Päivä 396, Thessaloniki (Kreikka)

Kreikan, ja samalla Euroopan unionin raja on nyt ylitetty. Sikäli kun Eurooppa on todella yhdistynyt, tämän pitäisi olla kuin kotiinpaluu konsanaan. Ja, ihme kyllä, siltä se kaikkien seikkailujen jälkeen tuntuikin. Kotimatkaa on vielä tuhansia kilometrejä, mutta niissä kilometreissä ei pitäisi enää olla mitään ihmeellistä. Edessä on tuttuja maita. Täällä olen ajellut aiemminkin.

Turkista Kreikkaan pääsemiseen meni vain parikymmentä minuuttia. Turkin rajakopeilla jännitti hieman. Maan hyvät ja uudet moottoritiet ovat pääosin ilmaisia, mutta muutamaan tietulliporttiin silti törmäsimme. Ne olivat automaattisia. Puomia ei ollut, mutta…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.(osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.