Suomen suurin matkablogiyhteisö
Helsinki Loma Matkat Suomi Yleinen

Lomailua Helsingissä

tiistai, toukokuu 14, 2019

Terveisiä aurinkoisesta Helsingistä! Saapuessamme tänne lauantaiaamuna oli ilma sateinen ja sumuinen, mutta sunnuntai-iltapäivänä taivas sitten repesi, minkä jälkeen ollaan onneksemme saatu nauttia myös auringosta.

Sunnuntaina vietimme anoppimme kanssa rentouttavaa äitienpäivää Allas sea poollilla, jossa uimme ja saunoimme yhteensä kolme tuntia (kahdestaan!). En vaan voi lakata ylistämästä Allasta! On suorastaan taivaallista uida auringonpaisteessa ja katsella saapuvia ja lähteviä laivoja ja ihailla tuomiokirkkoa ym. Kauppatorinrannan kauniita rakennuksia. Äitienpäivän kunniaksi saloissa liehuvat Suomen liput tekivät uinnista jopa vähän juhlallista 😊

Altaalta en nyt malttanut ottaa yhtään kuvaa, mutta äitienpäivän mansikkakakku tuli sentään ikuistettua.

Maanantaina kävin moikkaamassa rakasta ystävääni kahden nuorimman lapsen kanssa ja isommat tytöt jäivät miehen vanhempien kanssa tänne Itä-Helsinkiin ulkoilemaan. Tuntuu, että nämä päivät täällä Suomessa aina vain hujahtavat ohitse, kun on niin paljon ihmisiä, joita haluaisi nähdä ja juttuja, joita haluaisi tehdä. Tässä käykin aina niin, että Helsingin to-do-lista sen kuin vain kasvaa kerta toisensa jälkeen: tänne on nimittäin avattu aina joku uusi kiva paikka, jota vain ei ehdi käydä katsastamassa.

Pienet kaverukset treffeillä

Isommat tytöt retkellä meren rannalla (kuvat by lasten isoisä)

Nyt tiistaina kävin elämäni ensimmäistä kertaa Marimekon outlet-myymälässä Herttoniemessä. Anoppini on erittäin hyvin perillä Helsingin ravintola- ja kulttuurielämästä ja hän kertoi, että Marimekon lounasravintola voisi olla kiva paikka kokeilla lasten kanssa. Niinpä suuntasimme sinne heti lounastarjoilun alkaessa kello 10.30 ja emme todellakaan joutuneet pettymään. Hinta-laatusuhde on erinomainen ja itse ravintola tilana ihanan freesi ja rauhallinen. Ehkä parasta oli kuitenkin se, että tällä lounaalla pääsi kokemaan eräänlaisen tosielämän muotinäytöksen, kun pääkonttorin työntekijöitä alkoi valua lounaalle. Nämä oman talon luomuksiin pukeutuneet ihmiset olivat kyllä parasta mahdollista mainosta Marimekon brändille! Suosittelen visiittiä Marimekkoon todella lämpimästi (Puusepänkatu 4, Herttoniemi)!


Iltapäivä nautittiin ulkoilemalla ihanassa auringon paisteessa ja kun illalla saatiin vielä tätini sekä kaksi kappaletta serkkujani kylään, sai tämäkin lomapäivä erityisen kivan päätöksen. Huomenna meillä on ohjelmassa Kiasma ja Amos Rex sekä meidän lasten ehdoton suosikki sushi-buffa Kampissa (en nyt muista nimeä). Vaikka olisi kiva mennä johonkin uuteen paikkaan syömään, en vaan voi skipata tuota sushi-paikkaa, kun se tekee tytöt niin iloiseksi (itseni mukaan lukien) 😊

Onko teillä suositella jotain must-paikkaa Helsingissä? Jotain, jonne menette aina uudestaan ja uudestaan? Itse haluaisin käydä pitkästä aikaa Teurastamon alueella (viimeksi olen käynyt siellä 2013!), mutta ei taida tälläkään kertaa päivät riittää. Seuraavan kerran tulemme Helsinkiin mitä todennäköisimmin juhannuksen jälkeiseksi viikoksi ja ajattelinkin alkaa jo listamaan tekemisiä sitä varten.

Tällaisia pikakuulumisia nyt tänään! Katsotaan missä vaiheessa ehtisin naputella taas lisää. Ensi kerralla todennäköisesti höpinää meidän huomiselta kulttuuripäivältä sekä ensi viikonlopun häähumusta 😊

Ihanaa viikon jatkoa!

<3 Heini

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.