Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Rentouttava lomaviikko?

sunnuntai, maaliskuu 31, 2019

Hej allihopa!

Jokohan sitä uskaltaisi sanoa, että terveisiä keväisestä Tukholmasta? Ainakin kulunut viikko on ollut pitkästä aikaa aurinkoinen ja talvivaatteissa on meinannut tulla hiki. Lisäksi täällä ollaan alettu kaivella viimevuotisia välikausikamppeita kaapista ja arpoa, kuka tarvitsee uudet lenkkarit, kuka kumpparit, kuka takin ja niin edelleen – varma kevään merkki 😊 Tuo otsikon kuva on muuten sitten täysin ironisessa mielessä siinä paikallaan. Olen tilannut nimittäin viikon verran Dagens Nyheter:iä kotiin ja tänä aamuna ehdin ensimmäistä kertaa oikeasti istahtaa lukemaan sitä. Mua odottaakin tuossa ikkuna laudalla iso pino lehtiä, mistähän vain löytyisi aika niiden lukemiseen?

Oikein naurattaa, kun muistelen postaustani viime sunnuntailta, jossa fiilistelin miehen lomaviikon alkamista. Kuten siis arvata saattaa, emme päässeet tällä viikolla miehen kanssa kovinkaan monille lounastreffeille: alkuviikon lounasajat mies kuskasi nimittäin ensin meidän 6-vuotiasta, ja heti seuraavana päivänä 8-vuotiasta lääkärissä kovan kurkkukivun vuoksi, ja angiinahan se molempia tyttöjä vaivasi. Onneksi oireet poistuivat hyvinkin pian tyttöjen aloitettua antibioottikuurit, mutta pidimme heitä vielä sen jälkeen pari päivää kotona lepäämässä. Jos jotain positiivista tästä sairastamisesta haluaa keksiä, voisi se olla vaikkapa se, että 4-vuotias pääsi kokeilemaan kaksi päivää dagikseen menoa ilman isosiskoaan. Oli helpottavaa huomata, että pikkusisiko pärjäsi siellä todella hyvin. Kävin tosin hakemassa hänet aina tuntia aikaisemmin kuin tavallisesti, mutta syksyä silmällä pitäen oli ihan hyvä päästä kokeilemaan tätäkin. Tämän lisäksi ehti mies alkuviikosta pyöriä täällä kotona sen verran paljon, että hän alkoi kiinnittää huomiota erinäisiin rempallaan olevin asioihin ja senpä seurauksena loppuviikosta meillä onkin hihat heilunut oikein urakalla! Ollaan siivottu, pesty ikkunoita, siistitty parveke kesäkuntoon, käyty läpi lastenhuoneen tavarakaaosta, shoppailtu Ikeassa tarvitsemiamme sängynaluslaatikoita, tehty isoja ruokaostoksia ja sen sellaista. Joten enpä tiedä, miten levännyt mies täältä maanantaina töihin palaakaan. Mutta ihanaahan se on, että on tullut tehtyä juttuja, jotka on kuitenkin jossain vaiheessa tehtävä, mutta joiden tekemiseen ei arjessa meinaa riittää aikaa eikä voimia. (Olikohan tuo nyt varmasti riittävän monimutkainen lause?! 😉) Ja perjantaina ehdittiin muuten vielä myös sinne rauhalliselle lounaalle, rasti seinään siis 😊

Olen niin ylpeä meidän 4-vuotiaasta, joka jäi reippaasti dagikseen ilman isosiskon turvaa

Parvekekukkien shoppailua Plantagetissa

Haaveilin rauhallisista lounaista miehen kanssa ja päädyin vähän vähemmän rauhalliselle lounaalle Ikeaan tämän pienen miehen kanssa

Lapsityövoimaa

Tiistai-iltana osallistuin parin tunnin mittaiseen vaalitoimitsijakoulutukseen Suomen suurlähetystössä. Odotan jännityksellä tulevaa keskiviikkoa, jolloin ennakkoäänestys starttaa. Vanha asiakaspalvelija-Heini on niin innoissaan, kun pääsee kohtaamaan ihmisiä vähän muussakin ympäristössä kuin leikkipuistossa ja ruokakaupassa! Itse työhän tulee olemaan hyvinkin mekaanista ja yksioikoista, mutta samalla myös erittäin pikkutarkkaa ja vastuullista. Niin kiva päästä kokeilemaan jotain ihan uutta!

Keskiviikkona kokkasin muuten tätä ihanaa vege-ruokaa

Torstai-iltana mulla olikin kouluilta ja tällä kertaa vuorossa oli kansallisen kurssikokeen testaamista kirjoitustehtävän muodossa. Toisin sanoen kirjoitimme samanlaisen kokeen, kun ruotsalaiset abiturientit tulevat kirjoittamaan lukion päätteeksi ja meidän koevastauksia tullaan mahdollisesti hyödyntämään jollain tapaa kevään koetta valmisteltaessa/arvioinnissa. Koevastaukset tullaan siis arvioimaan Uppsalassa paikallisen ”ylioppilaslautakunnan” toimesta, mutta menee varmasti useampi viikko, kunnes saadaan tietää tuloksemme. Omasta mielestäni tehtävän aihe oli todella mielenkiintoinen, mutta kirjoitusaika meinasi jäädä liian lyhyeksi. Oli todella haastavaa ehtiä kolmessa tunnissa suunnitella oma kirjoitus ja käyttää lähteinä vähintään kahta neljästä annetusta tekstistä ja sitten vielä muotoilla aiheesta johdonmukainen kokonaisuus ruotsin kielellä. Sain kuin sainkin tekstini valmiiksi, mutten ehtinyt lukemaan lopuksi edes koko kirjoitustani läpi ☹ Siellä tuleekin olemaan varmasti liuta tyhmiä huolimattomuusvirheitä, sanajärjestysvirheistä nyt puhumattakaan! Kaikesta huolimatta olen kuitenkin todella utelias tietämään, miten pärjäsin!

Tällainen kirjoitustehtävä tällä kertaa

Perjantai-iltapäivällä kävin vielä cityssä tapaamassa koulukavereitani ryhmätyön merkeissä. Meidän on nimittäin palautettava 9.4. populär vetenskaplig artikel (anteeksi, en tiedä tälle oikeaa suomennosta), jonka olemme kirjoittaneet yhdessä erääseen tutkimukseen pohjautuen. Koulu siis häiritsee vapaa-ajanviettoani edelleenkin aika paljon, mutta nyt aletaan olla reippaasti jo voiton puolella 😊

Kaiken kaikkiaan tämä viikko on kuitenkin ollut oikein onnistunut ja on ollut ihana saada aikaiseksi asioita, joita en yksin ehtisi tehdä ja joita taas ei viikonloppuisin yksinkertaisesti jaksa/viitsi tehdä. Tänään koitettiinkin sitten ottaa vähän iisimmin ja nautittiin tavallista paremmasta aamupalasta ja käytiin iltapäivällä ulkona syömässä.

Tiistaina mun ihanat vanhemmat tulevat tänne mahdollistamaan osallistumiseni vaalitoimitsijan pestiini ja lapset odottavatkin jo heidän saapumistaan kuin kuuta nousevaa. Nyt on vielä pakko katsoa yksi jakso uusinta nolointa lemppariohjelmaani, nimittäin Love island Sverigea 😉 Ja sitten nukkumaan. Onneksi ensi yönä siirretään kelloa, niin saan nukkua ehkä jopa sinne seitsemään asti 😉

Onko teillä muilla omia pieniä herätyskelloja, jotka viis veisaavat siitä, onko arki tai viikonloppu tai siitä, siirretäänkö kelloja vai ei?

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaverit!

<3 Heini

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.