Suomen suurin matkablogiyhteisö
Asuminen Yleinen

Viikonlopun kaaoksesta sujuvasti arjen kaaokseen

maanantai, helmikuu 18, 2019

Hej på er!

Ajattelin vaihteeksi kirjoitella ihan tällaisen perinteisen Mitä kuuluu? -postauksen. Täällä on viikonloppu mennyt aika touhukkaissa merkeissä, kun aivan järkyttävän raskaan viikon jälkeen päätettin sitten lauantaina rentoutua kokoamalla meidän kaikkien makuuhuoneiden kalusteet olohuoneeseen ja uudelleen järjestellä sieltä ne kaikki taas eri huoneisiin 😊

Ollaan jo jonkin aikaa mietitty tätä huoneiden vaihtamista päittäin ja nyt kun saimme viime viikolla ilouutisen vuokrasopimuksemme jatkosta, tuntui oikealta toteuttaa tämä operaatio juuri nyt. Halusimme siis miehen kanssa luovuttaa iso makuuhuoneemme tyttöjen käyttöön, sillä asuntomme kaksi muuta makuuhuonetta ovat todella pienet. Etenkin 6- ja 4-vuotiaat ovat asustaneet aika ahtaasti kahdestaan pienessä huoneessaan ja koska tytöt todella leikkivät paljon, tuntui jotenkin typerälle että me, jotka emme juurikaan makuuhuoneessamme vietä aikaa, olemme omineet sen kaikista tilavimman huoneen.

Kun tästä huoneiden vaihdosta tuli puhe, halusi sitten vanhinkin tyttö muuttaa samaan huoneeseen pikkusiskojensa kanssa. Meillä oli Prahassa todella tilavat makuuhuoneet ja siellä kaikilla kolmella tytöllä olikin yhteinen huone ja se olikin ainakin silloin todella toimiva ratkaisu. Tähän asti on poikamme taas nukkunut mun ja miehen kanssa samassa huoneessa, mutta nyt tämän muutoshärdellin myötä ei pojan sänky enää mahtunut meidän uuteen makkariin, joten hän saikin nyt sitten ihan oman huoneen, joka tosin toimittaa samalla myös työhuoneen virkaa.

Viikonlopun projekti vielä alkutekijöissään

Tässä vaiheessa kuvaaminen vaihtui tauottomaan sykkimiseen, sillä aloimme tajuta, miten ison palasen olimmekaan haukanneet 😉

Nyt kun urakka alkaa olla ohi, olemme kyllä tosi tyytyväisiä! Tytöt rakastavat uutta isoa huonettaan ja siellä todellakin on nyt tilaa touhuta. Meidän makuuhuone on kyllä aika askeettinen, sinne kun ei mahtunut muuta kuin sänky ja toinen yöpöydistämme, mutta eipä me siellä oikeastaan muuta tarvitakaan. Itse prosessi oli kyllä aikamoinen ja toivottavasti tällaista ei tarvitse ainakaan ihan heti tehdä uudelleen. Parvisängyn siirtäminen asunnon toisesta päästä toiseen päähän ei ainakaan ollut se oma lempiosuuteni tässä operaatiossa!

Tyttöjen uudessa huoneessa on todella kivasti tilaa

4-vuotiaan nurkkaus

Meidän uusi makuusoppi tai -koppi 😀

Mutta selvisimme urakasta alle viidessä tunnissa ja alkuillasta olimmekin jo kaveriporukan kanssa juhlistamassa synttäriäni Sundbybergin The Public’sissa. Ravintolasta tultiin vielä meille syömään synttärikakkua, jota emme siis olleet ehtineet aiemmin edes maistaa. Ja lasten mentyä nukkumaan jatkettiin vielä iltaa lautapelin merkeissä.

Synttärisimpukat, njam!

Saimme meidän kavereilta ihania tuliaisia, mm. tämän perhepakkauksen suklaakonvehteja

Sunnuntaina olo oli väsynyt, mutta onnellinen ja tytöt leikkivät lähes koko päivän uudessa huoneessaan. Korkattiin myös esikoisen kanssa meidän yhteinen lenkkeilykausi sään ollessa mitä upein ja tänään onkin sitten kädet ja jalat kipeinää kaikesta huonekalujen kantamisesta ja juoksemisesta!

Pitkästä aikaa lenkkeilyä keväisessä säässä

Tämä alkanut viikko tuleekin sitten taas olemaan yhtä aikatauluttamista ja selviytymistaistelua: Mulla on nyt maanantaina ja torstaina koulua ja mielettömästi dead lineja. Keskiviikkoiltana on vanhimman tytön baletti, jonne lähden viemään häntä tietysti kera sisarusten, sillä mies ei ehdi siihen mennessä töistä kotiin. Perjantaina meillä olisikin sitten lasten kanssa lento Suomeen heti aamuseitsemältä, eikä mulla ole vielä aavistustakaan, missä välissä ehtisin pakkaamaan. Tämä pakkaaminenhan muutenkin on niin hauskaa hommaa itselle ja neljälle lapselle, etenkin kun kaikki tavarat täytyisi saada sullottua yhteen matkalaukkuun! Torstaille sitä ei ainakaan voi jättää, sillä olen koulusta kotona vasta puoli kymmenen jälkeen illalla. Ja tätä kiirettähän luonnollisesti helpottaa se, että istun nyt kirjoittelemassa blogiin kouluhommien tai pakkaamisen sijaan, mutta hei; first things first 😀

Mutta seuraavan kerran ehdin palailla tänne blogiin varmastikin sitten Suomesta käsin, mikäli nyt sinne asti selviämme 😉 Siellä olisikin tulossa jännä viikko, kun vanhimmat tytöt menevät laskettelukouluun! Itse joudun tekemään lomallakin aika paljon koulutehtäviä, mutta onneksi olen sopinut jo etukäteen parit  treffit ystävien kanssa, ettei koko loma mene vain koneen ääressä istumiseen. Tietysti aikaa täytyy järjestää myös ulkoilulle ja saunomiselle, mutta kokemuksesta tiedän, että viikko hujahtaa ohi ihan silmän räpäyksessä, etenkin silloin kun on paljon tekemistä.Tämä maisemanvaihdos ja lasten loma tulee kyllä juuri sopivaan paikkaan. Jo pelkkä ajatus siitä, että pääsemme viettämään kokonaisen viikon rakkaiden vanhempieni kanssa laskee stressitasoani huomattavasti! Kunhan nyt vaan pää pysyisi kasassa sinne asti 😉

Ihanaa viikkoa itse kullekin!

<3 Heini

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.