Suomen suurin matkablogiyhteisö
Helsinki Loma Matkat Suomi Yleinen

Hyvä Helsinki!

maanantai, joulukuu 31, 2018

Hej allihopa!
Tänä vuoden vaihteessa meidän perhe on asunut aika lailla 6 vuotta ulkomailla. Ja vaikka ainakaan toistaiseksi ei olla Suomeen haikailtu takaisin, on yksi asia ilahduttanut mua todella kovasti. Nimittäin se, että Helsinki on kehittynyt näiden meidän ulkomailla vietettyjen vuosien ajan aivan hurjasti!

Olen kyllä aina rakastanut Helsinkiä ja kotikaupunkina se olikin kaikin puolin täydellinen; ei liian suuri eikä liian pieni. Mutta kuitenkin vielä muutama vuosi sitten musta tuntui, että oli todella vaikea antaa ulkomaalaisille tuttaville tarpeeksi kivoja tipsejä, heidän kysellessä Helsinki-vinkkejä tulevalle reissulleen. Kesällä Suomen linnaa, Lintsiä, Espaa, Kauppatoria, rantoja, saaristoristeilyjä ynnä muita ”perusjuttuja”. Ja talvella: öö – no jos sää sallii, niin kaupungilla on ainakin ihan kiva kävellä, näin todella isosti kärjistettynä. Sen sijaan nykyään tuntuu, että Helsingissä on paljon kaikkea kivaa nähtävää ja tehtävää – talvellakin! Me koettiinkin nyt joulun välipäivinä pari meille uutta juttua Helsingissä ja olen niin ylpeä ja iloinen entisen kotikaupunkini puolesta!

Kuten jo aiemmin kirjoittelinkin, käytiin me miehen kanssa Tapanin päivänä testaamassa Allas Sea Pool, joka oli aivan mahtava talvinen elämys Helsingissä. Samoin Tuomaan markkinat saavat multa täydet viisi tähteä. Tämän viikon perjantaina käytiin sitten lasten ja miehen isosiskon perheen kanssa katsastamassa Helsingin uusi keskusta kirjasto Oodi. Tämä Oodi oli kyllä täysin nimensä veroinen. Se oli mielestäni erityinen ei ainoastaan arkkitehtuuriltaan, vaan myös tunnelmaltaan. Tämä kirjasto vaikutti niin monipuoliselle ja toimivalle, että voisin hyvin kuvitella viettäväni siellä (lasten kanssa tai ilman) sadepäivän jos toisenkin. Sieltä löytyy kahvila, siistit wc-tilat, avaruutta myös rattaiden tai pyörätuolin kanssa liikkumiseen ja ihana lasten osasto. Kesällä 3. kerroksesta tulee pääsemään myös ulos terassille, jonka haluankin ehdottomasti ensi kesänä kokeilla. Oodia on todella vaikea kuvailla, mielestäni se kannattaa käydä itse katsomassa. Valitettavasti pikaisesti napsimani kuvat eivät tee paikalle oikeutta.

Sunnuntaina sitten päätimme uhmata epäilemättä edessä olevaa pitkää jonotusta ja lähdimme Amos Rexiin kokemaan teamLabin mahtavan näyttelyn. Olimme jo edellisenä iltana hioneet taktiikkamme huippuunsa edessä olevaa koettelemusta varten; miehen äiti ja pikkusisko olivat paikalla jonottamassa jo reilut 1,5h ennen näyttelyn aukeamista ja itse tulin lasten kanssa paikalle vasta avaamisen aikoihin. Tämä osoittautuikin oikein toimivaksi systeemiksi ja voin kertoa, ettemme olleet suinkaan ainoita, jotka tällaiseen ratkaisuun olivat päätyneet 😉 Tämä oli kyllä aivan uskomattoman hieno kokemus niin aikuisille kuin lapsillekin. Yksi näyttelyn osioista oli myös interaktiivinen; yleisö sai värittää näyttelyn teemaan sopivia eläinhahmoja, jotka skannattiin sitten kävelemään / lentämään ympäri näyttelyä. Lapsille suurinta hupia olikin etsiä heidän itsevärittämiään eläimiä ja pyydystää niitä. Kaikki muutkin osiot olivat kyllä todella vaikuttavia, erityisesti näyttelyn ”loppuhuipennuksena” toiminut pieni elokuvamainen valo- ja ääniteos. Valitettavasti tämä näyttely on enää mahdollista nähdä vain loppiaiseen asti, mutta jonoista huolimatta suosittelen kyllä tuonne lähtemään, takaan ettette tule pettymään!

 

 

Tässä vanhin tytär värittää liskoa, joka pääsikin tuota pikaa mukaan näyttelyyn

Tämä näyttely teki meihin kaikkiin todella suuren vaikutuksen

Tällä lomalla jouduimme suosiolla luopumaan yhdestä Helsinki to-do-listallamme olevasta kohteesta, nimittäin Löylystä. Olemme pitkään halunneet testata tätä saunaelämystä. Ajan puutteesta johtuen siirtyy Löyly-visiittikin nyt sitten ensi kesälle, mutta miehen vanhemmat ja sisko antoivat ymmärtää sen olevankin miellyttävämpi kokemus juurikin kesällä, kun saunasta pääsee mereen uimaan. Tai pääseehän sinne mereen uimaan näin talvellakin, mutta itseäni ei ainakaan jääkylmä merivesi oikein houkuttele😊

Varmaan Helsingissä on vielä paljon, paljon muitakin ihania kokemuksia meille (melkein) turisteille! Mulle saakin ilomielin vinkata, mitä Helsingissä näiden edellä mainittujen lisäksi kannattaa nähdä ja kokea. Me kun tullaan tänne aina vähintäänkin se kaksi kertaa vuodessa. Tukholmassa olen myös havainnut, että yllättävän harva kohtaamani uusi tuttavuus on edes käynyt Helsingissä, vaikka ihan naapurissa ollaankin. Olenkin ottanut yhdeksi tehtäväkseni ”markkinoida” Helsinkiä ruotsalaisille, se kun oikeasti on ehdottomasti (nykyään) kokemisen arvoinen kaupunkilomakohde!
Mutta siis tällaisilla mietteillä täällä kohti vuoden vaihdetta😊
Haluankin tämän kirjoituksen myötä toivottaa mitä mahtavinta Uutta Vuotta 2019 teille kaikille! Olkoon onni myötä kaikessa, mitä ikinä uusi vuosi sitten tuokaan eteenne!

<3 Heini

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.