Kuka?

Lyhyesti: kirjoittaja on pääkaupunkiseudulta lähtöisin oleva, itsensä kysyttäessä akateemiseksi pienyrittäjäksi määrittelevä ja muun muassa matkustelua harrastava diplomi-insinööri. Itsenäisiä valtioita on nähty 86 (01/2016). Takana kaksi rauhanturvaoperaatiota ja yksi talvi Israelissa gibbutzilla, noin joitain satunnaisia faktoja mainitakseni.

Seuraava looginen kysymys lienee: miksi? Tämän blogin kirjoittaminen alkoi oikeastaan puolivahingossa alkuvuodesta 2011, ollessani mukana suomalaisryhmässä joka ajoi vanhan linja-auton keskellä talvea Suomesta Bangkokiin. Tuolloin alkuperäinen tarkoitukseni oli välittää tietoa matkan edistymisestä ja vaiheista sitä kotimaassa seuraaville. Samainen matka jatkui vielä muutaman kuukauden linja-auton perille pääsyn jälkeenkin, jolloin havaitsin kirjoittamisen tuovan matkustamiseen mielekkyyttä ja ryhtiä. Niinpä blogittaminen jatkui koko tuon ensimmäisen matkan loppuun jatkuen uudelleen talvella 2012, jolloin matka suuntautui Indonesian, Australian ja USA:n kautta maailman ympäri. Sen jälkeen matkailu on jatkunut joka talvi. Talvi 2014 – 2015 kului Afrikassa, vuodenvaihde 2015 – 2016 Karibialla ja Etelä-Amerikan pikkumaissa Guyanassa, Surinamissa ja Ranskan Guyanassa.

Yksityisen matkapäiväkirjan pitämiseen motivaationi ei ole ikinä riittänyt. Olen koittanut kirjata juttuihini paitsi jo blogin nimessäkin mainittuja erinäisiä matkoillani tekemiäni satunnaishavaintoja, myös mahdollisimman paljon samoille seuduille mahdollisesti matkustaville hyödyksi olevia käytännön asioita. Ajatus, että näistä kirjoitelmista saattaisi olla jollekin joskus hyötyäkin, antaa hommaan sitä tarvittavaa lisämotivaatiota.

Ja loppuun vielä disclaimerin omainen julistus. Matkustaminen on ajoin rankkaa ja joskus blogipäivitysten kirjoittaminen ja työstäminen saattaa olla työn ja tuskan takana. Erityisesti tämä korostuu, mikäli matkatahti on ripeä ja siirtymisiä paljon, sillä paljolti siirtymisien raportoimiseenhan blogi juuri pääosin keskittyy. Väsyneenä puoliväkisin väännettyihin teksteihin ei aina jaksa aivan hemingwaylaisia lauserakenteita sorvailla. Tätä pahoittelen.

Sähköpostiakin voi – ja ehdottomasti myös saa – lähettää.
Osoite on: tomi ( a ) havaintoja.com

Tomi Tölli