Suomen suurin matkablogiyhteisö
Helsinki Loma Suomi

Joulu 2018

keskiviikko, joulukuu 26, 2018

Hej ja Hyvää joulua!

Toivottavasti kaikilla on ollut ihana ja rentouttava joulu! Täällä ainakin ollaan mahat pinkeinä ihanien jouluruokien syömisestä ja muutenkin olo on viimeinkin rentoutunut. Harmi vaan, kun miehen täytyy huomenna jo palata töihin.

Meidän joulu noudatti tänä vuonna taas samaa tuttua kaavaa: Joulusauna aamulla koko perheen voimin, jonka jälkeen Joulurauhan julistus, riisipuuro, ystävien poikkeaminen täällä glögeillä, joulupukin vierailu ja joulupäivällinen. Tänä vuonna aiemmasta poikkeavaa oli ainoastaan joulupukin aikaisempi visiitti; hän kun saapuikin jo puoli neljältä iltapäivältä. Tämä osoittautuikin oikein toimivaksi jutuksi; pukki toi mukanaan kaikille muutamat lahjat ja loput paketit odottivat kuusen alla. Sovittiin, että lapset saivat avata kaikki pukin tuomat lahjat ja sitten siirryimme ruokapöydän ääreen. Ruokailun jälkeen oli sitten vielä jäljellä loput lahjat, joten koko päivälle riitti touhua ja ihmeteltävää. Lapset sai taas niin paljon ihania lahjoja sukulaisilta ja ystäviltä, että oikein liikuttaa! Ja itsekin sain aivan ihanan kellon, korvakorut, kaulaliinan, paljetti T-paidan, pyjaman, kynttilän ja padan. En olisi kyllä uskonut, että olen ihan niin kiltti ollut 😉

Joulupukin odottelua

Jopa 1-vuotias osasi innostua tänä jouluna lahjoistaan

Kohta syödään!

Joulun alkuruokia

Joulupäivänä ollaan yleensä aina sään salliessa ulkoiltu koko perheen kanssa, mutta tänä vuonna tehtiin tähänkin poikkeus ja vein kaikki tytöt iltapäivällä katsomaan uusinta Onneli ja Anneli-elokuvaa. Halusin nimittäin varmistaa, että tytöt ehtivät tämän leffan nähdä ennen meidän paluuta Ruotsiin, sillä he kaikki rakastavat näitä kyseisiä elokuvia todella paljon. Tänään (Tapanin päivänä) jätettiinkin iltapäiväksi lapset hoitoon miehen pikkusiskolle ja tämän miehelle ja käytiin vihdoinkin katsastamassa Allas Seapool Helsingin Kauppatorilla. Meillä oli miehen vanhemmat mukana ja parempia oppaita emme olisi voineet toivoa; he kun ovat paikan vakioasiakkaita. Allas teki meihin todella suuren vaikutuksen, ihan mahtavaa, että Helsingissä on mahdollisuus kokea jotain tällaista! Suosittelen todella lämpimästi! Tämä oli ehdottomasti yksi oman jouluni kohokohdista.

Altaalta on upeat näkymät

Ihana yhdistelmä: raikas ilma ja 27 asteinen vesi

Väsynyt, mutta onnellinen kolmen tunnin uimisen ja saunomisen jäljiltä

Huomenna saamme tänne anoppilaan vielä lisää väkeä, kun mieheni isosisko saapuu tänne Norjasta perheineen. Heillä on viisihenkinen perhe, joten pian meitä on täällä sitten 15 🙂 Ollaan nähty heitä viimeksi kaksi vuotta sitten, jolloin vietettiin kaikki yhdessä Uuta Vuotta heidän kotonaan Oslossa. Nyt on kiva saada taas tämä mahtava porukka kasaan. Valitettavasti miehen isoveli asuu Amerikassa ja hänen perhettään näemme oikeastaan vain kesäisin. Mutta tänäkin vuonna he ovat ajatuksissamme Uuden vuoden juhlahumussa.

Leppoisia välipäiviä kaikille teille, jotka ette vietä niitä töissä ja tsemppiä arkeen paluuseen kaikille töihin palaaville! Itse ajattelin lähteä huomenna kaikkien kolmen tyttöni kanssa uimahalliin pojan jäädessä isovanhempien hoitoon. Vähän jännittää, sillä en ole aiemmin vielä uskaltautunut kolmen lapsen kanssa yksin uimahalliin. Tämä johtunee varmasti siitä, että odottaessani kuopustamme olin tyttöjen kanssa yksin uimarannalla, jolloin nuorimman tytön hukkuminen ei ollut kovin kaukana. Se oli kyllä ihan kamalaa! Nyt kuitenkin ajattelin, että he ovat jo kaikki sen verran isoja ja fiksuja, että lähdetään tällaista jo testaamaan. Wish me luck!

Vi hörs snart!

<3 Heini

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.