Suomen suurin matkablogiyhteisö
Lasten Tukholma Tukholma Yleinen

Lasten Tukholma: Tekniska Museet

maanantai, elokuu 12, 2019

Vihdoinkin, siis V-I-H-D-O-I-N-K-I-N sain viime torstaina aikaiseksi lähteä lasten kanssa Tekniska Museetiin. Todella monet paikalliset tuttavat ovat suositelleet tätä paikkaa ja niinpä tämä museovierailu on roikkunut varmastikin jo vuoden to-do-listalla. Nyt yksinkertaisesti päätin, että ennen koulun alkamista sinne mennään ja kuten yleensä, pysyin päätöksessäni.

Ideaalitilanteessa olisin katsastanut Tekniskan ensimmäistä kertaa vain kahden vanhimman tytön kanssa, mutta koska siihen ei nyt ollut mahdollisuutta pohjustin tytöille käynnin sillä periaatteella, että nyt käydään vähän katselemassa, millaisesta paikasta on oikein kyse ja voidaan mennä sitten tarvittaessa vielä uudemman kerran.

Tekniska Museetiin sisäänpääsymaksu on sekä lapsille, että aikuisille sama 150 kr, mutta alle 7-vuotiailta täysin maksuton. Näppärimmin paikan päälle pääsee bussilla nro 69 T-Centralenista, poistumispysäkki Museiparken. Bussimatka kestää sellaiset 10-15 minuuttia.

Museo avasi ovensa klo 10 ja olimme siinä puoli yhdentoista aikaan paikalla. Heti museon ulkopuolelle päästyämme tajusin, että se on aivan valtava. Päästyämme sisälle olin jo lähes varma, ettemme tulisi ehtimään kiertää kaikkia näyttelyitä nyt samalla kertaa. Sovittiin taas, että katsotaan niin paljon kuin ehditään, muttei oteta mitään stressiä. Tämä osoittautui hyväksi metodiksi ja loppujen lopuksi taisimme jopa kiertää kaikki näyttelyt.

Olimme varustautuneet tähän retkipäivään omilla eväillä, sillä Tekniska Museetissa on ravintolan lisäksi suuri Matsäcksrum omien eväiden syömistä varten. Harmittaa, etten muistanut ottaa kuvaa tuosta eväidensyöntitilasta, sillä se oli todella kiva; siisti ja avara. Lisäksi sieltä löytyi mikrot, astioidenpesumahdollisuus sekä kahvi- ja snackautomaatti.

Yksi tämän hetken suurimmista näyttelyistä oli Making Human Machines Robots , joka on mahdollista nähdä 15.3.2020 asti. Yllättäen meidän 4-vuotiaamme taisi olla tästä näyttelystä kaikista kiinnostunein. Hän olisi myös mielellään osallistunut ohjatulle kierrokselle, joita oli tarjolla niin ruotsin-, englannin- kuin suomenkin(!)kielisinä, mutta päädyttiin kuitenkin katselemaan tällä kertaa robotteja vain omin päin. Robottien lisäksi Tekniskassa oli vaikka mitä nähtävää ja tekemistä—niin paljon, etten ala kaikkea tässä erittelemään. Me teimme kuitenkin niin, että kävimme jo aamupäivästä MegaMind-osion yhteydessä olevalla hinderbanalla (esterata), joka oli todella hauska myös ihan pienille lapsille. Siellä uskalsin päästää myös meidän 2-vuotiamme irti ja oli kiva, että hänkin pääsi vähän juoksemaan, leikkimään ja purkamaan energiaansa. Kun poika alkoi nukkua lounaan jälkeen, siirryimme niihin osioihin, joihin tytöt halusivat perehtyä enemmän ajan kanssa. Tytöt nauttivat todella tästä museovierailusta ja on varmastikin mahdotonta sanoa, mikä näyttely heitä kiinnosti kaikkein eniten. Eniten aikaa kulutimme kuitenkin 3. kerroksen Spelet om Energin-näyttelyssä, joka käsitteli ympäristöä ja kestävää kehitystä (nähtävillä enää 25.8.2019 asti) sekä 4. kerroksen Play Beyond Play-osiossa.

Osasto, jossa havainnollistettiin hiilidioksidipäästöjen vähentämistä oli meistä kaikista todella mielenkiintoinen

Sään salliessa kannattaa aikaa varata myös ulkoleikkeihin museovierailun jälkeen, sillä Tekniskan pihassa on paljon kaikkea kivaa tekemistä. Sovittiinkin lasten kanssa jo sisälle mentäessä, että säästetään aikaa lopuksi myös näihin ulkoaktiviteetteihin. Lopuksi vietimmekin vielä reilut puoli tuntia museon pihalla kiipeillen, soitellen, hyppien ja tanssien ennen kuin suunnattiin kotia kohti.

Tämän kokemuksen jälkeen täytyy minunkin nyt liittyä Tekniska Museetia ylistäviin vanhempiin. Etenkin kouluikäiset voivat viettää siellä helposti koko päivän, mutta kuten sanottua, nautti myös meidän 4-vuotias päivästä todella paljon ja on muistellut tätä käyntiä nyt joka päivä sen jälkeen. Oletteko te vielä käyneet Tekniska Museetissa ja jos olette, mitä piditte?

Mutta nyt täällä aletaan toden teolla jännittää ensimmäistä työpäivää. Uskomatonta, että 3 yön kuluttua on kotiäitiys enää muisto vain!!! Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

<3 Heini

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anna keskiviikko, tammikuu 29, 2020 at 03:10

    Olisi kiva jos vielä jaksaisit päivitellä!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.