Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuka blogia kirjoittaa

Olen Heini, nykyään tukholmalainen yhden miehen vaimo ja neljän lapsen äiti.
Synnyin Helsingissä 1984 ja ollessani reilun neljänvuoden ikäinen muutti perheemme Jyväskylään. Vuonna 2004 muutin takaisin Helsinkiin opiskelemaan liiketaloutta ja valmistuin liiketalouden tradenomiksi v. 2009. Päädyin jo opiskeluaikana töihin Helsinki-Vantaan lentokentälle ja sille tielle jäin, valmistumisesta viis. Lentokentältä oli vain ihan mahdotonta lähteä pois, se oli todella ihana ja koukuttava työympäristö! Tämän tarinan kääntöpuolena onkin se, ettei minulla ole päivääkään koulutustani vastaavaa työkokemusta.
Kesällä 2006 tapasin nykyisen aviomieheni ja lasteni isän. Hänestä ei kuitenkaan sen enempää, lupasin nimittäin pitää hänet parhaani mukaan sivussa blogistani 🙂 Sen verran täytyy kuitenkin jatkaa, että miehen opiskelut ja työt ovat vieneet kaikki nämä vuodet minuakin moniin eri paikkoihin. Olen päässyt kokeilemaan elämää Vaasassa (ainakin suomenruotsalaisten poikien kimppa-asumiseen tutustuminen oli todella mieltä avartavaa), Turussa, Lontoossa, Oslossa, Kölnissä ja Hampurissa. Mieheni oli edelleen Hampurissa, kun aloin odottaa esikoistamme.
Ensimmäisen lapsen syntymä oli sen verran iso juttu, että päätettiin vihdoinkin asettua yhdessä Helsinkiin, meidän ihanaan pieneen kaksioon Lauttasaaressa. Loppuvuodesta 2012, minun odottaessa viimeisilläni toista lastamme löysi mieheni kiinnostavan työpaikan Prahasta. Ei taidettu kovin montaa päivää asiaa miettiä, vaan laitettiin asunto myyntiin ja alettiin googlailla että millaiseenkohan paikkaan sitä ollaan muuttamassa.
Prahaan muutto oli varmasti paras päätös, jonka olemme ikinä tehneet. Vuodet siellä kasvattivat ja opettivat minua todella paljon enkä uskoisi olevani se sama tyyppi joka olen nyt ilman noita reilua neljää vuotta, jotka siellä vietimme. Ja niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin; elämä ulkomailla on myös tiivistänyt parisuhdettamme ja perhettämme entisestään.
Prahassa olomme aikana kasvoi lapsilukumme vielä yhdellä eli kun keväällä 2017 meille tarjoutui mahdollisuus siirtyä Tukholmaan, muutimme tänne 3 tyttären kanssa. Tästä reilut kolme kuukautta myöhemmin syntyi meille vielä pieni poika. Tyttäremme ovat sis syntyneet vuosina 2011, 2013 sekä 2015 ja pokamme vuonna 2017.  Vaikka elämä neljän suht pienellä ikäerolla syntyneiden lasten kanssa onkin välillä aika työntäyteistä, olen kiitollinen joka ikinen sekunti siitä että saan kutsua itseäni noiden ihanien tyyppien äidiksi (tai siis mammaksi)!
Olen ollut nyt lähes kuusi vuotta kotiäitinä ja työelämään palaaminen alkaa vihdoin olla ajankohtaista. Blogissa tulen kertomaan miten tämä projekti etenee (jos etenee) sekä monista muistakin elämääni koskettavista aiheista, kuten kielen oppimisesta ja opiskelusta, lasten kouluista ja päivähoidosta, kulttuurieroista ja matkoista. Lisäksi kevään aikana edessämme on jälleen uuden kodin etsintä (mikä ei täällä Tukholmassa ole mikään ihan läpihuutojuttu) eli varmasti tulen kirjoittelemaan myös asumiskuvioistamme.

Tervetuloa mukaan!

<3 Heini