Suomen suurin matkablogiyhteisö
Loma Suomi Ulkosuomalaisuus Yleinen

Kiitos Suomi ja Suomen kesä

maanantai, 5 elokuun, 2019

Uskomatonta, että jo kuukausi on vierähtänyt siitä, kun olen tänne viimeksi kirjoitellut! Olen kuitenkin todella iloinen, että tein päätöksen olla päivittämättä blogia, jos ei siltä oikeasti tuntunut. Ja eihän se sitten siltä tuntunutkaan—onneksi! Kun viileä heinäkuun ensimmäinen viikko vaihtui aurinkoon ja lämpöön, ei läppärin avaaminen enää houkutellut. Lapset ovat saaneet kuluneen vuoden aikana muutenkin katsella ihan tarpeeksi koulutehtävieni näpyttelyä, joten halusin antaa myös heille vähän ”läppärilomaa”.

Ihanan (ja pitkän!) mökkiloman jälkeen oli kuitenkin jo todella kiva palata kotiin Tukholmaan ja blogin pariin. Yksi mökkilomailun isoista plussista on muuten varmasti se, että arkeen paluu ei ole välttämättä ihan niin tahmeaa verrattuna vaikkapa johonkin upeaan all inclusive-hotellilomaan; elämä tuntuu taas hetken aikaa niin yksinkertaiselle juoksevan veden, astianpesukoneen ja pyykkikoneen ansiosta samoin kuin se, ettei reissua ruokakauppaan tarvitse juuri suunnitella etukäteen.

Tänään otimme ihan ensimmäisen konkreettisen askeleen kohti arkea, kun mies palasi töihin. Itsehän ”lomailen” vielä täällä kotona lasten kanssa, kunnes 6-vuotias aloittaa eskariluokan 14.8. Oma ensimmäinen työpäiväni (!!!) on 15.8. ja 4- ja 2-vuotiaat aloittavat uudessa dagiksessa 20.8. 8-vuotiaan kakkosluokka taitaa alkaa edellisenä päivänä. Tällainen kevyt ja tasainen arkeen paluu siis luvassa 😉 Mutta ennen arkeen sukeltamista vielä pieniä väläyksiä kesälomalta kuvien muodossa.

Mökkielämää (Kasnäs)

Ihmettelen välillä itsekin, miten nopeasti lähes neljä viikkoa mökillä vierähti. Tuntuu, että päivät vain hujahtivat ohitse, vaikkei mitään ihmeellistä tehtykään. Ehkä loman ensimmäinen viileä viikko teki sen, että osasimme todella arvostaa lämmintä ja aurinkoista loppukesää, eikä näinollen edes osattu kaivata muuta kuin rentoa yhdessäoloa. Ohjelmassa oli lähinnä siis uimista, rantaleikkejä, sulkapallon ”peluuta”, pihatöitä, herkuttelua ja saunomista, muutamaa päiväretkeä lukuun ottamatta. Lapset eivät tainneet edes kertaakaan valittaa, ettei heillä olisi mitään tekemistä, vaan viihdyttivät hienosti niin itseään kuin toisiaankin. Ehkä tämä keskivertoa suurempi lapsiluku näyttää positiivisen puolensa erityisesti tällaisissa tilanteissa, etenkin kun emme ole miehen kanssa mitään ”ohjelmatoimisto-vanhempia”. Luulen, että kaikki olimme juurikin tällaisen anti-aktiiviloman tarpeessa. Ainakin itselläni tuntuu olevan nyt intoa ja energiaa varastoituna pidemmäksikin aikaa 😀

Päiväretki Naantaliin

Mökkielämän vastapainoksi teimme toisella lomaviikolla päiväretken Naantaliin. Ja uskokaa tai älkää ilman vierailua Muumimaailmassa. Ei sillä, että meillä olisi jotain Muumimaailmaa vastaan, tällä kertaa ei vain huvittanut lähteä tungokseen, satojen muiden lapsiperheiden sekaan. Sen sijaan ihailimme Naantalin kaunista vanhaa kaupunkia, syötiin erittäin myöhäinen lounas Kaivohuoneen terassilla ja piipahdettiin läheisessä leikkipuistossa jätskitaukoa unohtamatta. Ehkäpä ensi vuonna innostutaan testaamaan myös Muumimaailmaa?

Päiväretki Sagalundiin (Kemiö)

Aivan Kemiön keskustan läheisyydessä sijaitsevaan Sagalundiin päädyimme anoppini vahvasta suosituksesta. Kiitos siis hänelle, sillä paikka oli todellakin käymisen arvoinen. Lyhyesti kerrottuna Sagalund on museo ja lasten kulttuurikeskus, jossa kävijän on mahdollista päästä aistimaan mennyttä aikaa jokaisella viidellä aistillaan. Sagalundissa kannattaa pistäytyä jopa ihan vain lounaalla; hinta-laatusuhde ainakin on kohdillaan. Buffet-lounas arkena on aikuiselta ainoastaan 9,50 € ja alle 10-vuotiaat lapset söivät maksutta (näin meille kerrottiin, vaikka nettisivuilla mainitaan ilmaisen lounaan ikäraja olevan 7-vuotta). Lisää tietoa Sagalundista löydät esimerkiksi täältä: http://www.sagalund.fi/pages/svenska/hem.php

Päiväretki Högsåraan (Farmors Cafe)

Högsåran Farmors Cafe on meidän minun jokavuotinen, pakollinen pyhiinvaelluskohde. Voiko olla täydellisempää yhdistelmää kuin sympaattinen ja aito saaristolaiskahvila maalauksellisissa maisemissa? Farmors Cafe on ollut alunperin tunnettu lähinnä herkullisista kakuistaan, mutta pikkuhiljaa kahvilan toimintaa on laajennettu niin, että sieltä saa nykyisin lähes kaikkea mahdollista, kuten lounasta, pizzaa, grilliherkkuja, jäätelöä ja tietysti edelleenkin niitä ihania leipomuksia. Parasta on, että Farmors Cafe on laajentunut tyylillä, eikä sen tunnelma ole kärsinyt tarjonnan ja asiakaspaikkojen lisääntyessä. Luin jostain paikallislehdestä myös kahvilan omistajan haastattelun, jossa hän myös kertoi, että tästä enempää hän ei halua kahvilaa enää kasvattaa. Tätä paikkaa suosittelen siis todellakin täydestä sydämestäni <3 (Tämä oli jopa yksi niistä harvoista paikoista, jossa olisin voinut järjestää hääjuhlamme! Käytännön syistä päädyimme kuitenkin järjestämään häät pääkaupunkiseudulla)

Viimeiset Suomi-päivät Helsingissä

Palasimme mökiltä sivistyksen pariin kuusi päivää ennen kotiinpaluuta. Koska tänä vuonna skippasimme Keski-Suomen lomaohjelmastamme kokonaan (☹), tulivat vanhempani moikkaamaan meitä loppulomasta Helsinkiin. Kiitos heidän, saimme viettää miehen kanssa myös pari päivää lomaa kahdestaan ja otimmekin kaiken mahdollisen irti helteisestä lomaviikonlopustamme ihanassa Helsingissä!

Iltauinnilla Hevossalmen uimarannalla

Äiti ja äidin ruuat <3

Pääsimme vihdoin testaamaan Löylyn, joka oli aivan taivaallinen paikka saunomisen ja meren ystäville. Lämmin suositus!

 

Borta bra men hemma bäst!

Ihanan Suomi-loman jälkeen oli myös ikävä jo omaan kotiin! Tytöt halusivat juhlistaa kotiin paluuta dippailemalla ruotsalaisia mansikoita Fazerin siniseen ja nostamalla vaihteeksi Ruotsin lipun pöydälle. Tiivistänee aika hyvin meidän lasten tämänhetkisen identiteetin? <3

Seuraavaksi luvassa varmasti taas vähän arkisempaa menoa. Vaikka kaikki tuleva jännittääkin aika lailla, on fiilis ainakin vielä pelkästään positiivinen. Myös pääni ihan pursuaa aiheita, joita haluaisin kirjoittaa, nähtäväksi kuitenkin jää, miten paljon ehdin blogin parissa aikaani tulevaisuudessa viettää.

Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille!!!

<3 Heini

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.