Vältä luteiden leviäminen matkan jälkeen

Luteiden torjunta matkan jälkeen

Jos matkakohteessa on ollut luteita, kannattaa heti kotiin päästyä ryhtyä varotoimiin, jotteivät luteet kulkeudu myös sinun kotiisi. Luteiden torjunta on erittäin tärkeää matkan jälkeen, ettei suuria vahinko pääse tapahtumaan 

Torju luteet tyhjentämällä laukku kylpyhuoneessa

Luteiden torjunta kannattaa aloittaa matkalaukusta. Sitä ei tule jättää huoneistoon, vaan siirtää se välittömästi kylpyhuoneeseen. Matkalaukussa olevat vaatteet tulee tyhjentää pesukoneen vieressä. Kylpyhuoneen vaaleilla pinnoilla luteet erottuvat helpoiten. Jos vaatteesi ovat muovipusseissa, tyhjennä heti suoraan pesukoneeseen. Tyhjät muovipussit kannattaa viedä heti pois asunnosta suoraan roskikseen. Jos vaatteesi ja muut matkatavarat eivät olleet muovipusseissa, ne tulisi siirtää ehjiin ja tiiviisiin pusseihin ja sulkea tiukasti.

Jos on mahdollista, että päällä olevissasi vaatteissa on luteita, sinun tulee riisua ne yltäsi kylpyhuoneessa ja heittää suoraan pesukoneeseen.

Lämpö ja kylmyys on hyvä keino luteiden torjuntaan

Vaatteet ja muut tekstiilit tulee pestä vähintään 60 asteessa tai käsitellä kuivausrummussa yli 52 asteessa. Jos joukossa on tekstiilejä, jotka eivät kestä vesipesua, ne tulee laittaa pakastimeen. Pakastus tulee tapahtua vähintään -18 asteessa ja sen tulee kestää vähintään 72 tuntia, jotta luteiden torjunta varmasti onnistuu. Myös matkalaukku tulisi laittaa arkkupakastimeen tai talvella sen voi jättää ulos, jos lämpötila on tarpeeksi alhainen. Matkalaukun voi myös imuroida ja sen jälkeen poistaa pölypussi ja viedä se roskikseen ulos asunnosta tiiviisti suljettuna muovipussiin. Matkalaukun voi myös saunottaa, jolloin se tulee sulkea tiukkaan muovisäkkiin ja pitää lämmössä vähintään neljän tunnin ajan.

Lähteet: Heat on kotisivut

Previous Post

No Comments

Leave a Reply