Suomen suurin matkablogiyhteisö
Loma Ruoka Yleinen

Pizzaa ja skumppaa

sunnuntai, joulukuu 23, 2018

Hei taas,

Ajattelin vielä ennen joulun pyhiä vinkata maailman helpoimmasta ja vieläpä toimivasta pizzaohjeesta. Itse ainakin vihaan pizzataikinan vaivaamista, enkä ainakaan vähiten siksi, ettei mulla arjessa ole sellaiseen juurikaan aikaa.  Niinpä meillä oli aika pitkäkin ajanjakso, jolloin meillä ei kotitekoista pizzaa juurikaan syöty, mutta tutustuttuani pari vuotta sitten tähän ohjeeseen (kiitos anoppini), olen minäkin taas innostunut tekemään itse pizzaa. Tämä ohje ei siis suinkaan ole omani, eikä edes anoppini, vaan alkuperäinen resepti löytyy täältä: https://www.soppa365.fi/reseptit/pizzat-ja-piirakat-kasvis-juhli-ja-nauti-suolainen-leivonta/pizza-margherita. Mutta tuossa ohjeessa siis taikina on maailman helpoin (tehdään mielellään kohoamaan jo edellisenä päivänä). Ja tuo tomaattikastike on ainakin omaan makuuni aivan täydellinen! Täytteitähän voi aina varioida oman makunsa mukaan, mutta oma mielipiteeni on, että ei ole kunnon margheritan voittanutta! Tein annoksen kaksinkertaisena, mutta ensi kerralla teen sen ehdottomasta kolminkertaisena, ainakin kun syöjiä kymmenen tai yli.

Vietämme tänä vuonna joulua anoppilassani ja meidän perheen lisäksi tänne saapui joulunviettoon myös miehen pikkusisko Lontoosta puolisonsa kanssa. Koska meitä on täällä niin monta, olemme päättäneet vähän vuorotella ruuanlaitossa, että jokainen saa vuorollaan vähän vapaata kokkauksesta. Niinpä päädyinkin tekemään nyt lauantain kunniaksi tätä pizzaa koko jengille ja tuli kyllä taas tosi hyvää. Mun mielestä on kiva vielä syödä nämä joulun aluspäivät mahdollisimman ”epäjouluista” ruokaa (torttuja, glögiä ja pipareita lukuun ottamatta), jotta sitten varsinaisena jouluna jaksaa jouluruuilla herkutella helposti ainakin sen  kolme päivää.

Lomalla on myös kivaa, kun on aikaa ottaa lapsia enemmän mukaan kokkaukseen. Meidän tytöt ovat ainakin tosi kiinnostuneita ruuanlaitosta ja valitettavasti varsinkin kouluiltojeni minuuttiaikataulusta johtuen joudun arjessa aika usein kieltäytymään heidän avustaan. Oikein nolottaa, sillä varsinkin kahdesta vanhimmasta tytöstä on jo ihan oikeasti apua. Tuntuu aina, että kaikissa muissa perheissä otetaan aina lapset mukaan kaikkiin kotiaskareisiin, mutta mun on kyllä myönnettävä, että meillä yhdessä kokkailut lasten kanssa painottuvat pääasiassa viikonloppuihin ja lomiin. Tässä voisikin olla mulle hyvä mietinnän paikka uutta vuotta ajatellen.

Eilen illalla tai paremminkin yöllä, järjesti anoppi meille myös pienimuotoiset skumppajuhlat. Ja arvatkaapas, mitä me juhlittiin? Sitä, että keskiviikkona Tukholmassa kirjoittamani tentti oli mennyt läpi. Ja vieläpä ihan heittämällä! On kyllä onni, että mieheni kautta olen saanut itselleni tämän toisenkin perheen. Täällä tunnen itseni aina aivan yhtä tervetulleeksi kuin omien vanhempienkin luona.

Huomenna ajattelin vielä leipoa vähän jouluisia pikkuleipiä, hakea kaupasta viimeisimmät ruuat joulupöytään ja paketoida lahjoja. Mulla on vieläkin yli puolet lahjoista pakkaamatta, joten huomenna on todellakin pistettävä pieni paketointilinjasto pystyyn. Mutta mikä parasta, ei minkäänlaisesta joulustressistä ole tietoakaan! Päätettiin kaikki täällä yhdessä tuumin, että tänä jouluna päästetään itsemme joulun osalta niin helpolla kuin mahdollista. Kaikkea ei todellakaan tarvitse tehdä alusta asti itse ja jokainen tekee joulupöytään juuri niitä juttuja, joiden tekemisestä oikeasti nauttii ja loput ostetaan valmiina. Eikä ole muuten hetkeäkään kaduttanut tämä päätös!

Ihanaa ja stressitöntä Joulua kaikille!

<3 Heini

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.