Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kasnäs Loma Matkat Suomi Yleinen

Kesäloman aloitus

perjantai, 5 heinäkuun, 2019

Lomaterveiset Kasnäsistä, Kemiön saaristosta! Niin sitä näköjään taas selvittiin viimeisistä päivistä Tukholmasssa miehen työreissuista ja lomapakkauksista huolimatta. Ollaan oltu Suomessa jo kokonainen viikko ja ilokseni voin kertoa, että olen päässyt jo ihan oikeaan lomatunnelmaan: on vaikea muistaa, mikä viikonpäivä on menossa ja vaikka lasten vuoksi noudatetaankin tietynlaista vuorokausirytmiä, ei se näin lomalla ole ihan niin justiinsa. Tästä itselleni mieluisimpana lieveilmiönä lienee lasten herääminen tavallista myöhemmin aamuisin. Jopa poika saattaa nukkua puoli yhdeksään asti. Toisinaan tytöt ovat nousseet leikkimään hänen kanssaan ja olen itse herännyt puoli kymmenen aikoihin ihmettelämään, että voiko tämä olla tottakaan! 😀

Loman ensimmäinen viikonloppu hujahti iloisesti Helsingissä ja lauantaina ehdin myös näkemään ihania ystäviäni HelsinkiPriden jälkimainingeissa. Terassitreffien jälkeen ilta jatkui Hernesaaren rantaan Sannin keikalle ja sieltä piipahdettiin vielä Bassline festareilla Helsingin torikorttelissa. Kotona en juurikaan iltamenoja harrasta, joten tämä illanvietto oli erittäin tervetullutta vaihtelua. Mutta kyllä vaan tuntui myös ihanalle suunnata sunnuntaiaamupäivänä auton nokka kohti saaristoa ja aloittaa se todellinen loma.

Ystävät <3

Meidän perheelle kesäloma on siis yhtä kuin mökkielämä. Vaikka ollaankin miehen kanssa monissa asioissa hyvinkin erilaisia, on tämä mökki-ihmisyys eräs meitä suuresti yhdistävä tekijä. Jos säät vain ovat edes kohtuulliset, vietämme mökillä helposti 3-4 viikkoa putkeen, ilman pienintäkään ongelmaa. Myös lapset rakastavat mökillä olemista, eivätkä kaipaa mitään sen kummempia aktiviteetteja. Onni on myös se, että vaikka saaressa ollaankin, on Kasnäsin vierasvenesataman palvelut alle kymmenen minuutin venematkan päässä. Vierasvenesatamasta löytyy mm. kylpylä, mahtava lounasbuffa, kauppa, minigolf, ihanat noutopizzat ja kesäillan lavatanssit, jos sattuu kaipaamaan välillä vähän vaihtelua. Veneellä tästä hujauttaa myös noin vartissa Högsåran saareen ja sen kuuluisaan Farmors Caféhen, joka on myös aivan ehdoton vierailupaikka täälläpäin liikkuessa.

Lomaherkkuja

Ainakin toistaiseksi ollaan oltu säiden suhteen aika onnekkaita. Aurinko on paistanut joka päivä, vaikka lämpömittarin lukemilla ei ollakaan päästy paljoa kehuskelemaan. Merivesi  on vielä sen verran kylmää, ettei olla vielä päästy viettämään sitä kunnon rantaelämää ja uimaankin ollaan uskaltauduttu ainoastaan saunasta. Olen kuitenkin ikuinen optimisti ja uskon, että ennemmin tai myöhemmin saadaan tänne myös ne muutamat oikein lämpimät päivät 😀

Mökkielämää

Kiiltomato!

Tästä lomamoodista johtuen päivittyy blogikin nyt täysin fiiliksen mukaan. Olen yleensä kirjoitellut tänne lasten nukkumaanmenon jälkeen, mutta täällä mökillä ollaan livahdettu joka ilta vielä miehen kanssa kahdestaan saunaan, nyt kun se kerrankin on mahdollista. Saunomisesta ollaan nimittäin alettu haaveilla aina heti joululoman päättymisen jälkeen ja näin kesälomalla yritetään sitten epätoivoisesti nauttia sitä varastoon pitkää syksyä silmällä pitäen.

Toivottavasti te kaikki muutkin lomalaiset olette päässeet leppoisaan lomatunnelmaan viileistä keleistä huolimatta! Ihanaa heinäkuun jatkoa 😊 Palailen tänne taas heti, kun maltan!

<3 Heini

Ps. Pakko vielä kertoa, että meidän 6-vuotiaan magneettikuvauksen tulokset tulivat viime viikolla ja ohutsuolessa ei näkynyt tulehduksen merkkejä— ihanaa! Tytön vatsakivut ovat jatkuneet kuitenkin säännöllisen epäsäännöllisinä, joten elokuun poliklinikkakäynnillä täytyy ottaa tämä taas puheeksi lääkärin kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.