Suomen suurin matkablogiyhteisö
Helsinki Ruoka Suomi Yleinen

Passio – Keittiö ja Baari

lauantai, joulukuu 29, 2018

Heipä hei!

Kävimme hyvän ystäväni kanssa ennen joulua syömässä ihan kahdestaan ravintola Passiossa, joka sijaitsee Helsingissä, Kalevankadulla. Tämä ystävän kanssa ollaan pidetty yhtä jo ihan ala-asteelta lähtien ja koska hän viettää synttäriään 22.12. on meillä ollut aina tapana käydä syömässä tai vähintäänkin lasillisella yhdessä joulun alla.

Muistan joskus vuosia sitten tämän ravintolan roikkuneen kärkisijoilla TripAdvisorissa ja olen siitä lähtien halunnut siellä käydä, mutta jostain syystä on tämä paikka jäänyt tähän asti testaamatta. Niin, mistäköhän syystä, heh? Ehkä siksi, että meille on tullut viime vuodet lapsia niin tasaiseen tahtiin, ettei olla viitsitty koko perheen voimin kovin fiineihin paikkoihin lähteä. Ja silloin taas kun pääsemme miehen kanssa ihan kahdestaan syömään valikoituu ravintolaksi yleensä joku aasialainen paikka (meidän molempien lemppari cuisine).

Nyt kuitenkin monen sattuman summana päädyimme ihan ex tempore testaamaan ravintola Passiota ja kokemus oli ainakin itselleni kaikin puolin positiivinen. Ravintola passiossa on tarjolla ainoastaan yllätysmenu, jonka voi valita joko kolmella (52€) tai viidellä (74€) ruokalajilla. Valitsimme tällä kertaa kolmen ruokalajin menun ja se riittikin erittäin hyvin täyttämään vatsamme. Menuille olisi voinut tilata tietysti myös niitä varten suunnitellut juomapaketit, mutta me tyydyimme tällä kertaa alkumaljaan (kuohuvaa) ja lasillisiin valkoviiniä pääruuan kanssa. Vaikka tilasimmekin tämän kolmen ruokalajin menun, päädyimme kuitenkin syömään viisi annosta, sillä menun alkuun tarjoiltiin keittiön tervehdys ja vielä pää- ja jälkiruuan väliin tarjoiltiin ”ylimääräinen” välijälkiruoka.

Raikas keittiön tervehdys hauesta

Alkuruoka oli täynnä makua

Ainoa moite pääruuassa oli friteeratut perunapallerot, ne maistuivat mielestäni vähän palaneelle

Puolukkainen ”välijälkiruoka” oli mielestäni heittämällä parempi kuin seuraajansa

Palsternakasta ja päärynästä koostunut varsinainen jälkiruoka ei ihan vakuuttanut

Ruoka oli mielestäni erinomaista, en keksi menusta montaa negatiivista pointtia. Osa annoksista oli tietysti parempia kuin toiset, mutta nämähän nyt ovat niitä kuuluisia makuasioita. Esimerkiksi itse rakastin alkuruokaa, joka oli tehty hanhesta, hanhen maksasta ja sipulista, kun taas ystäväni ei edes pystynyt syömään omaansa loppuun, sillä hanhi ja hanhen maksa eivät vain olleet hänen juttunsa. Itsehän hyödyin tästä toki kovasti, sillä sain syödä myös hänen alkuruokansa 😉 Omaan makuuni taas vähiten maistuva annos oli viimeisin jälkiruoka. Olin odottanut menun päätteeksi jotain aivan tajunnan räjäyttävää makuelämystä, mutta valitettavasti palsternakan ympärille rakennettu jälkiruoka-annos ei vastannut odotuksiani. Kakku oli mielestäni hieman kuivaa ja kaikki jälkiruuan maut muutenkin vähän vaisuja. Sen sijaan hauesta valmistettu keittiöntervehdys, hanhi-alkuruoka, kuha-pääruoka ja puolukka-välijälkiruoka olivat erittäin hyviä.

Lopputulemani tästä ravintolakokemuksesta onkin seuraava: Passio Keittiö ja Barista saa erinomaista ruokaa ja suosittelen ravintolaa kaikille skandiruuan ystäville. Sen sijaan omaan makuuni ovat selvästi ne voimakkaammat maut, eli jos haluan erityisen ikimuistoisia makuelämyksiä, on varmempi pysyä siellä aasialaisen- tai sitten jonkin muun etnisen ruuan makumaailmassa 🙂

Maukasta viikonloppua kaikille!

<3 Heini

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.