel Lilla Roberts
Pieni Roobertinkatu 1

20. Hotelli AX, Jätkäsaari

Helsingin Jätkäsaareen toukokuussa 2022 avattu taidehotelli AX yhdistää hotellihuoneet taidekauppaan, kaikkialla olevaan taidenäyttelyyn sekä ravintola- ja baarielämykseen. Perinteisestä hotellista ei AX:n kohdalla voi puhua, sillä ensimmäisenä AX:ssä tulee taide, joka on esillä lähes kaikissa mahdollisissa muodoissa. Hotellin nimi, AX, on lyhenne sanoista Art Experience.

Hotellihuoneita AX:ssä on kaikkiaan 173, ja hotellissa ajatuksena on, että vieraat viettävät runsaasti aikaa huoneiden ulkopuolella yhteisissä tiloissa. Huoneet ovat tyylikkäitä ja rauhallisia, mutta esimerkiksi työpistettä niissä ei ole. Tällä kävijöitä halutaan ohjata yhteisiin tiloihin. Huoneiden sisustusta hallitsee näyttävä seinätapetti, joita on hotellissa kaikkiaan 45 erilaista.

Taide non AX:ssä läsnä kaikkialla ja eri muodoissa, ja siitä on haluttu tehdä mahdollisimman helpostilähestyttävää. Se näkyy esimerkiksi yleisten wc-tilojen mieleenpainuvassa sisustuksessa ja kaiuttimissa kuuluvissa vitseissä.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Hotel Ax (@hotel.ax) jakama julkaisu

Hotel AX
Välimerenkatu 18

21. Solo Sokos Hotel Helsinki, Kluuvi

Kaupungin vanhimpiin hotelleihin lukeutuva Solo Sokos Hotel Helsinki sijaitsee rakennuksessa, joka on peräisin vuodelta 1930. Hotellin pitkä historia näkyy hotellissa lähinnä porraskäytävissä, jotka henkivät 30-luvun tunnelmaa, mutta muutoin vuonna 2022 kunnostettu hotelli on viimeisen päälle moderni.

Hotellin 207 huonetta ovat tyylikkäitä ja valoisia, ja huoneiden koko vaihtelee yhden hengen pikkuhuoneista suureen ja valoisaan Helsinki Suite -sviittiin. Supertyylikäs hotelli on täynnä tarkkaan valittuja ja oivaltavia yksityiskohtia, kuten huoneluokittain vaihtelevia tapetteja, joihin on haettu inspiraatiota Helsingin tunnetuista kohteista.

Hotellin vastaanoton yhteydessä toimii vuorokauden ympäri avoinna oleva baari ja hotellin oma ravintola, minkä lisäksi Solo Sokos Hotel Helsinki tarjoaa mainiot kokoustilat kaupungin sydämessä. Erinomaisen sijainnin lisäksi myös hyvät pysäköintimahdollisuudet ovat hotellin valtti.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Solo Sokos Hotel Helsinki (@hotelhelsinki) jakama julkaisu

Solo Sokos Hotel Helsinki
Kluuvikatu 8

22. Hotel U14, Kaartinkaupunki

Kaartinkaupungissa, lähellä Kauppatoria sijaitseva Hotel U14 on perheomisteinen putiikkihotelli, jonka 117 huonetta on sisustettu hauskasti, värikkäästi ja tyylikkäästi. Huoneen sisustuksessa seikkailevat eläinhahmot niin tapetin ja tekstiilien kuvituksessa kuin näyttävinä patsainakin.

Hotellissa on neljä erilaista huoneluokkaa ja kaksi sviittiä, joista valita mieleisensä. Esteettömiä huoneita on saatavana Trendy-huoneluokassa. Kaikissa huoneissa on kylpytakki ja -tossut, minkä lisäksi vieraita hemmotellaan I Love Eco Essentialin kylpytuotteilla. Hotelli on sitoutunut vastuullisiin periaatteisiin.

Hotellin palvelut ovat mainiot, sillä kokoustilojen, saunan ja kuntosalin lisäksi U14 tarjoaa tasokkaan Version-ravintolan, jossa voi hemmotella itseään fine dining -annoksilla. Ravintolakokki Kari Aihisen luotsaama ravintola paneutuu kalifornialaisiin makuihin ja hiiligrillissä valmistettuihin annoksiin.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Hotel U14 (@hotelu14) jakama julkaisu

Hotel U14
Unioninkatu 14

23. Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Munkkiniemi

Munkkiniemessä merenrantamaisemien äärellä sijaitseva Hilton Helsinki Kalastajatorppa on suosittu kokoushotelli, mutta se tarjoaa myös erinomaiset puitteet lomailijoille. Parasta Kalastajatorpassa on sen sijainti: hotellilla on yksityinen ranta, minkä lisäksi aivan hotellin ulkopuolelta avautuvat erinomaiset ulkoilureitit. Puistomainen tunnelma on läsnä myös hotellin pihalla.

Kalastajatorpassa on 238 huonetta, joista avautuu näkymä joko merelle tai ulos hotellin puutarhaan. Hotellin 17 kokoustilaa ovat aktiivisessa käytössä, minkä lisäksi Kalastajatorppaan kuuluu tapahtumatila Pyöreä sali. Hotellin pihalla on ilmainen pysäköinti.


Hotel Helsinki Kalastajatorppa
Kalastajatorpantie 1

24. VALO Hotel & Work, Ruskeasuo

Ruskeasuon kaupunginosassa Mannerheimintiellä sijaitseva VALO Hotel & Work yhdistää työn ja lomailun. Kompakteissa hotellihuoneissa satsataan tilojen kaksoiskäyttöön: ne on suunniteltu toimimaan niin ergonomisina työskentelytiloina kuin mukavina hotellihuoneinakin.

Hotellissa on 422 huonetta ja katolla wellness-osasto, joka on erinomainen valttikortti, sillä sauna ja uima-allas Helsingin kattojen yllä ovat harvinainen mukavuus. Huoneet ovat tyylikkäitä ja valoisia, ja hotellissa on saatavana useita eri huoneluokkia – niin majoituksen kuin työskentelynkin näkökulmasta.

Vaikka kyseessä on työtiloja tarjoava rakennus, on hotellin puolella selvästi rauhallista ja hotellimainen tunnelma.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön VALO Hotel & Work (@valohotelwork) jakama julkaisu

VALO Hotel & Work
Mannerheimintie 109

25. The Folks Hotel Konepaja

Konepajan alueelle Vallilaan vuonna 2020 avattu The Folks Hotel Konepaja on tyylikäs ja moderni hotelli, joka sijaitsee näyttävässä tiilirakennuksessa. Huoneet ovat valoisia ja hauskoja, sillä sisustuksessa on käytetty värejä ja persoonallisia yksityiskohtia.

Tarjolla on niin perinteisiä hotellihuoneitakin kuin joitakin loft-asuntoja, jotka sopivat mainiosti vanhan tehdasrakennuksen tunnelmaan. Kesäisin hotellin paras paikka löytyy katolta, sillä Folks-hotellissa on yksi Helsingin harvoista kattoterasseista.

The Folks Hotel Konepajalla on myös runsaasti taidetta, ja teoksia voi bongata niin perinteisten maalausten, keramiikkamuraalien kuin esimerkiksi valotaiteen muodossa.

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön The Folks Hotel Konepaja (@thefolkshotelkonepaja) jakama julkaisu

The Folks Hotel Konepaja
Aleksis Kiven Katu 21–23

>> Varaa hotelli Helsingistä!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sokos Hotel Arina

Tyylikkäät huoneet ja Oulun paras sijainti: tällainen on uudistettu Sokos Hotel Arina

Tallinnan uima-altaat

Tallinnan parhaat uima-altaat – 8 hotellia, joissa pääset uimaan

Hotel Iso-Syöte

Tunnelmallinen hotelli tunturin laella: tällainen on Iso-Syötteen putiikkihotelli

Clarion Hotel Aviapolis

Haaveiletko hyvistä yöunista? Helsinki-Vantaan lentokenttähotellin uusi konsepti satsaa hyviin uniolosuhteisiin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja