Päivä 377, Tbilisi (Georgia)

Kuten oli Kirgisia maana, on Tbilisi kaupunkina taas yksi paikka, jota en oikein heti osaa verrata mihinkään muuhun kaupunkiin. Se on mielenkiintoinen ja omanlaisensa paikka, joka on rakentunut vuorten rajaamassa laaksossa virtaavan joen rannoille. Rappioromantiikasta pitävälle Tbilisi on omiaan, sillä vanhoja, osin ränsistyneitäkin, rakennuksia on verraten paljon. Kaikkialla näkee historian kerrostumia. Tästä huolimatta tunnelma on hyvin eurooppalainen, kansainvälinenkin. Kuulua georgialaista ruokaa saa lukuisista ravintoloista ja maan viiniä myydään myös joka puolella, monenmoisissa viinibaareissa ja myymälöissä. Sekä ruoka että juoma on kaupallistettu tyylillä, eivätkä ne maksa kummoisia. Kaksi ihmistä istuu koko illan keskustan mukavassa ravintolassa, syö pitkän kaavan mukaan ja juo viiniä alle kolmellakymmenellä eurolla. Georgialainen ruoka on monenlaisine leipine, piirakoine ja juustoineen hyvin täyttävää. Kuten usein Venäjälläkin, myös täällä grillatut lihavartaat, eli saslikki, ovat monen paikan perusruokaa.

Venäjä ja Georgia ovat olleet 2000-luvulla huonoissa väleissä. Kymmenisen vuotta sitten maat olivat jopa aseellisessa kahakassa keskenään. Sen seurauksena osa Georgian pohjoisosassa oleva Etelä-Ossetian maakunta ei ole vieläkään…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.(osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

2 thoughts on “Päivä 377, Tbilisi (Georgia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.