Kuvia matkan varrelta

Koska sivuilta puuttuu varsinainen kuvagalleria, lisään askartelemani blogin vaihtuvat bannerikuvat koosteenomaisesti tähän. Lyhyin kommentein varustettuna, kuinkas muutenkaan. Liittyyhän näihin kuviin tyypillisesti joku juttu tai tarina.

En ole ikinä pitänyt itseäni kaksisena valokuvaajana. Joskus kuitenkin amatöörikin saattaa onnistua. Ilmeisesti vahingossa.

Pykeija, Pohjois-Norja

Hieno, joskin jossain määrin psykedeelinen paikka Jäämeren rannalla pohjoisessa Norjassa. Valkoinen hiekka, auringonpaiste, turkoosi meri ja porot eivät vain yleensä kuulu yhteen. Pykeijassa ne kuuluvat. Rannalla oleva Jäämeren sauna jäi meiltä valitettavasti testaamatta. Pykeijassa kävimme puolisattumalta kesällä 2013, Nordkappin ja Kirkkoniemeen suuntautuneen viisipäiväisen autoreissun yhteydessä.

Banner-pykeija.jpg

Mostar, Bosnia ja Hertsegovina

Mostar, pienehkö historiallinen kaupunki Bosniassa. Täällä kävimme Itä-Eurooppaa autolla kierrellessämme syksyllä 2013. Kaupungissa on kuuluisa silta joka tuhottiin maan sisällisodassa 90-luvulla, mutta korjattiin sitten entiselleen sodan jälkeen. Kuva on otettu juuri kyseiseltä sillalta käsin.

Banner-mostar.jpg

Viti Levu, Fidzi

Viti Levu on Fidzin saarista suurin. Tulin vuokra-autoilleeksi saaren ympäri keväällä 2012, jolloin Fidzi toimi välietappina matkalla Uudesta-Seelannista Yhdysvaltain länsirannikolle. Kuva on saaren pohjoisrannikon tuntumasta. Kokonaisuudessaan Fidzi – tai ainakin pääsaari – oli ehkä jonkinasteinen pettymys. Odotin jotain eksoottisempaa ja myyttisempää, olimmehan kuitenkin Tyynenmeren keskellä. Tällä kertaa mielikuvat eivät olleet ihan linjassa todellisuuden kanssa. Joskus niinkin käy.

Banner-fiji.jpg

Hongkong

Hongkong on suosikkikaupunkini Aasiassa. Kaikissahan en ole käynyt, mutta jokin tässä pikkuvaltiossa (tai erityishallintoalueessa) miellyttää. Aasialaisen ja eurooppalaisen kulttuurin sulatusuunimaisuus, kenties. Lisäksi täällä jutut tuntuvat toimivan ja asiat olevan hyvässä järjestyksessä. Tätä ei voitane sanoa kaikista Aasian suurkaupungeista. Kuva on keväältä 2013 ja otettu illalla Victoria Peakilta (kaupungin kuuluisa näköalapaikka).

Banner-hong-kong.jpg

Queenstown, Uusi-Seelanti

Queenstown sijaitsee Uuden-Seelannin eteläsaarella ja on maineeltaan aktiivimatkailijan paratiisi. Tämä näyttikin olevan totta. Erilaisia enemmän tai vähemmän extreme-henkisiä lajeja harrastettiin maalla, merellä (no järvellä) ja ilmassa. Uuden-Seelannin molempia pääsaaria kiertelimme muutaman viikon autolla vuonna 2012. Tässä maassa luonnonihmeitä ja mahtavia maisemia piisaa, suorastaan yliannostukseksi asti. Suosittelen.

Banner-queenstown.jpg

Uluru, Australia

Uluru, tai Ayers Rock on se kuuluisa monoliittinen punainen ilmestys keskellä Australiaa. Tänne oli kova ajaminen. Australian koko kävi konkreettisesti selville kun autossa sai istua päiväkausia perille päästäkseen. Kauas on tunnetusti pitkä matka. Paikka tosin jäi mieleen ja kannatti kaikesta huolimatta käydä katsomassa. Värit Australian takamailla ovat todella hienot. Australiaa ajelimme ympäri omalla bussilla keväällä 2012. Kuva on kiveä kiertävältä tieltä. Sen ympärikin voi siis ajaa.

Banner-Uluru.jpg

Lhasa, Tiibet

Lhasa ei keväällä 2011 tuntunut mitenkään maailmaa mullistavan erityiseltä kun siellä noin viikon vietin. Jälkeenpäin asiota ja paikkoja mietittyäni olen kuuitenkin tullut siihen tulokseen, että Tiibet lienee kaikesta huolimatta yksi omaperäisimmistä ja erilaisimmista paikoista jossa olen käynyt. Ehkäpä ensivaikutelmaan vaikutti heikentävästi terveydentila. Olimme nimittäin koko porukka enemmän tai vähemmän sairaita koko viikon. Flunssavirus oli hankittu jo Kiinasta. Happivajaus sen sijaan kuuluu Tiibetin paikallisiin erityispiirteisiin.

Banner-lhasa.jpg

Tasmania, Australia

Australian parikuukautisen kiertoajelun päättyessä suurin osa ryhmää jäi Melbourneen katsomaan formulakisoja. Itse päätin sen sijaan painua viideksi päiväksi Tasmaniaan. En kaiketi odottanut juuri mitään, mutta yllätys olikin suuri. Saari nimittäin olikin hyvin positiivinen kokemus ja maisemat todella hienoja. Ja vaihtuvaisia. Positiivinen seikka tämäkin, Manner-Australiassa kun tuntui ajoin etteivät näkymät muutu mihinkään vaikka kuinka autossa istuu. Ajelin Tasmaniaa ympäri keväällä 2012. Kuva on saaren itärannikolta.

Banner-Tasmania.jpg

Istanbul, Turkki

Istanbulin Sininen moskeija yöaikaan. Kuva on otettu syksyllä 2013, samaisella matkalla jo ylempänä olleen Mostarin kuvan kanssa. Istanbul toimi tuolla matkalla käännöspisteenä. Turkkiin oli ajettu entisen itäblokin vähemmän tunnettujen maiden (mm. Valko-Venäjä, Moldova ja Ukraina) läpi. Täältä lähdettiin kohti entistä Jugoslaviaa ja keskistä Eurooppaa. Istanbul on muuten valtava kaupunki ja siellä asuu joidenkin arvioiden mukaan yli 15 miljoonaa ihmistä. Ei siis ole ihme, että saimme ajaa yli 70 kilometriää kaupungin keskustasta kohti Kreikkaa ennen kuin kaupunkimainen ympäristö muuttui maaseuduksi.

Banner-istanbul.jpg

Grand Canyon, Yhdysvallat

Luonnon ihme Yhdysvalloista. Tämäkin kohde kuuluu samaan kategoriaan Australian jo ylempänä mainitun ”kiven” kanssa. Aika vaikuttava kanjoni, kannatti käydä. Jonkin verran ajamista tännekin pääseminen vaati, mutta mikäli Las Vegasin kulmille sattuu, kannattaa tämä rotko käydä ehdottomasti katsomassa. Vaikka ei varsinainen luontomatkailija olisikaan. Tämäkin on huomoitu. Järjestelyt luonnonpuistossa ovat nimittäin sangen hyvät. Täällä ajeltiin keväällä 2012. Matka vei tuolloin maanteitse Los Angelesista New Orleansin kautta New Yorkiin.

Banner-grand-canyon.jpg

Peking, Kiina

Kuva on Pekingin Kielletystä kaupungista ja se on otettu kevättalvella 2013. Saapuessamme kaupunkiin kuvan ottamista edeltävänä päivänä ilma oli harmaa ja näkyväisyys joitakin satoja metrejä. Ilmansaasteita. Pekingin kaikki aiemmat ennätykset rikottiin tuona talvena. Aamu toi kuitenkin mukanaan kylmän, mistä lie Gobin autiomaasta asti puhaltaneen tuulen. Taivas selkeni ja aurinko tuli esiin. Taas pystyi hengittämään vapaasti. Banner-beijing1.jpg

Gulfoss, Islanti

Gullfoss on vaikuttava vesiputous Islannissa, muistaakseni jonkun tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista Reykjavikista. Putoussysteemi ei taida edes näkyä kokonaisuudessaan tässä kuvassa. Islannissa vietin vain muutaman päivän maailmanympärysmatkani päätteeksi keväällä 2012. Tämä kuitenkin ehdottomasti kannatti. Saaren luonto on sangen omaperäinen ja maisemallisesti se ei ihan täysin vertaudu mihinkään aikaisemmin näkemääni. Lisäksi moni hieno paikka sijaitsee verraten lähellä pääkaupunkia. Vuokra-auton ratissa näki jo päivässä melkoisesti kaikenlaista.

Banner-gullfoss.jpg

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.